Als je aan Duitsland denkt, denk je misschien aan bier, pretzels en oktoberfest. Maar het land heeft veel meer te bieden dan dat. Duitsland is een land met een rijke historie, cultuur en natuur. Er zijn vele mooie steden te bezoeken, voor ieder wat wils. In dit artikel 13 tips voor steden die je zeker eens kunt bezoeken voor een stedentrip naar Duitsland.


Dit zijn de leukste steden in Duitsland voor een citytrip:

Stedentrip Hamburg – de grootste stad van Duitsland

Hamburg is de grootste stad van Duitsland en gelegen in het noorden van het land. De stad is bekend om zijn haven, de tweede grootste van Europa. Daarnaast is Hamburg een levendige stad met veel bars, clubs en restaurants. Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn het Rathaus (de stadshal), Sint-Michiels kerk en de historische wijk Speicherstadt.

Hamburg is tijdens je stedentrip ook prima per fiets te ontdekken. Hafencity of St Pauli zijn superleuke en hippe wijken om te bezoeken. In de wijk Hafencity vind je allerlei grachten en grote pakhuizen in St Pauli vind je gave streetart. Als je dan toch op de fiets bent gestapt, dan kun je ook de leuke winkels opzoeken om lekker te gaan shoppen.

Hamburg Speicherstadt

Stedentrip Stuttgart

Stuttgart is de hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg en gelegen in het zuiden van Duitsland. De stad is vooral bekend vanwege het BMW- en Porsche-museum. Stuttgart heeft echter meer te bieden, zoals het Schlossplatz met het koninklijk paleis en het populaire Wilhelma-dierenpark.

Wil je lekker winkelen tijdens je citytrip in Stuttgart ? Dan moet je echt naar de Köningstraße, de langste winkelstraat van Stuttgart. En heel fijn deze straat is verboden voor auto’s. Het Neues Schloss, kun je niet omheen. Het wordt ook wel het Versaille van Stuttgart genoemd. Dit stadspaleis, valt gelijk op door zijn enorme omvang en uitstraling. Ga dit zeker bekijken en neem de picknickspullen mee, want in de tuinen van dit paleis kun je heerlijk zitten.

Stuttgart

Citytrip Keulen – de kathedraalstad van Duitsland

Keulen is een stad gelegen aan de Rijn in het westen van Duitsland. De stad staat vooral bekend om zijn enorme kathedraal, de Dom. Daarnaast is Keulen een historische stad met vele mooie bezienswaardigheden, zoals het praalgraf van keizer Barbarossa en het oudste stadhuis van Duitsland. Wat ook altijd leuk is om te doen is een boottocht over de Rijn. Boottochtje saai? Dan kun je ook een ritje maken met de kabelbaan om zo de stad goed te zien.

Tijdens de kerstperiode zal ook Keulen omgetoverd worden tot een magische kerstwereld. Deze periode van het jaar maakt het bezoeken van deze stad nog leuker!

Keulen is prima als stedentrip te doen met de trein. Met de internationale trein ben je vanaf Amsterdam in 2,5 uur in Keulen.

Keulen Duitsland Stedentrip

Citytrip München

München is de hoofdstad van de deelstaat Beieren en gelegen in het zuiden van Duitsland. De stad staat vooral bekend om het Oktoberfest, maar heeft ook veel andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het paleis, een Engelse theetuin of verschillende markten die je kunt bezoeken.

München heeft ook prachtige kerken, de mooiste zijn denk ik wel de Frauenkirche, Michaelskirche en de Sint Petrus kerk. De Marienplatz , is het centrale plein van München en kun je bijna niet missen. Ben je gek op auto ’s bezoek dan het BMW museum en ben je een echte voetbal fanaat ga dan zeker een wedstrijd van Bayern München bezoeken

München is een heerlijke stad voor een weekendje weg, stedentrip maar ook als tussenstop als je bijvoorbeeld naar Kroatië gaat.

München stedentrip Duitsland

Stedentrip Neurenberg – de stad van de middeleeuwen

Neurenberg is een stad gelegen in het noordoosten van Duitsland. De stad is vooral bekend vanwege zijn middeleeuwse stadscentrum met vele historische bezienswaardigheden, zoals de Kaiserburcht en het Albrecht-Dürer-huis.

Vergeet tijdens je stedentrip naar Neurenberg ook zeker geen bratwürst te eten. Eerst een bezoekje brengen aan de burcht,dan lekker wandelen en dan heb jij deze worst zeker verdiend!

Neurenberg ,Nürnberg ,stedentrip Duitsland

Citytrip Münster – de stad van de fietsers

Münster is een stad gelegen in het noordwesten van Duitsland. De stad is vooral bekend vanwege het hoge aantal fietsers. De stad heeft daarnaast ook vele mooie bezienswaardigheden, zoals het prachtige stadhuis en de historische wijk Hüttenviertel.

Munster , Populaire steden stedentrip Duitsland

Stedentrip Hannover – de stad van de beurzen

Hannover is de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen en gelegen in het noorden van Duitsland. De stad is vooral bekend vanwege de vele beurzen die er gehouden worden. Maar Hannover heeft ook andere bezienswaardigheden, zoals het historische centrum met het koninklijk paleis en de mooie tuinen van Herrenhausen.

Hannover , Populaire steden stedentrip Duitsland

Stedentrip Osnabrück

Osnabrück is een stad gelegen in het noordwesten van Duitsland. De stad is vooral bekend vanwege het vredesverdrag dat er in 1648 werd getekend. Osnabrück heeft daarnaast ook vele mooie bezienswaardigheden, zoals het historische stadhuis en de middeleeuwse Marienkirche.

Osnabruck, Populaire steden stedentrip Duitsland

Citytrip Bremen – de stad van de muziek

Bremen is een stad gelegen in het noordwesten van Duitsland. De stad is vooral bekend vanwege de muziek. Er zijn vele muziekfestivals en concerten. Bremen heeft daarnaast ook andere bezienswaardigheden, zoals het historische stadhuis en de mooie vele mooie kerken.

Bremen,Duitsland dingen die je gezien moet hebben

Stedentrip Berlijn – de hoofdstad van Duitsland

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en gelegen in het noorden van het land. De stad is een levendige metropolis met veel bezienswaardigheden, zoals het Brandenburger Tor, het Rijksdaggebouw en de Berlijnse Muur.

Deze stad kent een rijke geschiedenis en dat zie je als je rondloopt in deze prachtige stad. Je kunt er ook voor kiezen om Berlijn per fiets te ontdekken.

Berlijn Stedentriip Duitsland

Citytrip Heidelberg in Duitsland

Heidelberg is een stad gelegen in het zuiden van Duitsland. De stad is vooral bekend vanwege de universiteit, de oudste van Duitsland. Daarnaast is Heidelberg een mooie historische stad met bezienswaardigheden zoals het Heidelberg-kasteel en de middeleeuwse burcht.

In Heidelberg kun je heerlijk wandelen langs de oevers en wandelen over de Alte Brucke, een imposante brug. Maak een ritje met de Heidelberger Bergbahn. Deze brengt je omhoog waar je een fantastisch uitzicht zult hebben.

Heidelberg, Populaire steden stedentrip Duitsland

Citytrip Freiburg – de stad van de wijn

Freiburg is een stad gelegen in het zuiden van Duitsland. De stad is vooral bekend vanwege de wijn. Er zijn vele wijngaarden in de omgeving. Freiburg heeft daarnaast ook andere bezienswaardigheden, zoals het historische stadhuis en de middeleeuwse Munsterkerk.

Freiburg Duitsland Stedentrip

Stedentrip Oberhausen

Oberhausen is een stad gelegen in het westen van Duitsland. De stad is vooral bekend vanwege de kunst. Er zijn vele musea en kunstgaleries. Oberhausen heeft daarnaast ook andere bezienswaardigheden, zoals het historische Gasometer en het schitterende Schloss Oberhausen.

In de kerstperiode is Oberhausen ontzettend leuk om te bezoeken. Zeker het mega grote winkel centrum, Centro is helemaal in kerstsferen. Leuke kerstkraampjes met leuke spulletje en uiteraard ook fijne eettentjes.

Ga je met kinderen naar Oberhausen? Dan is Legoland Discovery Centre of Sealife misschien wel een idee voor een bezoekje.

  • tip: koop je tickets online voor Legoland en Sealife, dit is vaak goedkoper en je hoeft niet in de rij.

Oberhausen,stedentrip Duitsland

Tips voor een stedentrip naar Duitsland

Nog meer interessante artikelen