Ben je op zoek naar een verrassend winters uitje? Dan ben je bij ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen aan het juiste adres. Want… vanaf dinsdag 27 december kun je het nieuwe winterdorp bewonderen. Naast de ruim honderd zandsculpturen, die zowel binnen als buiten staan opgesteld, maak je dan ook kennis met schitterende ijssculpturen. Maar ook een prachtig aangelegde tuin met een reusachtige waterval, een heuse iglo en kom je oog in oog te staan met indrukwekkende ijsberen en pinguïns. En welke temperatuur het buiten ook is, in het winterdorp stap je gegarandeerd in een sfeervolle witte wereld!

Winterse sferen in ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Smelt weg bij de mooiste creaties bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn!

Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn maak je tijdens deze editie een fantastische reis door de tijd, want het thema staat in het teken van ‘Onze Vaderlandsche Geschiedenis’. Zie hoe de mensen van vroeger tijdens de Middeleeuwen leefden, hoe er handel werd gedreven in de Hanzesteden en verbaas je over de levensechte creaties vol details, gemaakt door de beste beeldhouwers ter wereld. En… deze kunstenaars gaan nu dus ook aan de slag met een blok ijs! Smelt weg bij het zien van de mooiste ijssculpturen en ga voor dat coole uitje bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn! Nieuwsgierig hoe een sculptuur tot stand komt? Dagelijks vinden er demonstraties plaats door de beste carvers ter wereld

Winterse sferen in ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Betreed een witte wereld tijdens het ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn zijn de meeste zandbeelden binnen te bewonderen. Maar ook buiten vind je indrukwekkende zandsculpturen van wel meters hoog. Vanaf het buitenterrein, waar je ook verschillende ijssculpturen tegenkomt, loop je zo naar het winterdorp. Hier betreed je een witte wereld en kun je met een glühwein opwarmen in de iglo. Of warm jezelf op bij één van de vuurkorven, bezoek de bakker die zijn brood in de hout gestookte oven bakt en geniet ondertussen van de sfeervolle muziek en een kop erwtensoep of chocolademelk.

Winterse sferen in ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Er is meer dan genoeg te zien en te beleven

’t Veluws Zandsculpturenfestijn staat garant voor een gezellig dagje weg. Er is dan ook meer dan genoeg te zien en te beleven. Maak kennis met ruim honderd zandsculpturen, bekijk de ijssculpturen die verspreid over het park in speciaal gekoelde vitrines staan, laat je verrassen in het winterdorp en neem een kijkje bij de expositie met de handgemaakte miniaturen. Houd je van shoppen? Ook dan ben je hier op het juiste adres! Want… in het woonwinkeldorp van ruim 1300 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen vind je werkelijk alles voor in en om het huis! Nog even bijkomen doe je in Brasserie-lunchroom de Rozentuin, waarbij je wordt bediend door onder andere mensen met een verstandelijke beperking.

Winterse sferen in ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Prijzen en openingstijden

t Veluws Zandsculpturen is nog tot en met 4 maart 2023, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 17.30 uur, geopend. Op zondag is het park gesloten.

Vanaf 27 december is het park aangekleed in winterse sferen, zijn er verschillende ijssculpturen te bewonderen en kun je het winterdorp bezoeken.

–    0 t/m 5 jaar: gratis
–    6 t/m 12 jaar: € 6,50
–    13 jaar en ouder: € 12,50
De auto kun je gratis parkeren en het gehele park is rolstoelvriendelijk. Meer informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl.

Nog meer interessante artikelen