Het Harbour Village hotel is een charmant boetiekresort op het enige privéstrand van Bonaire. Dit Harbour Village hotel heeft van de Kamer van Koophandel van Bonaire een zogeheten ‘Blauwe Bestemming’ (Blue Destination) certificering gekregen. Deze certificering wordt toegekend aan resorts die zich in woord en daad inspannen voor duurzaamheid.


Lees ook: 7x doen op Bonaire!

Het Harbour Village Hotel al jaren druk met duurzaamheid

Het Harbour Village Beach resort zet zich al lang in voor duurzaamheid en minimale impact op het milieu. Sinds de opening in 1990 is het topprioriteit voor het Harbour Village hotel om ervoor te zorgen dat zowel Bonaire als het hotel een tropische paradijs kan blijven voor toeristen. Vrij uniek is het koraalherstelprogramma dat ze als hotel uitvoeren. Het hele team van het Harbour Village hotel blijft nieuwe en innovatieve manieren bedenken en toepassen. Dit om onder meer waterverbruik, elektra, voedselverspilling en afval te verminderen, iets wat onze gasten eveneens op prijs stellen. Voor meer informatie over het resort, de inspanningen op het gebied van duurzaamheid en koraalherstel bezoek www.harbourvillage.com.

Harbour Village Hotel Bonaire Duurzaam

Behouden van het koraalrif

Harbour Village loopt ook voorop in innovatieve duurzaamheidsprogramma’s voor wat betreft instandhouding van koraalriffen. Het heeft een eigen koraalkwekerij, waar ze koraalbomen laten groeien. Het rif van Bonaire kent vele koraalsoorten waaronder hertengewei- en elandgeweikoraal die goed te stekken zijn.

Koraal restauratie Harbour Village Hotel

Bijzonder is ook de ‘Electried Reef’ technologie die er toegepast wordt om koraal in zee te laten groeien door middel van zwakstroom. Omdat koraal gevoelig is voor warmteschommelingen heeft Harbor Village samen met Aqualink een nieuw monitoringsysteem geïnstalleerd. Door samen te werken met de technische organisatie Oceanic kan het resort de kwaliteit en groei van het rif beter monitoren. De voortgang van de herstel- en regeneratie van het koraalrif kan worden gevolgd via de nieuwe onderwatercamera van het resort.

Electrified Reef at Harbour Village Bonaire

Het Harbour Village hotel voldoet aan de 10 criteria

Het initiatief voor de certificering komt van de Blue Destination Group, het Openbaar Lichaam Bonaire en Green Destinations. Deelnemers worden getoetst aan de hand van tien criteria. Criteria zijn onder andere: klimaat, water, natuur, milieu, afval, energie, cultureel erfgoed, veiligheid en personeelswelzijn en lokale werkgelegenheid.

Als onderdeel van deze erkenning ontving Harbour Village eveneens het Good Travel Seal – een ecolabel speciaal bedoeld voor kleinschalige hotels. Middels het bijbehorende logo zien gasten dat het resort een milieubewuste optie is voor verantwoord toerisme.

Het Harbour Village hotel boek je hier. Boek je liever een complete vakantie klik dan hier

Bonaire 7 tips om te doen

Reizen naar Bonaire


Meer lezen over het Caribisch gebied


Nog meer interessante artikelen