Mooiste natuurparken van Canada! Metershoge watervallen, mysterieuze meren, oneindige bossen, ruige kliffen en zelfs gletsjers en fjorden… in de Oost-Canadese natuurparken vind je ze allemaal. Breng je graag een bezoek aan ze allemaal tijdens een onvergetelijke roadtrip? Zet deze vijf fenomenale natuurparken dan zeker op je reisplanning.

De Oost-Canadese natuurparken zien er helemaal anders uit dan die in het westen van het land. Ze zijn een pak heuvelachtiger en minder dramatisch. Bovendien ziet elk natuurpark er anders uit. Je reist er best naartoe tijdens de lente, zomer of herfst.


Mingan Archipelago National Park Reserve

Québec mag dan wel de grootste provincie van Canada zijn (ongeveer veertig keer de oppervlakte van Nederland), een groot deel ervan is onbewoond. In dat afgelegen gebied ligt het meest unieke natuurpark van Oost-Canada: Mingan Archipelago National Park Reserve. Het omvat zo’n 1.000 kleine eilanden. Langs hun kustlijnen bewonder je talloze gigantische monolieten. Het natuurreservaat trekt ook een hoop zeevogels aan. De schattigste is ongetwijfeld de kleurrijke papegaaiduiker. Hou zeker ook het water in de gaten. Want daar zwemmen heel wat grijze zeehonden en dwergvinvissen. Soms duiken er zelfs orka’s, bultruggen en blauwe vinvissen op.

Meer informatie over dit natuurpark in Canada vind je hier

Mingan Archipelago National Park Reserve. Mooiste natuurparken Canada

Fundy National Park

Ten oosten van Québec City kajak je op het water van Fundy Bay. Deze baai nestelt zich tussen de provincies New Brunswick en Nova Scotia. Het staat vooral bekend om z’n enorme getijverschil. Tussen eb en vloed kan de stand van het waterpeil tot wel 16 meter verschillen. Nergens anders ter wereld is dat zo extreem. Landinwaarts leiden prachtige wandelpaden je de indrukwekkende bossen in. Daar struin je van de ene betoverende waterval naar de andere.

Meer informatie over dit natuurpark in Canada vind je hier

Fundy National Park, Mooiste natuurparken van Canada

Algonquin Provincial Park

Tussen Toronto en Ottawa trek je door het oudste en beroemdste natuurpark van de provincie Ontario. Algonquin is makkelijk bereikbaar: langs de populaire Highway 60 rij je er zo binnen. Kom je vroeg in de ochtend aan? Dan is de kans groot dat je een eland langs de kant van de weg ziet staan. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang laten de elanden zich zien. Trek je overdag door het park? Dan helpt een professionele gids je hen opsporen. Ook wijst de gids je misschien ook een zwarte beer, otter, wasbeer of bever aan. Algonquin ziet er het mooist uit tijdens de herfst, dankzij de dieprode, felgele en zacht oranje bladeren. Die bewonder je te voet, vanuit een kajak of kano, of terwijl je de rotsen van het natuurpark beklimt.

Meer informatie over dit natuurpark in Canada vind je hier

Algonquin Provincial Park. Mooiste natuurparken Canada

Bruce Peninsula National Park

Wie vanuit Toronto richting Lake Huron cruiset, komt terecht op het opmerkelijke schiereiland Bruce Peninsula. Aan het uiteinde ervan verken je het gelijknamige natuurpark, dat omgeven wordt door water. Bruce Peninsula National Park heeft dan ook een impressionante kustlijn waar je langs immense kliffen wandelt. Dieper in het natuurreservaat bots je op verschillende meren. Combineer je uitstap zeker met een bezoek aan het vissersstadje Tobermory en het Phantom Five National Marine Park. Vanaf de oevers van de meren spot je enkele oude, geheimzinnige scheepswrakken die net onder het heldere wateroppervlak liggen.

Meer informatie over dit natuurpark in Canada vind je hier

Bruce Peninsula National Park. Mooiste natuurpark Canada

Jacques-Cartier National Park

Op het enorme Jacques-Cartier National Park raak je simpelweg niet uitgekeken. Het dicht beboste park is zo’n 670 vierkante kilometer groot en ziet eruit als een immense vallei. Het natuurreservaat wordt namelijk doorkruist door een prachtige rivier. Daardoor verken je het gebied makkelijk op het water. Al trek je het park ook rond via de talrijke wandel- en mountainbikepaden of ski je er ’s winters doorheen.

Jacques-Cartier National Park bevindt zich op een half uur van Québec City en is daardoor erg toegankelijk. Zin in een meerdaags bezoek? Dankzij de comfortabele cabins overnacht je middenin het bos en word je omringd door heel wat wildlife. Hier leven namelijk elanden, bevers, vossen, herten en zelfs stekelvarkens.

Meer informatie over dit natuurpark in Canada vind je hier

Jacques-Cartier National Park. Mooiste Natuurparken Canada

Boek je vakantie naar de mooiste natuurparken van Canada


Meer lezen over Canada

Nog meer interessante artikelen