Hou je van zwemmen? Dan is Waterwereld Rulantica een aanrader om naar toe te gaan. Rulantica is het waterpark van Europa-park in Duitsland. Dit aquapark is zelfs de grootste van Europa!

lees ook: Europa-Park, ook voor kleine kinderen een belevenis!

Rulantica, het tweede park van Europa-park

In dit tweede park van Europa-Park draait alles om waterplezier. Dit nieuwe park maakt een familiebezoek aan Duitslands grootste attractiepark en de regio van het Zwarte Woud, zeker vanuit België en Nederland, nog aantrekkelijker.

Waterwereld Rulantica ligt op een steenworp afstand van Europa-Park. Rulantica is een van de grootste waterparken van Europa en biedt bezoekers een unieke ervaring. Dat komt niet alleen door de vele bijzondere waterattracties maar ook door de originele sfeer. Waar andere waterparken kiezen voor subtropische sferen met palmbomen, is hier een Scandinavische belevingswereld gecreëerd met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail.

Waterpark Rulantica, het zwemparadijs van Europa-park in Duitsland

Het verhaal achter Rulantica

Achter Rulantica gaat een veelzijdig verhaal schuil dat speciaal voor Europa-Park is ontwikkeld en dat geïnspireerd is op de Noordse mythologie. Centraal staat het legendarische eiland Rulantica dat al tijden de mensheid fascineert. Heeft het eiland echt bestaan of is het een sprookje? We zullen het misschien nooit weten. In het verleden wilde men dit verdwenen eiland graag vinden omdat het eiland de bron van de eeuwige jeugd bezat. Een zeeslang bewaakte deze bron. Enkele jaren geleden denkt men het skelet van de zeeslang gevonden te hebben. Dit hangt nu in de lobby van Krønasår, het nieuwste Europa-Park themahotel dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum. Dit museum organiseert een grote, permanente expositie over Rulantica in de vorm van het nieuwe waterpark.

Avontuurlijke themazones in de waterwereld van Rulantica

Het nieuwe waterpark is ingedeeld in 9 avontuurlijke themazones voor de hele familie, waarvan 8 binnen en 1 buiten.

Zo is de liefdevol ontworpen themazone Trølldal helemaal afgestemd op de allerkleinsten, terwijl durfals in andere themazones zoals Vinterhal, Rangnakor en Vildststrøm beslist aan hun trekken komen. In de attractie Shotgun falls Isbrekker bijvoorbeeld, waarin zij in een buis naar beneden storten en aan het einde van 1,5 meter hoogte in het water plonsen. Of in de AquaRocket-glijbaan Dugdrob & Vildfål waarin moedige gasten na het betreden van de glazen capsule een countdown horen: 3, 2, 1 … waarna de bodem onder hun voeten wegklapt en zij in de diepte duiken.

Gasten die meer behoefte hebben aan rust kunnen juist heerlijk ontspannen in het water of op de bubbelbedden in de themazone Skog Lagune. De temperatuur van het water in Rulantica is overal ca. 30 graden Celsius.

Waterpark Rulantica, het zwemparadijs van Europa-park in Duitsland

Maar liefst 25 waterattracties in Rulantica

In totaal heeft Waterwereld Rulantica maar liefst 25 waterattracties waarvan er 17 glijbanen zijn. Het grootste golfslagbad van Duitsland is te vinden in Rulantica en je kunt een ontspannende toch maken in de lazy river

De attracties zijn voor jong en oud maar sommige hebben om veiligheidsredenen leeftijds- en/of lengterestricties. In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar. Wil je jezelf extra verwennen huur dan 1 van de 8 exclusieve cabana’s met bediening.

Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal, is er buiten nog eens heel veel waterplezier. te beleven. Naast een buitenbad en een wildwaterrivier is er een ligweide waar bezoekers op een van de 500 ligstoelen kunt relaxen. Er zijn omkleed ruimtes in verschillende groottes en er zijn genoeg lockers om je spullen in op te bergen.

Waterpark Rulantica, het zwemparadijs van Europa-park in Duitsland

Krønasår, The Museum Hotel bij Europa-Park

Het zesde themapark hotel ligt naast Rulantica. Krønasår, The Museum Hotel bij Europa-Park geven bezoeker het gevoel dat ze in de film van Night in the Museum zijn beland. In het Krønasår is niet alleen plaat voor 1300 gasten, maar kun je historische vondsten bekijken.

Wat helemaal gaaf is, is dat gasten via een brug exclusieve toegang hebben tot Rulantica

Krønasår, The Museum Hote

Rulantica, perfecte aanvulling bij een bezoek aan Europa-Park

Rulantica is vooral voor gezinnen een perfecte aanvulling op een bezoek aan het attractiepark. Voor het vervoer tussen de themahotels van Europa-Park en het waterpark kunnen hotelgasten gebruikmaken van een gratis pendelbus. Er zijn ook vele andere overnachtingsmogelijkheden: in tipitenten, huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping.

Waterpark Rulantica, het zwemparadijs van Europa-park in Duitsland

Rulantica, openingstijden en tickets

In tegenstelling tot het attractiepark (dat een winter- en zomeropenstelling heeft) is Waterwereld Rulantica het hele jaar open. Nou ja bijna dan, deze dagen kun je online vinden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur (vanaf 09.00 uur voor gasten van Europa-Park Hotels).

In het waterpark willen ze graag de bezoekersaantallen regulieren en het is dan ook de bedoeling dat je een kaartje van te voren reserveert. Boek je een hotel, dan kun je altijd een kaartje mee boeken.

Hier vind je ook veel waterplezier:

Je vakantie naar het Europa-Park boeken

Nog meer interessante artikelen