De beste en leukste kaartspellen voor op vakantie

Wij vinden op vakantie gaan heerlijk en niet alleen om de omgeving te ontdekken, maar ook omdat je dan samen bent. Zo genieten wij altijd van het spellen van spelletjes, op vakantie heb je daar meer rust voor om dat te doen. Kaartspellen zijn super leuk om te doen en gemakkelijk om mee te nemen.

Een kaartspel kun je makkelijk in je rugtas, koffer of backpack stoppen en zal weinig ruimte nodig hebben, wat ideaal is voorop vakantie. Zo spelen wij in de kamper onderweg graag een kaartspel, maar gaat er ook altijd 1 mee in de tas. Als we dan lekker op een terrasje zitten of aan het wachten zijn in een restaurant dan komt het kaartspel op tafel.

Kaartspellen zijn leuk om met het gezin te doen, met vrienden of juist met zijn 2. Wat ook fijn is dat kaartspellen vaak makkelijk te spelen zijn of dat je makkelijk de regels kunt aanpassen.

Hieronder delen we onze leukste en beste kaartspellen om mee te nemen op vakantie of voor onderweg. Als je wilt weten wat onze favoriet is? Dan zeg ik zeker Beverbende! Een spel dat makkelijk te spelen is, maar het duurt ook niet te lang. Fijne is dat je het zowel met 2 kunt spelen als met meerdere spelers.


#1 De leukste en beste kaartspellen: UNO

Uno is een van onze favoriete kaartspellen vanwege zijn eenvoud en korte speelduur. Het spel is zeer geschikt voor jongere kinderen vanwege de eenvoudige regels en het feit dat het geen langdradig spel is. Als Uno toch te uitdagend is, is er zelfs een speciale Uno Junior-editie voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het spel, dat wordt geleverd in het formaat van een standaard kaartspel, wordt vaak vergeleken met het spel Pesten. Het doel is om zo snel mogelijk al je kaarten kwijt te raken, waarbij je tactisch je ‘pestkaarten’ gebruikt om je tegenstanders dwars te zitten.

Praktische informatie:

 • Speelduur: 15 minuten
 • Aantal spelers: 2 tot 10
 • Leeftijd: 6+

#2 De leukste en beste kaartspellen: Phase 10

Phase 10 is een fantastisch kaartspel wat je ook met meerdere mensen kan spelen. Ik denk dat Phase 10 misschien wel mijn favoriete kaartspel is. Het doel van het spel is om verschillende fases te voltooien, zoals bijvoorbeeld het verzamelen van een reeks kaarten van dezelfde kleur.

Hoewel het een gezamenlijk spel is, is het ook een soort individuele competitie. Elke ronde moeten spelers een specifieke combinatie van kaarten neerleggen om door te mogen naar de volgende fase. Als je jouw fase hebt voltooid, mag je door naar de volgende fase, terwijl andere spelers nog steeds bezig zijn met het voltooien van hun eigen fase.

Ondanks dat je in het begin misschien een voorsprong hebt, kan de situatie snel veranderen. Degene die als eerste alle fases voltooit, wordt gekroond tot de winnaar van Phase 10!

Praktische informatie:

 • Speelduur: 30 minuten
 • Aantal spelers: 2-6
 • Leeftijd: 7+

#3 De beste en leukste kaartspellen: Jokeren

Iedereen kent het klassieke kaartspel, Jokeren! Nu is er een nieuwe versie met de puntentelling rechtstreeks op de speelkaarten gedrukt, waardoor het spel nog eenvoudiger wordt. Het draait allemaal om aanleggen en uitleggen bij Jokeren! De speler die als eerste zijn kaarten kwijt raakt door sets en rijen te vormen of aan te leggen, is de winnaar. Het spel bevat extra regels en handige tips voor spelers van alle niveaus, van beginners tot gevorderden, en van jong tot oud. Iedereen kan volop plezier beleven aan dit kaartspel.

Dit spel is natuurlijk ook heel makkelijk te spelen met een stokkaarten net zoals het spelletje Pesten. Door het met dit spel te spelen is het voor kinderen ook heel makkelijk om dit spel onder de knie te krijgen.

Praktische informatie:

 • Speelduur: 10-20 minuten
 • Aantal spelers: 2-6
 • Leeftijd: 6+

#4 De beste en leukste kaartspellen: Skip – Bo

Dit kaartspel is werkelijk geweldig! Skip-Bo is geschikt voor spelers van alle leeftijden, of je nu thuis bent, onderweg of zelfs in de klas, dit spel wordt altijd met plezier gespeeld.

Elke speler krijgt een stapel van 30 kaarten die ze moeten wegspelen. Degene die als eerste zijn stapel leeg speelt, wordt gekroond tot winnaar. Bij Skip-Bo draait alles om strategie en tactiek, want je kunt je tegenstanders flink dwarsbomen. De Skip-Bo kaart fungeert als een soort joker die je op elk gewenst moment kunt gebruiken, dus zet deze zeker op het juiste moment in!

Voor de jongere spelers is er ook een Skip-Bo Junior variant met leuke afbeeldingen van dieren op de kaarten.

Praktische informatie:

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2 tot 6
 • Leeftijd: 7+

#5 De beste en leukste kaartspellen: Beverbende

Wat een fantastisch leuk kaartspel is Beverbende! Dit spel is een must-have voor op vakantie. Beverbende is het kaartspel, dat onze favoriet is. Dit spel heeft al verschillende steden en terrasjes gezien!

. Als speler ontvang je 4 kaarten die je met de afbeelding naar beneden legt. Alleen de 2 buitenste kaarten mag je bekijken en goed onthouden. Wanneer je een kaart pakt, moet je een actie ondernemen. Dit kan inhouden dat je deze ruilt met een kaart van jezelf. De waarde van de buitenste kaarten ken je, maar de andere 2 niet. Sommige kaarten dwingen je om te ruilen met andere spelers, waardoor je strategisch moet beslissen welke kaarten je wilt kwijtraken en welke je wilt behouden.

Uiteindelijk wint de speler die aan het einde van het spel de minste punten heeft.

Praktische informatie:

 • Speelduur: 20 minuten
 • Aantal spelers: 2-6
 • Leeftijd: 6+

Verkrijgbaar bij

bol.com
blokker.nl

Nog meer interessante artikelen