Ontbijten of lunchen met een soort appeltaart, wie wil dat nu niet!
Appel en banaan crumble kan natuurlijk gemaakt worden met elk gewenst fruit. Ik koos voor een appel en een banaan omdat deze nodig op moesten.
In dit recept heb ik 10 gram meel vervangen voor 10 gram kokos, omdat ik gek ben op kokos maar dit hoeft natuurlijk niet. Wil je een mega gezonde variant dan kun je de suiker ook weglaten.
Benodigdheden voor 2 personen
- 1 appel
- 1 banaan
- eetlepel rozijnen
- handje klein gemaakte walnoten
- 40 gram (spelt)bloem
- 10 gram gemalen kokos
- 25 gram koude boter
- eetlepel rietsuiker
- theelepel water
- ovenschaaltje
- Airfryer
Ook lekker om in de Airfryer te maken⇒ hartige taart uit de Airfryer
Hoe maak je het?
- Snij de appel en banaan in stukjes
- Vet een ovenschaal in
- Verwarm de Airfryer voor op 180 graden
- Doe de appel, banaan, rozijntjes, walnoten en de helft van de suiker in de ovenschaal
- Meng de bloem, de kokos, resterende suiker in een kom
- Voeg de boter en een theelepel water toe en kneed met je vingertoppen tot een kruimelige massa
- Verdeel het over het fruit en druk het lichtjes aan
- Zet de ovenschaal in de mand van de Airfryer.
- Zet de crumble voor 15 minuten in de Airfryer.
- Als de bovenkant te bruin begint te worden kun je deze altijd met wat aluminiumfolie even afdekken
Eet smakelijk
Groetjes Xenia