Bij een bezoek aan Disneyland Parijs wil je gewoon gaan en genieten. Het meenemen van de juiste spullen zal zeker rust geven, je wilt het liefst niks vergeten. Voor een dag in Disneyland, wil je de juiste spullen meenemen maar ook jezelf ook geen pakezel voelen. Maar wat neem je nu eigenlijk mee naar Disneyland Parijs? Met deze Disneyland tips ben je verzekerd van een goede voorbereiding en een fantastische dag in dit magische pretpark!

1. Een stevige rugzak

Een dag doorbrengen in een pretpark, betekent ook dat er genoeg spullen mee genomen moeten worden. Het is daarom fijn dat de rugzak die je meeneemt duurzaam, betrouwbaar en zorgt dat alles op de plek blijft waar het hoort te zitten. Laptop tassen, zijn vaak ontzettend stevig en duurzaam. Ga je werken, dan kun je jouw laptop en andere spullen goed kwijt. Maar niet alleen voor werk of studie zijn de Case Logic tassen enorm geschikt ook voor een dagje weg zijn dit de ideale tassen. Veel vakken zodat je alles goed kunt opbergen en weer terug kunt vinden.

2. Eten en drinken

De eerste vraag die gesteld kan worden is of je dit mag meenemen naar het park en het antwoord op die vraag is JA! Disney staat het toe om de parkbezoekers eten en drinken mee te laten nemen naar binnen in de wondere wereld van Disney. De enige beperking hierop is geen alcoholische drankjes maar voor de rest is alles toegestaan.

Eten en drinken kopen in het park

Er zijn tal van mogelijkheden om dit te doen in het park, er zijn gezellige restaurantjes te vinden of echt een afhaal waar je het afgehaalde wel in het restaurant kunt opeten. Je kunt ook kiezen voor lekkere hap bij een foodcar. Hier kun je vaak een broodje hotdog of een crepe scoren. Je kunt het dus zo duur maken als je wilt.

Ook kun je net buiten het park, in de Disney Village eten, hier zijn genoeg restaurantjes te vinden. Vaak is het het wel een aanrader om te reserveren om een plekje te bemachtigen. In de Disney Village zijn de prijzen niet heel goedkoop, maar vaak iets goedkoper dan in het park zelf.

Het is doorgaans erg druk in de restaurants, kies voor de Hollandse tijden (tussen 17:00 en 19:00 uur) liefst zo vroeg mogelijk om te gaan eten. De meeste landen eten veel later dan ons, hierdoor is het op de Hollandse tijden doorgaans wat rustiger.

Vapiano eten Disney Village

Eten en drinken zelf meenemen

Toch zou ik je aanraden om zoveel mogelijk zelf mee nemen. Het bezoeken van Disneyland Parijs is vaak geen goedkoop uitje en dan is het eten en drinken iets waar je op kunt besparen. Maak er zelf een feestje van, koop lekkere broodjes en besmeer ze met het allerlekkerste beleg. Wat ontzettend handig, milieuvriendelijk en ruimtebesparend is zijn herbruikbare zakjes. Zelf ben ik groot fan van de zakjes van Stasher. Je doet hier je lekkerste broodjes in, je gesneden komkommer of ander fruit. Het blijft doordat je het kunt afsluiten lekker om te eten, maar als het op is neemt het nauwelijks tot geen plek in.

Het fijne van deze herbruikbare Stasher zakjes is dat ze makkelijk mee te nemen zijn, beter voor het milieu en je ze makkelijk kan schoonmaken. Afwassen is een eitje, maar ze kunnen ook in de vaatwasser. Je kunt deze zakken, welke je in verschillende maten hebt ook heel makkelijk in de vriezer gebruiken, doordat ze plat zijn nemen ze ook hier weinig plek in.

Als het om drinken gaat, kun je het zo zwaar maken als je zelf wilt. Maar als je niet als pakezel wilt lopen de hele dag, kun je ervoor kiezen om een hervulbare fles te gebruiken. In het park zijn verschillende watertappunten waar je voor niks jouw fles kan bijvullen. Neem een kleintje aanmaaklimonade mee en zo geef je jouw water toch een zoete smaak! Zelf vind ik de flessen van HIP heel handig omdat ze lekker smal zijn en vaak gemakkelijk in de tas passen.

Heb je geen kinderwagen dan heb je ook geen zin om de hele dag met een tas vol eten te sjouwen, je kunt er dan voor kiezen (als je met de auto bent) om eten en drinken in de auto te laten en dit ergens op de dag weer op te halen. De parkeerplaatsen zijn op loopafstand van het park dus je hebt jouw voorraad zo weer aangevuld.

3. De juiste kleding

Als je een echt het optimale uit de Disneyparken wilt halen ga je zo vroeg mogelijk. Vroeg kan het nog wat frisser zijn, hou met je kleren rekening met laagjes. Deze kun je makkelijk aan en uit doen en jezelf zo aanpassen aan de temperatuur.

Wat echt niet mag en kan ontbreken zijn een paar stevige schoenen, de slippers zijn op warme dagen erg aantrekkelijk maar helemaal niet handig. Je maakt flink wat meters in het park en de kans bestaat dat er eens iemand per ongeluk op je tenen gaat staan.

Voor een dag in Disneyland is het ook handig om een poncho mee te nemen, vaak zijn dit kleine pakketjes en hoop je niet dat je ze hoeft te gebruiken. Maar als het flink gaat regenen ben je heel blij dat je ze hebt meegenomen. Je kunt e uiteraard ook in Disney zelf kopen, maar je zult dan flink meer betalen. Je hebt er dan uiteraard wel 1 met het logo van Disneyland:)

Dag Disneyland Parijs

4. Een fotocamera

Ik hoor je denken, een fotocamera dat is niet helemaal meer van deze tijd. Iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje waar de mooiste foto’s mee gemaakt kunnen worden. Dat klopt zeker, hoewel ik het heerlijk vind om op pad te gaan met mijn spiegel reflexcamera neem ik deze niet vaak mee het park in. Wel wil ik hem wel eens een dagdeel meenemen om hem dan vervolgens weer in de auto te leggen. Het is gewoon een groot ding en zit gewoon in de weg als je optimaal wilt genieten van jouw dag in Disneyland.

Wat ik wel graag meeneem is mijn polaroid camera. Tijdens vakanties, maak ik elke dag hiermee een foto wat echt typisch deze dag laat zien. Net als het magische Disneyland vinden kinderen dit fototoestel ook magisch omdat het klikken is en de foto komt er gelijk uit. Even wachten en dan kun je het resultaat bewonderen.

-> Kinderen vinden het heerlijk om foto’s te maken, ook tijdens een dag in Disneyland. Dit zijn de beste camera’s voor kinderen

5. Een powerbank

Ga je op vakantie of gewoon een dag weg dan mag een powerbank gewoon niet ontbreken. Ben je een dag in Disneyland of in de Walt Disney Studio’s dan wil je al het moois dat je ziet vastleggen. Je maakt filmpjes en foto’s en zult deze delen met vrienden, familie en op je social media kanalen.

Zou zonde zijn als je net naar de eindshow in Disneyland gaat en jouw telefoon leeg is. Om optimaal jouw telefoon te kunnen gebruiken is een powerbank de oplossing. Met een powerbank, zorg wel dat deze opgeladen is hoef je niet bang te zijn dat je telefoon leeg is en kun je alles lekker vastleggen en delen.

Zorg wel dat je deze op een plek opbergt dat je hem ook weer terug kan vinden, daarom is een goede rugzak met verschillende vakken ook zo prettig.

Wat ik ook ook fijn vind is om een reisetui mee te nemen. Wij zijn fan van de Case Logic Etuis voor accesoires. Hier kun je snoertjes in kwijt en je powerbank. Op deze manier is alles opgeruimd en binnen handbereik, want het zou toch balen zijn als je net een geweldig moment moet missen.

6. Zonnebrand

Weer of geen weer zonnebrand kan zeker niet ontbreken als je een dag naar Disneyland gaat. Ook in de schaduw is smeren zo ontzettend belangrijk, dat het echt niet kan ontbreken. Ook een goede zonnebril of een pet kan prettig zijn tijdens een dag in Disneyland

7. EHBO spulletjes

Het is altijd handig om wat basis EHBO spullen mee te nemen als je een dag weg gaat. Wij hebben altijd standaard pleisters mee en een klein flesje jodium ook de builen en wondjes gel van Puressentiel mag niet ontbreken. Ook nemen we ( kinder) paracetamol mee en anti insectenspray en after-bite. Niks is zo erg als muggen en dan vooral de jeukende plek die het daarna brengt.

EHBO in Disneyland Parijs

Heb je een allergie? Dan vergeet hier de medicatie ook niet voor mee te nemen. Zo moeten wij bijvoorbeeld altijd een epi- pen in de tas stoppen en allergie tabletten. Maar ook voor de reis er naar toe hebben we iets tegen reisziekte nodig, handig ook als je helemaal misselijk bent na een ritje in jouw favoriete achtbaan

8. Vochtige doekjes en antibacteriële gel

Zeker met kinderen kunnen de vochtige doekjes niet ontbreken. Vieze handen of gezicht zijn zo gemaakt. Ook handig om standaard in de tas te hebben is antibacteriële gel. Toch even extra je handen wassen als je naar het toilet bent geweest.

9. Disneyland Parijs app

Met de app kun je jezelf thuis al heerlijk voorbereiden op jouw magische dag in het attractiepark. Je kunt op deze manier je bezoek aan Disney al helemaal uitstippelen. Tijdens je verblijf heb je altijd de plattegrond bij de hand en blijf je op de hoogte van actuele wachttijden.

Ook kun je via de app een tafel reserveren in een ( thema)restaurant.

Dag Disneyland Parijs

10. Geld, pinpas en je entreekaartje

Een dag in Disneyland is niet goedkoop en waarschijnlijk neem je veel eten en drinken mee, maar een ijsje of een lekkere wafel gaat er altijd wel in. Wat losgeld of gewoon een pinpas is dan zeker handig.

Misschien voor de hand liggend, maar je entree bewijs moet je uiteraard niet vergeten. Handig is om deze van te voren alvast te kopen, dit scheelt je in de kosten maar je hoeft ook minder lang te wachten voor je naar binnen kan.

Lees ook: Eerste keer Disneyland Parijs

Nog meer interessante artikelen