In de maanden november en december staan mensen meer in de keuken. Sinterklaas is weer in het land en overal worden pepernoten en speculaas gebakken. Wij maakten een heerlijke speculaascake met peer. Het is niet alleen gezelliger om het te maken, het huis ruikt er ook altijd zo lekker van.
Wat heb je nodig om een speculaascake te maken
- 200 gram speculaasbrokken
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram ongezouten roomboter
- 150 gram kristalsuiker
- 4 middelgrote eieren
- 50 ml melk
- 2 peren
- 8 gram vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- mespuntje zout
- Bakpapier
- Cakevorm
Zo maak je deze heerlijke speculaascake
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- verkruimel de speculaasbrokken zo klein mogelijk, dit kan met de hand of met een keukenmachine
- Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en een beetje zout luchtig
- Klop 1 voor 1 de eieren erdoor en voeg de melk toe
- Spatel de meel er door en meng daarna ook de verkruimelde speculaas daarbij
- Doe het beslag in de een met bakpapier beklede cakevorm ( je kunt hem natuurlijk ook invetten)
- Snij de peer in stukjes en roer deze door het beslag
- Bak de cake in ongeveer 70 minuten gaar in de voorverwarmde oven. In de Airfryer is hij met 45/ 50 minuten gaar. Maar kijk tussendoor zeker even .
- Neem de cake uit de oven en laat deze in de vorm ongeveer een uurtje afkoelen.
- Een speculaascake kun je natuurlijk garneren met amandeltjes bovenop.
Dat ziet er lekker uit!
Hij is ook echt heel lekker ..