Georgetown is de hoofdstad van het Maleisische eiland Penang. Een heerlijke stad, waar je lekker kunt struinen door de stad. Je ziet hier prachtige huizen en koloniale gebouwen en verschillende eetstalletjes waar je kunt genieten van lekker (spicy) street food. Maar waarom je Georgetown tijdens jouw trip in Maleisië niet mag overslaan is de street art. In de steegjes en straten van Georgetown vind je prachtige muurschilderingen. Deze street art vertellen bijna allemaal iets over de geschiedenis en de cultuur van Penang.

Penang Georgetown street art

Sommige street art in Georgetown is goed verborgen

Sommige muurschilderingen zul je heel makkelijk vinden, maar andere street art zijn best goed verborgen en zul je eventjes voor moeten zoeken. Het is best een klus om alle street art in Georgetown te vinden en soms is een kaart wel gemakkelijk.

In de verschillende hotels in Georgetown hebben een kaart waar deze muurschilderingen allemaal op staan. Ook via Google maps zul je een eind komen met het vinden van de mooiste street art.

Toch zul je merken dat je bij het zoeken ze niet allemaal tegen komt. Een aantal zijn verdwenen en weer andere muurschilderingen zijn er bij gekomen. Het loont oook om gewoon lekker rond te lopen in Georgetown en te kijken waar je tegenaan loopt. Soms kom je leuke verlaten steegjes tegen met de mooiste street art.

Street art in Georgetown

Je zult tijdens het ontdekken van de super toffe en het hippe Georgetown verschillende street art tegen komen. Ook tijdens het reizen met kinderen is het zoeken naar verschillende muurschilderingen geweldig. Deze street art heeft iets magisch en het is een sport om het volgende kunstwerk weer te vinden. En door het zoeken naar een volgende muurschildring ontdek je ook gelijk de stad Georgetown.

Wat wij zo leuk vinden aan de street art in Georgetown dat het niet alleen een plaatje op de muur is, maar dat het vaak ook iets te vertellen heeft. Ook zit er ook iets “actiefs” aan, want je wilt gewoon op die motor zitten of op de schommel staan

Hieronder delen we een aantal van deze leuke street art in Georgetown. Ze allemaal delen zou een beetje zonde zijn, want het is ook leuk om zelf op ontdekking te gaan!


Op vakantie naar Georgetown

Meer lezen over Maleisië

Nog meer interessante artikelen