Het Caraïbische eiland Bonaire heeft een unieke natuurlijke schoonheid en is bekend om haar rustgevende stranden en indrukwekkende onderwaterwereld. Het is een paradijs voor duikers en snorkellaars maar ook zonder het water in te duiken is er voor toeristen heel veel te doen.

Wil je nu meteen naar de zon of zoek je nieuwe ideeën voor je bucketlist? Hierbij de top 7 plekken die je niet kunt missen als je naar Bonaire gaat.

Bonaire 7 tips om te doen

Bonaire heeft de beste duikspots ter wereld

Bonaire, ofwel de ‘shore-diving-capital of the world’, staat bekend om haar adembenemende onderwaterwereld, onaangetaste koraalriffen, de mooiste tropische vissen en andere kleurrijke zeebewoners. Het eiland heeft een van de hoogste hoeveelheden aan beste duikspots ter wereld en met meer dan 60 gemarkeerde kantduik locaties is het voor elke duiker een beleving.  

Tip: check de mooiste stranden van Bonaire
Duiken Bonaire. 7 keer doen op Bonaire

Breng de flamingo’s op Bonaire een bezoekje

Bonaire beschermt haar flora en fauna te allen tijde. Daarom is Pekelmeer Flamingo Sanctuarium één van de vier gebieden in de wereld waar flamingo’s zich op natuurlijke wijze kunnen voortplanten. Het roze zoutmeer heeft zijn roze kleur te danken aan de hoeveelheden pekelkreeftjes die in het water leven. Meer dan tienduizend flamingo’s voelen zich hier thuis.

Flamingo Bonaire. 7 keer doen op Bonaire

Sneeuw op Bonaire? Bezoek de zoutpiramides!

Wil je een sneeuwlandschap zien op een tropisch eiland? Bezoek dan de zoutpiramides! Bonaire is al eeuwenlang de grootste zoutexporteur van het Caribisch gebied met 400.000 ton per jaar. De zon, wind en ondiepe zoutmeren bij de zee zorgen voor de ideale combinatie. De zoutpiramides zijn niet alleen fotogeniek maar werken ook therapeutisch met een gevoel van rust en euforie.  

Zout piramides Bonaire. Klein Bonaire. 7x doen op Bonaire

Breng een bezoek aan klein Bonaire

Waarom zou je één Bonaire bezoeken als je er twee kunt bezoeken? Klein Bonaire is slechts een korte boottocht verwijderd van het hoofdeiland. Dit prachtige onbewoonde eiland heeft een oppervlakte van circa 6  km² en is gezegend met prachtige hagelwitte stranden die ook de broedplaatsen bieden voor zeeschildpadden. Een waar paradijs!

Klein Bonaire. 7x doen op Bonaire

Een gave natuurlijke lichtshow op Bonaire

Twee à drie dagen na volle maan is er 45 minuten na zonsondergang een bijzonder verschijnsel te zien op Bonaire. Deze 20 minuten durende lichtshow bestaat uit de Ostracods, kleine mosselkreeftjes, die in grote getalen uit de diepte omhoog komen naar het rif voor een indrukwekkende lichtgevende paringsshow. Dit verschijnsel heet bioluminescentie. Je kan het vanaf het strand zien, maar het is nog indrukwekkender als je de paringsshow ontdekt tijdens een nachtduik.  

Natuurlijke lichtshow Bonaire. 7 tips om te doen Bonaire

Overnacht in een ecologisch paradijs

Captain Don’s Habitat, opgericht in 1976 door de bekende onderwatermilieuactivist Captain Don Stewart, heeft een pioniersrol gespeeld in de milieuvriendelijke ontwikkelingen op het eiland Bonaire. Zijn visie is ook terug te vinden in het ontwerp van het resort. Elk detail is ontworpen om zo min mogelijk impact te hebben op de lokale omgeving; van de bouwmethodes tot het gebruik van zonnepanelen en energiebesparende apparaten. Het resort ligt in een tropische tuin, direct aan het strand, staat bekend om zijn relaxte sfeer en is een echt duikparadijs. Vanaf de privé steiger van het resort vaar je binnen 15 minuten naar meer dan 50 duikplekken van wereldklasse.

Logeer in een ecologisch paradijs Captain Don's Habitat. 7 tips op Bonaire

Ga lekker eten bij zonsondergang bij het beste restaurant van Bonaire

Ga lekker uit eten op Bonaire! Dan is het populaire Rum Runner restaurant een perfect restaurant om te gaan eten. Direct gelegen aan de oceaan, op een van de meest verbazingwekkende plekken van Bonaire. Het restaurant ligt tegenover het onbewoonde eiland Klein Bonaire. Op het menu staan lokale gerechten, verse vis, zeevruchten, quesedillas of pizza gebakken in de houtoven. Vergeet ook niet het indrukwekkende cocktailmenu om nog meer te genieten van de zonsondergang.

Eten op Bonaire Rum Runner Restaurant. 7 tips om te doen op Bonaire

Reizen naar Bonaire

Meer lezen over het Caribisch gebied

Nog meer interessante artikelen