Water heeft iets magisch en een grote aantrekkingskracht op kinderen. Als ouders wil je dat ook jonge kinderen veilig met water kunnen spelen. Zeker op warme dagen zal een waterspeeltuin op de camping zorgen voor fijn afkoeling. Met een waterspeeltuin op de camping zullen kinderen zich niet snel gaan vervelen.

Ben je opzoek naar een camping met een waterspeeltuin of een spraypark in Nederland? Ik heb 7 leuke campings met een waterspeeltuin hieronder voor je op een rij gezet.


1. Camping Slagharen in Slagharen – Overijssel

Slagharen staat vooral bekend om haar avonturenpark. Ideaal om een dag je naar toe te gaan met het gezin. Nóg beter is dat je hier tegenwoordig ook voor langer dan een dag kan blijven: Slagharen heeft namelijk een eigen camping met meer dan 200 staanplaatsen. Niet alleen is er een attractiepark waar je kinderen zich (gratis!) kunnen uitleven, maar de Overijsselse omgeving heeft ook veel te bieden: Slagharen ligt midden in het dal van de rivier de Vecht en haar mooie contreien. Ook ben je binnen een kwartiertje in Duitsland. Deze camping heeft bovendien een waterspeeltuin: Sunny Beach. Omringd door palmbomen waan je je écht op vakantie wanneer je liggend op een van de comfortabele strandbedden je jonge kinderen ziet spelen in deze waterspeeltuin vol spetterpret.

>> Meer informatie en boeken


2. Camping de Berenkuil in Grolloo – Drenthe

De Berenkuil is compleet gericht op jonge gezinnen: deze camping in de mooie natuurlijke omgeving van het dorp Grolloo is autovrij en speeltuinrijk: het terrein kent maar liefst 25 grotere en kleinere speeltuinen, waaronder ook binnenspeeltuinen voor bij slechter weer. Ook is er een zwembad en een speelvijver zodat de kinderen lekker kunnen zwemmen en plonsen. Bovendien is er een recreatieteam dat vrijwel de hele dag voor u klaar staat met amusementsprogramma’s voor kinderen van verschillende leeftijden. Ook heeft De Berenkuil een gloednieuwe waterspeeltuin die het landschap van Drenthe weerspiegelt met haar zandkleurige ondergrond, haar stroompjes als rivieren en haar zwerfkeien als hunebedden. Hier zullen je kinderen zich geen moment vervelen!

>> Meer informatie en boeken


3. Camping Capfun de Pekelinge in Oostkapelle – Zeeland

Op Camping de Pekelinge in het Zeeuwse plaatsje Oostkapelle kan je helemaal ontspannen. Voor kinderen van alle leeftijden zijn er sport- en spelprogramma’s, van dansmiddagen en talentenshows tot vlotten maken en lasergamen – Camping de Pekelinge heeft voor ieder wat wils. Ook zijn er een Brasserie met terras, een supermarkt, waterspeeltuin en binnenzwembad inclusief waterspeeltuin aanwezig. Deze uitgebreide waterspeeltuin bevat allerlei spuitelementen die de kinderen zelf kunnen bedienen, maar er is ook een wateremmer die op een onverwachts moment water op je hoofd kan laten vallen! Ook kan er van de waterglijbaan geroetsjt worden. In de tussentijd geniet jij als ouder ook van het mooie weer en de vakantie op een van de ligbedjes. Daarnaast heeft het ook een gunstige omgeving: het strand is nog geen 3 kilometer verderop en het gezellige Domburg ligt op 20 minuten fietsen.

>> Meer informatie en boeken


4. Camping de Paal in Bergeijk – Brabant

Camping de Paal in het Brabantse Bergeijk is ook zeer kindvriendelijk: zo is er een enorme zand- en waterspeelplaats van ruim 40.000m2 met speelhuisjes en speeltoestellen. Ook is hier een groot piratenschip waar je kinderen zich op kunnen uitleven. De camping heeft ook een subtropisch zwemparadijs met een binnenbad en een groot buitenbad inclusief drie waterglijbanen. Voor de kleintjes is er ook een waterspeeltuin waarin letter gespetterd en gespeeld kan worden met watershooters, speeltoestellen en glijbanen. Naast een theater, sportmogelijkheden en een animatieteam, zijn er ook horecagelegenheden zoals een snackbar en een kindvriendelijk restaurant.

>> Meer informatie en boeken


5. Camping RCN Toppershoedje in Ouddorp – Zuid-Holland

Deze camping ligt recht aan de zee, langs het rustige strand van de badplaats Ouddorp. Ondanks deze prachtige ligging aan het water heeft Camping RCN Toppershoedje ook zelf veel waterfaciliteiten: er is strand- en watersport en een spetterparadijs. Het spetterparadijs is een grote waterspeeltuin met klimrekken, torens, glijbanen en speeltoestellen, waarin je kinderen lekker kunnen ravotten en kliederen. Ondertussen kun je zelf plaatsnemen op een van de ligbedden op het grasstrandje dat hierbij ligt. Zo kan je een oogje in het zeil houden terwijl je zelf ook kan ontspannen en genieten van de zon.

>> Meer informatie en boeken

RCN heeft meer leuke campings met een waterspeeltuin namelijk:

6. Camping & Beach resort Julianahoeve in Renesse – Zeeland

Deze Camping in Zeeland is al generaties lang geliefd bij gezinnen. Naast horeca, supermarkt, sportmogelijkheden en wellness zijn er ook genoeg activiteiten waarbij de kids lekker kunnen plonzen! Naast een zwemparadijs met glijbanen en het kleuterbad is er ook nog het spraypark. In deze spetterspeeltuin zijn allerlei speeltoestellen te vinden – net een gewone speeltuin, maar dan met water op de leukste en gekste plaatsen. Ook is er een fontein waardoor je absoluut niet droog kan blijven!

>> Meer informatie en boeken

7. Recreatiepark Kaps in Tubbergen – Overijssel

Deze gemoedelijke familiecamping in de prachtige, groene omgeving van Overijssel geeft veel plezier aan jong en oud. Voor wandelaars en fietsers heeft de omgeving veel te bieden. De camping zelf heeft ook genoeg faciliteiten om de kinderen zich te laten uitleven op het sportveld,
het zwembad, of de waterspeeltuin. In de waterspeeltuin kunnen de kleintjes van de glijbaan glijden en lekker rondspetteren – maar pas op voor de wateremmers die zich elk moment kunnen legen! Hiermee hebben je kleintjes gegarandeerd (water)pret.

>> Meer informatie en boeken


Wellicht ook interessant om te lezen

Nog meer interessante artikelen