Tijdens mijn werk in het onderwijs, werk ik ook met kinderen die af en toe een beetje extra hersengymnastiek nodig hebben. Breinbrekers zijn dan altijd een hele goede om in te zetten en succes gegarandeerd. Kinderen krijgen de uitdaging die ze zoeken en zijn even op een speelse manier de hersens aan het kraken. Rush Hour is zo’n leuke breinbreker die de hersens even aan het werk zetten!

Rush-Hour-ThinkFun

Think Fun

Of het nu gaat om het prikkelen van jonge geesten of om plezier voor het hele gezin, de innovatieve spellen van ThinkFun zetten je aan het denken én maken je aan het lachen. Vooral kinderen oefenen het logisch en geconcentreerd nadenken. Voor volwassenen is het op en top hersengymnastiek en senioren blijven spelenderwijs mentaal fit. Kortom; de spellen van ThinkFun dagen iedereen uit. 

Rush-Hour-ThinkFun

Rush Hour

Rush Hour van ThinkFun is helemaal van deze tijd. Want… met deze breinbreker is het de bedoeling om keer op keer met je rode auto uit een monsterfile te ontsnappen. Maar dat is moeilijker dan je denkt! Alleen door de andere auto’s op de juiste manier naar voren, achteren en naar links of rechts te schuiven, lukt je om de weg vrij te krijgen. Denk je dat de eerste opdracht gemakkelijk was? Kaart voor kaart wordt het niveau steeds moeilijker.

De spelregels

Rush Hour heeft weinig spelregels. Je plaatst de gekleurde auto’s op de plek zoals op de kaart staat op het speelbord. Nu komt het op denken aan. Je moet de auto’s zo verplaatsen zodat de weg is vrij gemaakt voor de rode auto. Kun je hem door de opening naar buiten rijden? Dan is het tijd voor de volgende kaart. Het is verboden om de auto’s op te tillen, je blijft dus op je eigen rijstrook! Anders is het wel erg makkelijk..

Met Rush Hour ga je aan de slag met 40 breinbrekers met een moeilijkheidsgraad die steeds oploopt (van beginner tot expert). Het is wel aan te raden om met kaart 1 te beginnen, op deze manier leer je de manier van spelen goed kennen. Kom je er niet uit? Dan ga je natuurlijk door tot het lukt of je kijkt op de achterkant van de kaart voor het antwoord! Ben je helemaal klaar met alle kaarten, zet het dan een poosje weg en begin dan gewoon weer bij het begin.

Wat vonden wij van deze breinbreker?

Zelf ben ik gek op breinbrekers, heerlijk om mijn hersens te laten kraken. Dit spel is vanaf 8 jaar, maar moet zeggen dat mijn zoontje van 6 hier ook goed mee uit de voeten kan. Om bij de oplossing te komen duurt het iets langer als bij zijn grote broer,maar het lukt meestal wel. Dit ligt natuurlijk ook aan het niveau welke hij speelt.

De vrolijk gekleurde autos zien er aantrekkelijk uit om mee te gaan spelen. Handig is ook dat het niet groot is en je het makkelijk overal mee naar toe kan nemen. De breinkaartjes kun je opbergen in een laatje en de auto’s en het speelbord kun je opbergen in een bijgeleverd zakje. Dus ga je op vakantie, uit eten of gewoon even voor tussendoor ideaal! Mijn jongens waren er minimaal een half uur mee aan het spelen om het vervolgens even weg te zetten en het later weer te pakken! Ook volwassenen pakte het spel en waren er heel druk mee. Het is dus echt plezier voor jong en oud.

Rush-Hour-ThinkFun

Ik heb het ook standaard in mijn praktijk liggen, mocht er even tijd over zijn dan is dit spel een heerlijke afsluiter! Voor de pluskinderen is dit spel ook zeker ideaal, ze leren doorzetten als het eventjes niet lukt!

Het spel kun je kopen on de speelgoedwinkel of online

Speel jij ook graag breinbrekers? Welk spel vind jij een aanrader?

groetjes Xenia

Nog meer interessante artikelen

1 reactie

  1. Wij houden ook van dit soort spellen. Wat een handige editie voor op vakantie inderdaad of bijvoorbeeld om mee te nemen naar het restaurant.

Reacties zijn gesloten.