Het liefst willen we er deze zomer allemaal weer op uit zoals we dat gewend waren voorafgaand aan Corona. In verband met de huidige situatie is het echter nog maar de vraag in hoeverre het is toegestaan en in hoeverre het een wijs idee is om ter ontspanning naar het buitenland te trekken.
Een goed alternatief is natuurlijk vakantie vieren in eigen land, waarbij een dagje waterpark natuurlijk niet mag ontbreken. Niet alleen is dat dolle pret voor de kinderen, maar ook voor jezelf als ouder kan het behoorlijk ontspannend zijn.

Een waterpark in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn in Overijssel is in dat geval ideaal om een dagje met je gezin door te brengen. Het Avonturenpark dat al sinds 1936 bestaat, heeft in 2013 namelijk uitgebreid met Slidepark Aquaventura. Dit is het eerste outdoor glijbanenpark in een pretpark in Nederland.
Het heet niet voor niets slidepark: een zwembad is er namelijk niet aanwezig, alleen waterglijbanen die eindigen in uitglijdbakken. Het slidepark is overigens alleen toegankelijk in combinatie met een toegangskaartje voor het Avonturenpark. Voor slechts €3,50 voeg je deze extra waterpret toe aan je bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn! Tickets zijn verkrijgbaar via de online winkel, maar ook bij het waterpark zelf.

Aquaventura Slidepark Hellendoorn

Glijbanen in Aquaventura Slidepark

In dit grote waterpark van in totaal 5000m2 verveel je je geen moment. Er zijn maar liefst elf waterglijbanen van verschillende lengtes en hoogtes. Van de hoogste waterglijbaan, de Xtreme, glijd je 140 meter lang vanaf 14 meter naar beneden, terwijl de PurpleTorpedo een bescheiden 17 meter lang is en slechts 3 meter hoog. Of je nu hele jonge of juist al iets oudere kinderen hebt, of ze nou houden van een rustige, verkoelende rit of juist van een race door spattend water – er is voor ieder wat wils in dit waterparadijs!
De glijbanen zijn dus allemaal anders, met verschillende vormen en vrolijke kleuren, en verschillende snelheden die daarbij gepaard gaan. Sommige glijd je af met een band, sommige zonder band. Er zijn zowel éénpersoons- als tweepersoonsbanden. Op die laatste kan je kind natuurlijk samen met mamma of pappa glijden, of met een broer of zus. Wel zijn de waterbanen met band erg populair, dus wees erop voorbereid dat je soms even in de rij zal moeten staan. Alle glijbanen zijn plezierig maar gelukkig ook veilig. Naast plezier en ontspanning hecht het slidepark namelijk ook aan de veiligheid van jou en je kinderen: iedere glijbaan heeft regels, waaronder een bepaalde minimale lengte voor de glijders. Als je kind groter is dan 120 cm, heeft het toegang tot elke glijbaan, maar als ze kleiner zijn, moet je even op de borden bij de glijbanen letten waarop dit staat aangegeven. Voor de zekerheid lopen er hiertoe ook toezichthouders rond.

Aquaventura Slidepark Hellendoorn

Wat is er nog meer te doen in het waterpark?


Maar er is meer dan alleen deze waterbanen in Aquaventura Slidepark. Voor kleinere kinderen die niet in de waterbanen durven of daar nog niet lang genoeg voor zijn, is er ook een waterspeeltuin waar ze zich kunnen amuseren. Hier zijn twee kleine glijbanen en allerlei andere speeltoestellen waar water uit sproeit, zoals waterpistolen of diertjes. Daarnaast is er ook een strandje met ligbedden en een ligweide, waar je je kan terugtrekken van het watergeweld om even tot rust te komen, een leuk boek of tijdschrift te lezen, of zelfs helemaal niks te doen behalve te genieten van de zon. Je kan er ook gezellig picknicken met je gezin tussen de waterpret door.

Aquaventura Slidepark Hellendoorn

Uiteraard is er ook nog een gedeelte met sanitaire voorzieningen, douches en omkleedcabines. Er is ook een kleine shop waar je nog last-minute een bikini of zwembroek kan aanschaffen, mocht je die vergeten zijn.

Kortom: je verveelt je geen moment in dit waterpark met haar flitsende felgekleurde waterbanen en omringend terrein. Het is de ideale manier om een gezellig dagje uit met het gezin te plannen – behalve bij slecht weer natuurlijk! Dan is het waterpark immers niet geopend. Ook is het mogelijk dat het park, dat normaal om 13.00 uur opent, eerder sluit bij dreigende weersomstandigheden.

Overnachten in de buurt van Avonturenpark Hellendoorn

Hoe fijn is het om na een dagje pretpark te overnachten in de buurt van Avonturenpark Hellendoorn. Er is genoeg keuze voor een leuke en kindvriendelijke overnachting. Leuke vakantieparken of campings die geschikt zijn voor een weekendje weg met kinderen en die ideaal te combineren zijn met een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn en zijn Aquaventura Slidepark

Lees ook

Nog meer interessante artikelen