Bij een vakantie naar Curaçao kun je kiezen voor een heerlijke vakantie met zon, zee en strand. Toe aan meer? Bijvoorbeeld de mooiste natuurgebieden van Curaçao bewonderen? Laat je dan eens verrassen door deze tips. Curaçao is zoveel meer dan alleen een heel mooi strand.

Hieronder delen we 5 tips die je zeker moet doen als je op Curaçao bent!

Je boekt je vakantie naar Curaçao via:

1. Met dolfijnen zwemmen bij Sea Aquarium

Droomde jij als kind ook van het zwemmen met dolfijnen? Curaçao staat er om bekend dat je met de dolfijnen kunt zwemmen. Reis af naar Mambo Beach. Hier kun je het Sea Aquarium vinden. Behalve de dolfijnen, zijn hier ook walvissen en haaien te zien. Zwem met de dolfijnen, kijk naar een training en boek een unieke ervaring. Het geld dubbel en dwars waard!

Zwemmen dolfijnen Curaçao

2. Shete Boka, een prachtig natuurpark!

Dit natuurpark wordt ook wel het Westpunt genoemd. Denk aan opspattend water, grotten die vol
met zout water lopen en kans op natheid. Maar liefst 7 mondingen kun je in dit natuurpark bewonderen. Ook de hoge Christoffelberg is hier dichtbij. Dit mooie uitzicht op de natuur is zo perfect te combineren met een bezoekje aan Shete Boka! Deze berg is meteen het hoogste punt van het eiland. Een klim kost je 1 tot 1,5 uur en brengt je op een hoogte van 375 meter. Mocht je deze tocht maken, sta dan vroeg op. Je bent dan de middaghitte voor.

Shete Boka

3. Bezoek Willemstad

De gekleurde koloniale huizen trekken jaarlijks vele bezoekers. Deze plek is vol historie en je waant je terug in de tijd. Een plaatselijke gids vertelt je graag meer over de bijzondere plekken. Kijk ook eens naar de huizen op de Handelskade. Wie omhoog kijkt, ziet op de gevel nog jaartallen van pakweg 400 jaar terug! Even shoppen doe je in het Penha winkelcentrum. Ook de Floating Market is een plek die je beslist even aan moet doen!

Willemstad leert ons alles over de geschiedenis. Een museum die alle ins en outs over de slavernij laat zien is het ‘Kura Hulanda Museum’. Een indrukwekkend bezoek, die je niet snel zult vergeten. Wat kun je hier zoal verwachten? Er is een grote collectie aan Zuid- Afrikaanse kunst te bewonderen. Daarnaast wordt het hele slavernijverhaal vertelt. Van Curaçao tot Suriname, Zuid-Afrika en Amerika. Overal heeft dit zijn sporen nagelaten. Je kunt een nagebouwd slavenschip ingaan, om zo een beter beeld te krijgen van hoe dat voor de slaven geweest moet zijn.

Handelskade Willemstad

4. Verken het eiland op een quad

Scheur zelf ( met beleid ) op een quad over het eiland. Wat is er leuker om zo het hele eiland te zien? Nooit op een quad gereden? No worries, je krijgt eerst een goede uitleg. Je mag ook van de gebaande paden af, waardoor je ook ongerepte natuur tegenkomt. Een quad kun je zowel voor 1 persoon boeken als voor 2 personen ( tegelijk ). Onderweg kun je stoppen om heel veel foto’s te nemen. Van een selfie tot de vele enorme cactussen die opduiken.. Neem ook je zwemkleding mee. Dit eiland biedt heel veel mooie zwemplekjes!

5. Neem een kijkje in de onderwaterwereld

Kun je duiken? Dan is de onderwaterwereld van Curaçao een absoluut avontuur. Nergens anders als op dit mooie eiland is het water zo helder en mooi blauw. De keuze uit stranden is groot. Met 37 stranden kun je wel een vakantie vullen! Niet alle stranden zijn gratis te bezoeken. Voor sommige betaal je een klein bedrag entree. Een paar pareltjes die het bezoeken waard zijn:

  • Kleine knip ( is gratis )
  • Playa Lagun ( is gratis )
  • Grote knip ( gratis )
  • Playa porto Mari ( entree )

Je boekt je vakantie naar Curaçao via:

Boek ook zeker een leuke excursie als je naar Curaçao gaat

Ook leuk om te lezen

Nog meer interessante artikelen