Terwijl Nederland kouder, grijzer en natter wordt, blijft de zon op Tenerife schijnen en openen er nieuwe, veelbelovende hotels. Van exclusieve villa’s met privézwembad tot charmante suites in de hoofdstad en een ecologische boerderij waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Alle drie de nieuwe accommodaties liggen ideaal voor de must do’s op Tenerife: walvissen spotten, botanische tuinen en de rust vinden. Ontdek de nieuwe parels hieronder en plan zo je winterzonvakantie naar Tenerife!

  1. Las Villas del Tenis
  2. Casa Emblemático Hi Suites
  3. Hacienda el Terrero

Bijzonder en gloednieuw hotel op Tenerife: Las Villas del Tenis

De naam spreekt voor zich. Deze gloednieuwe privévilla’s in het warme zuiden van Tenerife grenzen aan zeven tennisbanen en bieden alle luxe die je nodig hebt. De villa’s tellen twee tot drie slaapkamers en vanuit de strak ingerichte woonkamer duik je zo je verwarmde privézwembad in. Na een potje tennis plof je neer op je terras, schenk je een glaasje in en geniet je bovendien van een fenomenaal uitzicht op zee.

Doen in de buurt van Las Villas de Tenis!

Je verblijf op Tenerife is pas geslaagd als je een walvis hebt kunnen spotten. En laat die scholen walvissen en dolfijnen nu net vlakbij Las Villas del Tenis zwemmen. Vanuit Costa Adeje ga je van wal met een Catamaran waarmee je naar de kliffen van Los Gigantes en Masca vaart. Naast spotten, zon je op het dek, spring je in de zee én leer je alles over walvissen en dolfijnen.

Las Villas del Tenis nieuw hotel Tenerife

Prijzen en beschikbaarheid voor hotel Las Villas de Tenis, vind je hier


Bijzonder en gloednieuw hotel op Tenerife: Casa Emblemático Hi Suites

In het hart van hoofdstad Santa Cruz opende het nieuwe hotel Casa Emblemáticao Hi Suites. Het gebouw, dat dateert uit begin 1900, werd volledig gerenoveerd maar de charme én de originele gevel werden behouden. Zowel binnen als buiten het gebouw staat rust centraal en die wordt gecreëerd door onder andere het gebruik van planten, hout en warme kleuren. Achter de gevel vind je veertien lofts en suites die een voor een warm en modieus werden ingericht.

Doen in de buurt van Casa Emblemático Hi Suites

Op 10 minuten rijden of 25 minuutjes wandelen van de suites sta je in Palmetum. Vroeger een stortplaats, nu een botanische tuin van 12 hectaren met een zeldzame collectie aan palmbomen. Daarnaast kent Palmetum nog zo’n 1.500 plantensoorten uit onder andere Madagaskar, Afrika en Australië die er prachtig groeien tussen watervallen, beekjes en meren. Ook een veelheid aan vogelsoorten maakten van Palmetum hun nieuwe thuis. Een ideaal uitje voor plantenlovers!

Casa Emblemática Hi Suites nieuw hotel Tenerife

Prijzen en beschikbaarheid voor hotel Casa Emblemáticao Hi Suites, vind je hier


Bijzonder en gloednieuw hotel op Tenerife: Hacienda el Terrero

Ook het noorden van Tenerife is een parel rijker. In de gemeente Los Realejos opende de Canarische boerderij ‘Hacienda el Terrero’ de deuren. De oude boerderij, gelegen op een afgelegen klif naast de zee, is omgetoverd tot een charmant, landelijk, ecologisch complex. Op het landgoed vind je twaalf verschillende huizen waarvan de geschiedenis teruggaat tot begin 16e eeuw. Het lijkt wel een dorpje waar de tijd heeft stilgestaan.

Doen in de buurt van Hacienda el Terrero

Hacienda el Terrero kent een ultieme locatie als je opzoek bent naar natuur, rust en stilte. Waar neerslag niet bestaat en de zonsondergang ongekende kleuren aanneemt. Waar je afkoelt in een vijver met uitzicht over de oceaan. Zowel de paden op de ecologische boerderij als de off track hike paden op een steenworp van de accommodatie creëren rust terwijl je omringd wordt door inheemse vegetatie, vogels en fauna.

Hacienda el Terrero nieuw en bijzonder hotel Tenerife

Prijzen en beschikbaarheid voor hotel Hacienda el Terrero, vind je hier


Reizen naar Tenerife


Las teresitas Tenerife

Meer lezen over Tenerife

Foto credits: Turismo de Tenerife

Nog meer interessante artikelen