Ieren zijn dol op kinderen en Ierland is dan ook zeker een kindvriendelijke bestemming om naartoe te gaan. Ook in en vlakbij Dublin zijn genoeg leuke dingen te doen voor kinderen. Gastblogger Lieke van Reisjager reist minimaal 1x per jaar naar Ierland en heeft 5 tips voor je uitjes in Dublin met kinderen voor je op een rij gezet:

Dublin Zoo

Als je met kinderen naar Ierland gaat, dan mag een bezoekje aan de Dublin Zoo zeker niet ontbreken. Dublin Zoo is een ruim opgezette dierentuin aan de rand van het centrum, met veel verschillende dieren. Je komt hier bijvoorbeeld giraffes, zebra’s, gorilla’s en neushoorns tegen. De dieren zitten hier niet opgehokt, maar krijgen veel ruimte in een natuurlijke omgeving. De dierentuin is goed toegankelijk met kinderwagens. Een aanrader!

Dublin Zoo ligt op 3km vanaf het centrum en dit ongeveer 15 minuten met de bus.

Dublin Zoo Dublin met Kinderen

Butlers Chocolate Experience

Chocola, bijna elk kind is er gek op! Butlers is het meest bekende chocolademerk in Ierland. In elke winkelstraat in Ierland kun je wel een Butlers Chocolate Café vinden. Als ik in Ierland ben, haal ik hier dagelijks wel wat lekkers en er gaan altijd een paar dozen chocolade mee terug in de koffer. De Butlers Chocolate Experience is een erg leuke ervaring voor kinderen én volwassenen. Je krijgt een rondleiding door de fabriek, proeft verschillende bonbons en het allerleukste: je gaat je eigen chocoladebeer versieren!  

Butlers Chocolate Experience is 8km vanuit het centrum en ongeveer 35 minuten met de bus

Butlers Chocolate Experience Dublin met kinderen

Explorium National Sport & Science Centre

Explorium is een erg leuk interactief wetenschapsmuseum vlakbij Dublin, waar je zelf allerlei proefjes kunt doen. Je kunt je hier echt prima een dagdeel vermaken, er is genoeg te doen! Het museum is leuk voor alle leeftijden; peuters kunnen zich vermaken in het Junior Explorium en oudere kinderen vermaken zich in het wetenschapsgedeelte. Ook een aanrader om naartoe te gaan als het regent.

Explorium National Sport & Science Centre is 13km vanaf het centrum en ongeveer 55 minuten met de bus

Explorium National Sport & Science Centre Dublin met Kinderen

Imaginosity

Met jongere kinderen (tot ongeveer 8 jaar) is Imaginosity een aanrader om naartoe te gaan. Zelfs voor een dreumes is er genoeg te ontdekken!  Kinderen mogen overal aankomen, het is echt een interactief museum. Zo is er de sectie ‘Play your story’, waar de kinderen zich kunnen uitleven in rollenspelen, maar ook een heuse ‘art studio’ waar de kinderen zich creatief kunnen uitleven. In het theater worden leuke en educatieve voorstellingen gespeeld. Die zijn trouwens ook leuk voor kinderen die geen Engels spreken.

Dublin Children’s Museum is 10km vanaf het centrum en ongeveer 35 minuten met de Luas

Imaginosity Dublin met kinderen

Airfield Estate

Vind je het leuk om wat meer van het Ierse leven te ervaren? Neem je kinderen dan mee naar Airfield Estate. Een boerderij waar van alles te zien en te doen is. Er lopen hier koeien, schapen, varkens, geiten, kippen en ezels rond en je kunt meer leren over het boerderijleven. Het restaurant hier is echt een aanrader: je eet hier vers van het land op tafel. Elke vrijdag en zaterdag is er een ‘farmers market’ op de parkeerplaats van Airfield Estate. 

Airfield Estate ligt op 10km vanaf het centrum en ongeveer 30 minuten met de Luas

Airfield Estate. Dublin met kinderen

Ook leuk om te lezen:

Nog meer interessante artikelen