Israël heeft veel bereikt in de wereld, maar wist je dat er maar liefst 16 Israëlische sites op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn ingeschreven? Israël koestert deze plekken en zal deze ook beschermen. Dit alles om ervoor te zorgen dat ze ook in de toekomst behouden zullen blijven.

In deze blog deel ik de 6 meest bijzondere plekken in Israël die op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO.

Masada, het symbool van de Joodse cultuur in Israël

UNESCO heeft Masada geëerd als een symbool van de Joodse culturele identiteit en van de menselijke strijd voor vrijheid van onderdrukking. De bouw van Masada door Herodes de Grote wordt ook beschouwd als een buitengewoon voorbeeld van een vroeg-Romeinse villa en de Romeinse belegeringswerken rond het plateau zijn de meest volledige ter wereld.

Lees ook: Wijnproeven in Israël? Dit zijn de 5 mooiste wijngaarden
Massada Israel UNESCO

Tel Aviv, de witte stad van Israël

UNESCO beschouwt ook de Witte Stad van Tel Aviv als uitstekend – in het synthetiseren van architectonische trends van de Moderne Beweging en het integreren ervan in de plaatselijke omstandigheden. De Bauhaus gebouwen van de Witte Stad in o.a. Dizengoff, Rothschild en andere straten zijn een van de nieuwste attracties van Tel Aviv, zoals blijkt uit de massa’s bezoekers en plaatselijke bewoners.

lees ook: Dit zijn de mooiste stranden van Israël
Bauhaus Tel Aviv Israel Unesco
Bauhaus, Tel Aviv

De oude stad Acre (Akko), Israël

Acre (Akko) heeft zijn plek op de lijst veroverd dankzij de goed bewaard gebleven middeleeuwse stad en de status als goed voorbeeld van een Ottomaanse ommuurde stad waarvan de stadsmuren met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee nog steeds bewandeld kunnen worden.

Lees ook: Dit zijn de 7 must-see plekken in Israël!
akko Israel UNESCO

De Baha’i heilige plaatsen van Haifa en Akko

UNESCO heeft ook de Baha’i heiligdommen en tuinen in Haifa en Akko toegevoegd aan het werelderfgoed in Israël. Als rustplaatsen van de grondleggers van het geloof, Bahá’u’lláh en Bab, zijn zij het eerste Werelderfgoed dat verband houdt met een religieuze traditie die in de moderne tijd is ontstaan. De prachtig aangelegde tuinen en heiligdommen zijn een jaarlijks bedevaartsoord, niet alleen voor de 5 miljoen gelovigen van het Bahá’í-geloof, maar ook voor honderdduizenden toeristen uit de hele wereld.

Baha'i Gardens in Haifa

De Wierookroute – de woestijnsteden van de Negev

De Wierookroute – de woestijnsteden van de Negev is het gedeelte van de 2414 km lange wierookhandelsroute van Arabië naar de Middellandse Zee dat de Israëlische Negev woestijn doorkruist. De route is van de Nabateeërs die er zo’n twee millennia geleden langs bouwden. Mamshit, Avdat, Haluza en Shivta, allemaal fascinerende plaatsen om te bezoeken, vervoerden niet alleen kostbare specerijen, maar ook ideeën en culturele uitwisseling. De landbouw die zich langs de weg ontwikkelde laat zien hoe een volk een vijandige woestijnomgeving tot bloei kon brengen.

lees ook: Israël met kinderen: 10 tips voor een unieke vakantie!
Negrev


Bijbelse Tels, Megiddo, Hazor en Beersheba in Israël

UNESCO heeft bepaald dat de Bijbelse Tels, Megiddo, Hazor en Beersheba, ook getuigen zijn van culturele uitwisselingen langs grote oude snelwegen. Hun ingewikkelde watersystemen, die de hoogtepunten vormen van een bezoek aan deze plaatsen, getuigen eveneens van vernuft en samenwerking tussen de oude gemeenschappen. De plaatsen met hun paleizen, wallen en opslagplaatsen zijn ook grote overblijfselen van grote oude beschavingen en tonen de kracht van het bijbelse verhaal.

Megiddo, Israel

Tips voor een vakantie naar Israël

Een bezoek aan Israël kun je prima zelf regelen. Er zijn verschillende steden in Israël die zich uitstekend lenen voor een stedentrip, maar je kunt ook genieten van al het moois dat Israël heeft.

Plan je bezoek aan Israël:

Plan je activiteiten in Israël:

Nog meer interessante artikelen