Slovenië is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur en landschappen. Dit land heeft prachtige meren. Slovenië heeft verschillende meren die worden omgeven door adembenemende landschappen, waarvan sommige zelfs tot de mooiste meren van Europa behoren.

Slovenië heeft een groot aantal meren die omgeven zijn door ongerepte natuur en adembenemende landschappen. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, ontspanning of gewoon wat tijd wilt doorbrengen in de natuur, Slovenië heeft voor ieder wat wils. De meren van Slovenië bieden de perfecte combinatie van kristalhelder water, groene bergen en de rustgevende geluiden van de natuur. Lekker wandelen langs een meer of genieten aan de oever, het kan allemaal bij de meren in Slovenie.

Hieronder enkele van de mooiste meren van Slovenië, welke is jouw favoriet?


Meer van Bled

Het meer van Bled is een van de meest populaire meren in Slovenië, gelegen in het noordwesten van het land.

Het hoogtepunt van het Meer van Bled is het sprookjesachtige eilandje in het midden van het meer. Dit bereikbaar is met traditionele roeiboten of pletna’s. Op het eiland vind je de charmante kerk van Onze-Lieve-Vrouw van het meer, die dateert uit de 17e eeuw. Het meer is ook populair om te zwemmen, kajakken en suppen. Daarnaast vind je verschillende wandelpaden en fietsroutes rond het meer.

Meer van Bled, Slovenie

Meer van Bohinj

Het meer van Bohinj is het grootste meer van Slovenië en ligt in het Triglav Nationaal Park. Het meer is een populaire bestemming voor watersporters, zoals kajakkers, kanoërs en zwemmers. Er zijn ook verschillende wandelroutes rond het meer, zoals de populaire route naar de Savica-waterval, die 78 meter hoog is.

meer van Bohinj, Slovenië

Meer van Cerknica

Het meer van Cerknica is een uniek meer in Slovenië, omdat het geen permanent meer is. Het meer is gelegen in het zuidwesten van het land en kan soms tot wel 20 km lang zijn, afhankelijk van de hoeveelheid neerslag die valt.

Dit meer is vooral populair bij vogelliefhebbers, omdat het een belangrijk broedgebied is voor verschillende soorten watervogels. Er zijn ook verschillende wandelroutes en fietspaden rond het meer, waarbij je kunt genieten van het veranderende landschap en de diverse flora en fauna.


Meer van Krn

Het meer van Krn is gelegen in het zuidwesten van Slovenië, in het Triglav Nationaal Park. Het is vooral populair bij wandelaars, omdat het bereikbaar is via een wandeling van ongeveer 2,5 uur vanuit het dorp Kobarid. Het pad biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en het meer zelf, dat een prachtige blauwgroene kleur heeft. Het meer van Krn is ook een populaire bestemming voor vissers, omdat het vol zit met forel.


Meer van Jasna

Het meer van Jasna is een van de mooiste en meest populaire meren in Slovenië en ligt in de buurt van de stad Kranjska Gora. Dit meer heeft kristalhelder water dat uit de bergen stroomt. Het meer van Jasna is een populaire bestemming voor zonnebaders en zwemmers, vooral in de zomermaanden.

Er zijn ook verschillende wandelroutes in de buurt, zoals de route naar de berg Vršič. Deze berg staat bekend staat als een van de mooiste bergpassen in Europa.

Meer van Jasna, Slovenië

Meer van Zelenci

Het Meer van Zelenci is een van de kleinere meren in Slovenië en ligt in de buurt van de stad Kranjska Gora. Het meer is een belangrijke bron van de rivier de Sava en heeft een prachtige smaragdgroene kleur. Het meer van Zelenci is omgeven door een natuurreservaat en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Er zijn verschillende wandelroutes in de buurt, zoals de route naar de berg Mojstrovka, die bekend staat als een van de mooiste bergtoppen in Slovenië.

Meer van Zelenci, Slovenie

Meer van Planina

Het meer van Planina is een van de meest afgelegen meren in Slovenië en ligt in het zuidoosten van het land, in de buurt van de stad Kočevje. Dit meer is omgeven door dichte bossen en heeft kristalhelder water dat uit de bergen stroomt.

Het meer van Planina is een populaire bestemming voor wandelaars, omdat het bereikbaar is via een wandeling van ongeveer 2 uur vanuit het dorp Podplanina. Het pad biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en het meer zelf, dat een prachtige turquoise kleur heeft.

Leestip: Vakantie Slovenie met kinderen

Meer van Ptuj

Het meer van Ptuj is gelegen in het oosten van Slovenië, in de buurt van de stad Ptuj. Het meer is een populaire bestemming voor watersporters, zoals zeilers, windsurfers en kitesurfers. Er zijn ook verschillende stranden rond het meer waar je kunt zonnebaden en zwemmen.

Het meer van Ptuj is ook een belangrijk broedgebied voor verschillende soorten watervogels en is een populaire bestemming voor vogelliefhebbers.


Meer van Velenje

Het meer van Velenje is gelegen in het noorden van Slovenië, in de buurt van de stad Velenje. Het meer is een populaire bestemming voor watersporters, zoals zeilers, windsurfers en kajakkers. Er zijn ook verschillende stranden rond het meer waar je kunt zonnebaden en zwemmen. Het meer van Velenje is omgeven door prachtige bossen en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Meer van Velenje , Slovenië

Regel je reis naar Slovenië


Meer lezen over Slovenië