Canada is een prachtig land met talloze mooie steden die het bezoeken waard zijn. Elke stad heeft zijn eigen charme en biedt unieke ervaringen voor de bezoekers.

Hieronder de 5 steden in Canada die echt een bezoekje waard zijn!


Vancouver

Vancouver is een stad aan de westkust van Canada, Canada staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, waaronder de nabijgelegen bergen en de Stille Oceaan. Stanley Park, een groot park in het hart van de stad. Dit is een must-see attractie en biedt prachtige uitzichten op de skyline van Vancouver en de omliggende wateren. Andere hoogtepunten zijn de Granville Island-markt, de Capilano Suspension Bridge en de vele musea en kunstgalerijen.

Vancouver, mooiste steden van Canada

Montreal

Montreal is de grootste stad in de provincie Quebec en staat bekend om zijn Franse invloeden en prachtige architectuur. De oude binnenstad van Montreal, ook wel bekend als Vieux-Montreal, biedt een schilderachtige omgeving met geplaveide straatjes en historische gebouwen. Andere hoogtepunten zijn de Basiliek van Notre-Dame, de botanische tuin van Montreal en de Mount Royal-park. Dit park staat bekend omdat een prachtig uitzicht biedt over de stad.

Montreal, mooiste steden van Canada

Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada en biedt een bruisende sfeer en een kosmopolitische cultuur. De CN Tower, een iconisch gebouw dat uitkijkt over de stad, is een must-see attractie. Ook de Toronto Islands, een groep eilanden in het nabijgelegen Lake Ontario, mag je niet missen. Andere hoogtepunten zijn het Royal Ontario Museum, het Art Gallery of Ontario en de vele restaurants en bars in de stad.

Toronto,mooiste steden van Canada

Quebec City

Quebec City is een stad met een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn Europese charme en prachtige architectuur. De oude stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt een schat aan bezienswaardigheden. Waaronder de Citadel van Quebec, het Chateau Frontenac en de Petit-Champlain-wijk. Andere hoogtepunten zijn de Montmorency Falls en de Plains of Abraham, een groot park dat het toneel was van een belangrijke slag tijdens de Franse en Indiase Oorlog.

Quebec City , mooiste steden van Canada

Banff

Het stadje Banff in de Rocky Mountains van Alberta en biedt een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Banff National Park, dat zich uitstrekt over 6.500 vierkante kilometer, biedt prachtige uitzichten op bergen, meren en gletsjers. Andere hoogtepunten zijn de Banff Gondola, die bezoekers naar de top van Sulphur Mountain brengt voor een prachtig uitzicht, en de Upper Hot Springs, een natuurlijke warmwaterbron.

Banff, mooiste steden van Canada

Boek zelf je reis naar Canada


Meer lezen over Canada

Nog meer interessante artikelen