België is misschien niet het eerste land als je aan kerstmarkten denkt. Toch heeft ons buurland heel veel leuke kerstmarkten. Daarnaast zijn onze buurbewoners ook nog eens een kei in allerlei kerst lekkers bakken en maken. Ook de vele snuisterijen en het entertainment die een Belgische kerstmarkt omlijsten maken je bezoek dubbel zo leuk. Ben jij wel eens op 1 van deze 5 kerstmarkten
in België geweest?

Hieronder de leukste kerstmarkten van België!

Tips voor een overnachting dichtbij een kerstmarkt

>> Liever in Nederland blijven voor de kerstmarkt? Lees hier de 5 leukste kerstmarkten in Nederland

#1 Kerstmarkt in Brussel

Dagelijks gebeurt er van alles in Brussel, maar van 26 november 2021 tot 2 januari 2022 draait het echt om kerst en de kerstmarkt. Een enorme kerstboom is feestelijk verlicht en trekt de aandacht van iedereen die voorbij komt. Ook de schaatsbaan en lichtshow maken de donkere decembermaand tot een gezellige tijd. Verder is er op de Brusselse kerstmarkt een reuzenrad en zijn er maar liefst 200 kraampjes. Het centrum van Brussel is autovrij en dit is ook waar de kerstmarkt van Brussel zich grotendeels afspeelt. Als je afreist naar de kerstmarkt in Brussel dan is het gemakkelijker voor je om met de trein te gaan. Stap je uit bij het Centraal Station, dan ben je binnen korte tijd al in het centrum en op de kerstmarkt. De kerstmarkt in Brussel kent ruime openingstijden. Zo is deze dagelijks van 12 tot 22 u
open. Enige uitzonderingen hierop zijn 24 december en 31 december, dan is de kerstmarkt tot 18 uur open.

Kerstmarkt Brussel

#2 Kerstmarkt in Antwerpen

Antwerpen is voor veel Nederlanders goed aan te rijden. De kerstmarkt in Antwerpen wordt ook wel wintermarkt genoemd. En ieder jaar maakt Antwerpen er weer een happening van. Geen jaar is hetzelfde. Zo is er het ene jaar een heus theater wat diverse shows geeft, maar ook een groot koor en dansers zijn in de afgelopen jaren onderdeel van de kerstmarkt geweest. Wat er in ieder geval jaarlijks georganiseerd wordt, is een grote schaatsbaan. Jong en oud kunnen hier hun schaatsen onderbinden en heerlijk hun ijskunsten uitproberen. Daarnaast is er een grote kerstboom welke mooi verlicht is. En ook vele kraampjes voor al je Kerstinkopen!

Je kunt ook kiezen voor een kerstmarkt in Duitsland

#3 Kerstmarkt in Brugge

Brugge wordt steeds bekender, als interessante stad om eens te bezoeken. De geweldige architectuur en de bourgondische keuken zijn maar slechts een kleine reden. Daarnaast is Brugge rond kerst ook geweldig mooi. De Belgen hebben zelfs een locatie van een film nagemaakt in Brugge. Het gaat om precies te zijn om de film ‘In Bruges’ en de locatie is de Markt. Er is een grote schaatsbaan voor schaatsplezier. En ook zijn er veel eet – en drankkraampjes aanwezig, die voor een divers aanbod van lekkers zorgen. Op zoek naar Kerstdecoratie of een cadeau voor onder de kerstboom thuis? Dan slaag je zeker op de kerstmarkt in Brugge. De kerstmarkt in Brugge is geopend van 26 november tot 9 januari, waardoor hij ook in het nieuwe kalenderjaar nog een poosje vertier geeft.

Kerstmarkt Brugge

#4 Kerstmarkt Hasselt

De kerstmarkt in Hasselt is minder bekend, maar echt een bezoek waard. De kerstmarkt zelf maakt onderdeel uit van ‘Winterwonderland’. Verwacht hier naast weer een grote schaatsbaan, ook een soort kermis. Zo is er een draaimolen, rollercoaster en nog veel meer gezelligheid. En de markt zelf bestaat uit vele kraampjes met een grote diversiteit aan cadeaus, eten en drinken, handwerk en winterse waren.

#5 Kerstmarkt Namen

De kerstmarkt in Namen heeft in de weekenden live muziek en veel optredens. Van zowel muziekgroepen die hun repertoire laten horen als folkloristische groepen die hun uiterste best doen om de gezelligheid nog meer uit te dragen.
De markt zelf heeft een grote collectie kramen. Van seizoensproducten, kerstversieringen, speelgoed tot handwerk.. Een divers aanbod maakt deze kerstmarkt tot een geslaagd dagje weg!

Kerst markt sfeer

Tips voor een overnachting dichtbij een kerstmarkt

Ook leuk om te lezen:

Kerststerren kerstmarkt

Handige sites, tips en weetjes!

  • Op zoek naar een weekje of weekendje weg zonder risico? Bij CenterParcs kun je heel makkelijk jouw boeking annuleren. In deze tijd is dat natuurlijk heel fijn!
  • Wil je een leuk dagje uit? Via Tripper.nl of de webshop van het AD kun je tot wel 10 euro per kaartje besparen.
  • Via Voordeeluitjes, boek je de leukste hotels en vakantieparken met korting!
  • Geen zin om de deur uit te gaan om een boek, kadootje of iets anders leuks te kopen? Bol.com is altijd een goed idee!
  • De beste deals naar Disney boek je vaak via Oad.nl
  • Wil je iemand verrassen met bloemen? Bloompost, heeft de leukste bloemenpost!

Nog meer interessante artikelen