Het Groene Eiland – la isla verde – is een geliefde bestemming bij natuurvrienden, wandelaars en vooral bij rustzoekers. Op La Palma geniet je ongestoord van de adembenemende landschappen, vulkanen, nevelwouden, baaien en zwarte lavastranden. Bij een vakantiebestemming als deze hoort een passende accommodatie. En ook die vind je gemakkelijk op La Palma. Je hebt er genoeg karakteristieke kleine accommodaties maar wat dacht je van bijzonder overnachten in vuurtoren Faro Punta Cumplida! Vet toch..

bijzonder overnachten in een vuurtoren op la palma faro punta complida

La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie over La Palma zie: visitlapalma.es.

bijzonder overnachten in een vuurtoren op la palma faro punta complida

Faro Punta Cumplida

In tegenstelling tot de meeste Canarische Eilanden kent het eiland La Palma geen massatoerisme. Het is een plek waar je in de natuur tot rust komt; de ideale plek voor de eerste vuurtoren-accommodatie. De Faro Punta Cumplida in Barlovento is een heus lokaal icoon, en sinds het voorjaar van 2019 geopend als vakantieadres. De meer dan honderd jaar oude toren past perfect bij het authentieke La Palma, La Isla Bonita. De bijbehorende infinity pool behoort waarschijnlijk tot de mooiste ter wereld.

bijzonder overnachten in een vuurtoren op la palma faro punta complida

De karakteristieke ‘Faro Punta Cumplida’ is gebouwd bovenop de klippen van de gelijknamige Punta Complida. Vanaf het bijbehorende 34 meter hoge terras kijk je uit over de oceaangolven die uiteenspatten op de rotsen; een beleving die nauwelijks in woorden te vatten is.

Er zijn maar weinig vuurtorens op de wereld die te boeken zijn als logeeradres. Op La Palma kan dat gewoon. Je kan daar als gast verblijven in een 152 jaar oude vuurtoren die nog steeds in gebruik is.

Kamers met een view

De vuurtoren beschikt over drie suites (1 voor 4 pers, 2 voor 2 pers.) met uitzicht over het water: zelfs vanuit het bed kijken gasten uit op de Atlantische Oceaan. Elke suite beschikt over een keuken met het benodigde kookgerei en indien gewenst verzorgt de conciërge van de vuurtoren een ontbijt of kun je een diner bij kaarslicht reserveren in een lokaal restaurant. 158 treden voeren naar de top van de toren en naar de Sky High Mini Bar waar je geniet van een aperitief én van een panoramisch uitzicht over de oceaan, bananenplantages en groene bergtoppen. Tot slot is het mogelijk om met de hele familie of met een stel vrienden de vuurtoren in zijn geheel te huren. “Lighthouse Keepers for a Night”; dat spreekt tot de verbeelding.

Heb jij een tip voor een bijzondere overnachting? Ik ben reuze benieuwd!

De foto’s zijn gemaakt door Martin Haag

^^^^^^^^^^^^

Nog meer interessante artikelen