In park Middenvijver in Antwerpen gaat de Franse organisatie Huttopia haar eerste camping in België openen. De stad Antwerpen heeft de Huttopia-Groep gekozen om een nieuwe camping op de Linkeroever te realiseren, die in de zomer van 2024 de eerste gasten zal verwelkomen. CityKamp Antwerpen combineert de directe nabijheid van de stad met comfortabel kamperen in een groene omgeving. Antwerpen is de tweede bestemming buiten Frankrijk met een CityKamp, vorig jaar opende al CityKamp Valkenburg-Maastricht in Nederland.

Over Huttopia

Met veel vrije natuur, een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets, én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, presenteert de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Deze visie sluit aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. De Huttopia-groep telt op dit moment 65 locaties wereldwijd, waarvan 54 Camping & Village Huttopia en 6 CityKamps (powered by Huttopia). De bestemmingen zijn Frankrijk, Nederland, Canada, Verenigde Staten en China. Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie, dit betekent vrijheid, natuur, buitenleven, maar met het comfort van deze tijd. De campings zijn kleinschalig en ruim opgezet, geen hutje-mutje maar ruimte en privacy. Vrijwel overal is een zwembad met een apart kinderbadje

In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende duurzame tenten en chalets van ‘canvas & hout’ met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ‘’Bonaventure’, de ‘Canadienne, de ‘Cahutte’ en de ‘Cabane’.

CityKamp Antwerpen

Met deze nieuwe uitbreiding komt het totaal aantal CityKamps op zeven. Philippe Bossanne, de oprichter van Huttopia, kijkt alvast erg uit naar de samenwerking: ‘We zijn erg trots dat stad Antwerpen Huttopia heeft gekozen voor de bouw van deze CityKamp, dat ideaal is gelegen in het hart van een natuurgebied en dicht bij het stadscentrum. Voor Huttopia is Antwerpen een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van een netwerk natuurlijke stadscampings in de grote Europese steden.’

CityKamp Antwerpen krijgt 200 staanplaatsen, waarvan 50 accommodaties en 150 plekken voor gasten met eigen tent, caravan of camper. Daarnaast komt er een restaurant met terras, een speeltuin en ontmoetingsruimte.

Nog meer interessante artikelen