speculaascake met peer
Airfryer,  Eten en drinken

Speculaascake met peer, een heerlijke cake in de laatste maanden van het jaar!

In de maanden november en december staan mensen meer in de keuken. Sinterklaas is weer in het land en overal worden pepernoten en speculaas gebakken. Wij maakten een heerlijke speculaascake met peer. Het is niet alleen gezelliger om het te maken, het huis ruikt er ook altijd zo lekker van.

speculaascake met peer

Wat heb je nodig om een speculaascake te maken

  • 200 gram speculaasbrokken
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 ml melk
  • 2 peren
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • mespuntje zout
  • Bakpapier
  • Cakevorm
speculaascake met peer

Zo maak je deze heerlijke speculaascake

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. verkruimel de speculaasbrokken zo klein mogelijk, dit kan met de hand of met een keukenmachine
  3. Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en een beetje zout luchtig
  4. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor en voeg de melk toe
  5. Spatel de meel er door en meng daarna ook de verkruimelde speculaas daarbij
  6. Doe het beslag in de een met bakpapier beklede cakevorm ( je kunt hem natuurlijk ook invetten)
  7. Snij de peer in stukjes en roer deze door het beslag
  8. Bak de cake in ongeveer 70 minuten gaar in de voorverwarmde oven. In de Airfryer is hij met 45/ 50 minuten gaar. Maar kijk tussendoor zeker even .
  9. Neem de cake uit de oven en laat deze in de vorm ongeveer een uurtje afkoelen.
  10. Een speculaascake kun je natuurlijk garneren met amandeltjes bovenop.
speculaascake met peer

Ook lekker om te maken:



2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.