Een campervakantie met kinderen, ik zou het iedereen aanraden. Het is een gemakkelijke manier om als gezin altijd op vakantie te kunnen gaan en samen te genieten van alle vrijheid die een camper te bieden heeft. Het genieten begint al bij het wegrijden, alleen het reizen in een camper vinden kinderen al geweldig!

Een campervakantie is een super manier om samen vakantie te vieren en ontzettend ideaal. Er zitten heel veel voordelen aan met de camper op vakantie gaan met kinderen. Ik deel hieronder 10 redenen waarom ik vind dat een camper echt de ideale manier is om vakantie te vieren met kinderen.

#1 De vakantie begint als je de straat uit uitrijdt!

Lange autoritten en kinderen gaan niet altijd samen. Ze zijn niet altijd leuk om te maken omdat iedereen te veel op elkaars lip zit. Met een camper op vakantie gaan is het echt een stuk relaxter. Iedereen in de camper heeft veel meer ruimte en je zit minder op elkaars lip. Zie je jezelf zitten helemaal ingepakt op de voorstoel tussen een rugzak, vermaak en eten onderweg? Dat is met een camper echt verleden tijd. Je kunt onderweg makkelijk iets uit de koelkast pakken of iets om te doen uit de kastjes. Als je voor de kinderen een treinzit hebt, hebben ze een tafeltje om te tekenen, spelen of met elkaar een spelletje te spelen.

campervakantie kinderen

#2 Altijd je eigen huis bij je en dus altijd dezelfde slaaplaats

Tijdens een campervakantie met kinderen is het een groot voordeel dat je altijd jullie huis bij je hebt. Waar je ook naar toe gaat en waar je de dag of nacht ook doorbrengt de plek is anders, maar de slaapplek blijft altijd hetzelfde. Een eigen vertrouwd plekje, waar je kind het helemaal eigen kan maken.

Wij hebben een grote dino fan in huis en deze slaapt het allerliefste onder zijn dinodekbed van SNURK. Al zijn dinoknuffels worden uitgestald en hij slaapt als een roosje (dino). Wat zo fijn is aan een campervakantie is dat dit heerlijke dino dekbedovertrek gewoon mee kan. Zijn bed is opgemaakt voor vertrek en alleen zijn knuffels hoeven nog maar als laatste ingepakt te worden. Waar je normaal bepaalde grote knuffels niet mee kan nemen is dit in een camper geen probleem en kan jouw kind net zo als thuis heerlijk vertrouwd slapen!

#3 Geen gesleep met koffers of rugzakken

Hoewel ik met een fantastisch gevoel terug kijk op onze reis met kinderen in Maleisië en ik zulke reizen graag nog heel veel meer wil maken is de camper een droom die uitkomt. Het is ook super fijn dat je de camper voor de deur kan parkeren en zo lekker kan inpakken. Hoewel je een camper niet mag overbeladen is het toch wat relaxter inpakken en kun je net die ene trui wel meenemen wat je anders niet zou doen. Neem je normaal 1 of 2 kaartspellen voor op reis mee, nu kun je er ook meer meenemen zodat je meer kunt afwisselen. Hoewel het natuurlijk een sport blijft om zo min mogelijk mee te nemen ook als je op een campervakantie gaat met kinderen.

genieten in de camper

#4 Je hebt altijd je eigen wc bij je

Als ouders ken je vast het “ik moet plassen” als je net een tankstation voorbij gereden bent of net een stop hebt gehad. Je weet als ouder ook dat ze dit zinnetje net zolang blijven herhalen tot ze uiteindelijk hebben geplast. Als je met de camper op vakantie gaat behoort dit zinnetje tot het verleden. De meeste campers hebben een wc en dit maakt het reizen met kinderen een stuk relaxter. Want waar je ook bent, je wc reis altijd met je mee!

#5 Het buitenleven is heerlijk!

Door een campervakantie met kinderen, of eigenlijk een kampeer vakantie in het algemeen ben je vrijwel altijd buiten. Je slaaplek is binnen in de camper maar het verdere leven speelt zich allemaal buiten af. Waar je thuis met wat bewolking toch liever binnen eet is dit op een camping allemaal niet erg. Kinderen trekken een huispak aan en gewoon lekker buiten genieten. Mocht het nu heel hard regenen is dit natuurlijk anders.

Er is niets fijners voor kinderen om gewoon lekker buiten te zijn, lekker struinen rond de camper en spelen met andere kinderen of met elkaar. Of alleen al lekker rond te kunnen rennen vanaf het moment dat ze buiten zijn.

campingleven

#6 Een campervakantie met kinderen is knus en gezellig

Voor veel mensen is dit juist een reden om niet met een camper op vakantie te gaan, maar ik vind het heerlijk om met elkaar in een ruimte te kunnen doorbrengen. Tijdens het werken en het schoolse leven, heb je toch echt minder tijd voor elkaar en nu kun je optimaal genieten. Ben je elkaar zat dan kun je jezelf even terug trekken op je eigen plek. Maar over het algemeen leef je buiten en buiten is groot genoeg voor iedereen.

Heb je een eigen camper dan kun je hem ook helemaal gezellig inrichten. Kiezen voor een bepaald thema, of je stript de hele boel en bouwt hem helemaal opnieuw op. Wij hebben een vrij nieuwe camper en deze hoefde niet opgeknapt te worden. Toch maken we deze steeds meer eigen om zo echt het gevoel te hebben van een tweede thuis. Zo hangen er gezellige lampjes, hangen er foto’s aan de wand en hebben we kussens op de bank. Ik hou wel van een heerlijk beachvibe/ tropischevibe , echt het ultieme vakantie gevoel. Je hoeft hier niet hele dagen op het strand te zijn maar kan dit ook zelf creëren met accessoires. Zo hebben wij een een heerlijk 2- persoons dekbedovertrek met palmbladeren. Een heerlijk overtrek wat je echt een vakantiegevoel geeft.

Campervakantie kinderen SNURK Palm beach

#7 Een campervakantie met kinderen geeft het gevoel van vrijheid!

Ik had de droom van een camper al toen ik een klein meisje was. Het gewoon in stappen en kijken waar je naar toe gaat leek me altijd een geweldig idee. Toch heeft het even geduurd voor deze droom uitkwam en hoewel ik vroeger droomde van een prachtige VW bus en dit nog steeds mijn droombus is heb ik dat idee met 3 kinderen toch laten varen. Een beetje ruimte geeft ook vrijheid:)

Vroeger voor er kinderen waren, ging je op pad en zag je waar je uitkwam, toch merk ik dat ik met kinderen toch wat meer voorbereid op vakantie wilde gaan. Nu je met kinderen ging had je op eens wat meer wensen en wat meer slaapplekken nodig . Populaire campings waren in een mum van tijd volgeboekt als je iets wilde huren en om nu al in januari alles vast te leggen dat is niet iets wat mij rust geeft.

Met de camper kun je alle kanten op en last minute beslissen wat je wilt doen. Je kunt je plan bijstellen op elk moment en gewoon het mooie weer volgen. Toch merk ik wel aan mezelf en zeker nu de kinderen groter worden, een beetje een plan is wel fijn is. Ze hebben soms toch ook wel wat wensen en het is mooi dat je dit met een campervakantie mooi kunt afwisselen.

#8 Vertrouwde dingen meenemen als het gaat om eten en drinken

Hoe lekker is het dat als je opstaat, je de tafel kan dekken en dan kan eten. Dit doe je uiteraard het liefste voor de camper om zo het echte campingleven te voelen. Doordat je niet helemaal afhankelijk bent van je gewicht kun je ook dingen meenemen die gewoon bekend zijn. Niet voor iedereen is het eten en drinken in het buitenland een feestje en fijn als je dan iets mee kan nemen van thuis. Ook is het gewoon handig om dit al bij je te hebben. Hier pakken we hagelslag, pasta en potten en blikken mee. Je weet nooit waar je komt en hebt dan iets makkelijks bij. Er is ruimte genoeg, voor drinken en eten in de kastjes en de koelkast. En hoe handig en fijn is het dat je onderweg gewoon de koelkast open kan trekken voor wat drinken. Enne de wijn en het bier staan ook altijd koud, ook als je onderweg bent!

#9 Een groot avontuur

Het alleen al onderweg zijn met de camper is voor kinderen al een groot avontuur. En dan mogen ze er ook nog in slapen. De camper zal tijdens de campervakantie echt hun huisje worden . Ze creëren een eigen plek, hebben een lievelingsplek en de ene kast is ingericht met spelletjes en speelgoed.

Ook voor ons als ouders is het genieten, een avontuur. Lekker veel vrijheid en gaan en staan waar je wilt. Als je met een tent op vakantie gaat of een vakantie in een hotel dan is het verkassen naar een andere plek niet zo gemakkelijk. Met een camper kun je zelf bepalen of je wel of niet blijft (moet je niet al voor weken hebben betaald natuurlijk). Je hoeft niet te blijven, dat is zo fijn aan een camper je rijdt zo een nieuw avontuur tegemoet. Lekker op zoek naar een betere plek!

campervakantie kinderen

#10 Als je op de plek bent aangekomen, kun je gelijk gaan genieten!

Dit is 1 van de dingen waarom ik zo van de caravan baalde, het gedoe erom heen. We hadden geen luifel maar een voortent en met het opzetten was je toch wel even bezig en het afbreken en gelijk schoonmaken nam bijna een dag in beslag. Ook waren we hierdoor minder flexibel en stonden we vaak lang op 1 plek.

Nu met de camper is dit heel anders en zoveel relaxter. Als je eenmaal op de plek van bestemming bent, dan hoef je hem alleen maar op de plek te rijden. Even kijken of hij waterpas staat, zo niet dan zorg je dan doe je dit even met oprijblokken. Je hoeft geen tent op te zetten en kunt eigenlijk gelijk gaan zwemmen. De luifel en de stoelen eruit kan ook daarna!

campervakantie

Wellicht ook interessant

Nog meer interessante artikelen