Regel je reis:


Canarische Eilanden


Ibiza


Costa Dorada


Op reis naar Spanje!

Als je aan Spanje denkt, denk je misschien aan zon, zand en strand. En dat is natuurlijk ook een groot aantal mensen dat naar Spanje gaat op vakantie. Maar er is meer te zien en te doen in Spanje dan alleen zonnen op het strand. Je kunt bijvoorbeeld ook de prachtige natuur in Spanje bewonderen, of een bezoek brengen aan een van de vele mooie steden en dorpen in Spanje.

Natuurparken

In Spanje is er een aantal heel mooie natuurparken. Een van de bekendste natuurparken is het Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. Dit natuurpark ligt in de Pyreneeën en is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Er zijn meer dan 100 wandelroutes in het park, dus er is voor ieder wat wils. Als je van iets meer rust houdt, kun je ook een bezoek brengen aan het Parque Nacional de Doñana. Dit park ligt in het zuiden van Spanje en is een belangrijk natuurgebied voor vogels. Er zijn vele wandel- en fietstochten die je kunt maken door het park.

Steden en dorpen in Spanje

Spanje heeft ook heel veel mooie steden en dorpen. Een van de mooiste steden is Sevilla. De stad heeft een prachtige historische binnenstad met een aantal bezienswaardigheden, zoals de kathedraal en het koninklijk paleis Alcázar. Sevilla is ook een heerlijke stad om in te wandelen en genieten van het Spaanse leven. Een andere mooie stad is Barcelona. Deze stad is heel anders dan Sevilla, maar net zo mooi. Barcelona is een moderne stad met een aantal bezienswaardigheden, zoals de Sagrada Familia en Park Güell. Barcelona is ook een heerlijke stad om te shoppen.