Snorkelen op Tenrife is geweldig! Tenerife behoort tot de beste bestemmingen in Europa om te duiken, maar ook snorkelen is uitgegroeid tot één van de populairste wateractiviteiten op dit Canarische eiland. Tenerife heeft een onderwaterwereld waar vulkanische structuren voor een bijzonder schouwspel zorgen. Daarnaast is de fauna voor de kust van Tenerife uitzonderlijk rijk en gevarieerd met barracuda vissen, zeepaardjes en mantaroggen. Op veel plaatsen langs de kustlijn kan je kan genieten van deze onvergetelijke onderwaterbeleving. 

In dit artikel delen we 5 geweldige plekken om te snorkelen op Tenerife!


Snorkelen Tenerife: Onderwatermuur La Pared del Palmar

Aan de kustlijn van het zuiderse dorpje El Palmar zorgt de onderwatermuur Pared del Palmar voor een unieke snorkelervaring. Tussen de groeven van de rotsen houden zeeanemonen zich verscholen en verstoppen tropische vissen zich tussen het zeewier. Ook rondom de muur komt de kleurrijke onderwaterwereld helemaal tot leven.

In dit kristalheldere water snorkel je langs zeeschildpadden, papegaai- en trompetvissen. De vele exotische en inheemse diersoorten die je hier terugvindt, maken van Pared del Palmar één van de mooiste snorkelspots van de Canarische Eilanden. 

Zeeschilpad Snorkelen tenerife

Snorkelen op Tenerife bij vulkanische landschap Montaña Amarilla

Het rotsachtige strand van Playa Amarilla wordt ook wel Yellow Mountain genoemd. Hier duik je in een opmerkelijk onderwaterlandschap, een kustgebied met ruige vulkanische rotsformaties. Door de jaren heen lieten de golven hun sporen na in de gele rotsen en creëerden vormen die vanwege hun schoonheid uitgeroepen werden tot natuurmonument. Tijdens deze snorkeltour zwem je langs vulkanische riffen, bogen en grotten, maar het is natuurlijk ook de perfecte plek om te zonnebaden en te ontspannen.


Snorkelen op Tenerife bij het vissersdorpje El Médano

El Médano, dat ‘de duin’ betekent, is een authentieke vissersplaats aan de zuidoostkust van Tenerife. Daal bij de pier af naar het kleine rif waar je tussen de morenen zwemt. Al van ’s morgens vroeg fleuren het strand en het water helemaal op door de kleurrijke vliegers en de surfers die de golven trotseren. Kies voor een veilige snorkelspot die goed aangegeven is zodat je zeker niet geraakt wordt door wind- of kitesurfers. Dankzij het vulkanische zand met verschillende kleuren is Playa del Médano één van de mooiste natuurstranden van Tenerife.

Playa el Medano Snorkelen Tenerife

Snorkelen tussen de vissen in Punta de Teno op Tenerife

In het noordwesten van Tenerife vind je Punta de Teno, een afgelegen strand in een beschermd zee reservaat. Door het kraakheldere water en de verschillende grotten is Punta de Teno net een onderwaterparadijs. Als de zee ruig is, kunnen toeristen en inwoners zich terugtrekken in de kleine baaitjes of rotspoelen. Dit exclusieve plekje is makkelijk te bereiken met de taxi of bus die jou oppikt in het station van Buenavista del Norte.

Vissen Snorkelen Tenerife

De mooiste zeebodem van Muelle de Radazul, een super snorkelspot!

Richting het noordoosten is Muelle de Radazul de perfecte plek om te snorkelen en te duiken. De jachthaven Radazul wordt omringd door zand met opgestapelde rotsen en heeft één van de mooiste zeebodems van Tenerife. Je vindt hier heel wat maritieme vissoorten terug die op andere plaatsen zelden voorkomen, zoals de trompet- en papegaaivis.

Vissen Snorkelen Tenerife

Boek je vakantie naar Tenerife

Een bezoek aan Tenerife kun je prima zelf regelen. Je kunt kiezen voor de meer toeristische plekken op Tenerife of juist de verborgen pareltjes. Blijf je op 1 plek of maak je een roadtrip? Door zelf jouw reis naar Tenerife te regelen, wordt het helemaal jouw reis en vakantie.

Plan je bezoek aan Tenerife:

Plan je activiteiten in Tenerife:


Meer lezen over Tenerife

Liever op vakantie naar 1 van de andere Canarische Eilanden?


Nog meer interessante artikelen