Bij het spel Bank Attack maak jij deel uit van een team van experts die een bankkraak willen doen. Luister aandachtig naar de instructies en word stinkend rijk. Maar laat een steek vallen en het alarm zal afgaan.

Bank Attack is coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. De spanning stijgt iedere seconde.

Bank Attack!

Lees ook: Dit zijn de leukste smartgames voor (slimme) kleuters!

Meteen beginnen met het spel Bank Attack

Wat zo fijn is aan het spel Bank Attack is dat je eigenlijk gelijk kunt beginnen. Het is alleen even bij de eerste keer spelen de batterijen er in doen en de speelattributen er uit drukken. Je doet de goudstaven in de kluis en zal dan naar de stem moeten luisteren om het spel te spelen. Bij het spel Bank Attack speel je als team samen om de bank te kunnen kraken

Je kunt kiezen uit:

  • Hacker
  • Moneyman
  • Lookout
  • Explosieven expert

Je kunt het spel met minimaal en maximaal 4 personen spelen. Hoe meer spelers hoe moeilijker het zal zijn en hoe meer je zult moeten opletten.

Aanbevolen leeftijd is 7 jaar, maar ook met kleuters kun je dit spel spelen. Ze hebben wel wat hulp nodig en ze zullen moeten opletten. Want met teveel foutjes zul je de kluis niet kraken.

Bank Attack het spel

Lees ook: Meer leuke spellen voor thuis en op reis

Het doel van het spel Bank Attack

Het doel van het spel Bank Attack is om de kluis te kraken en dan 50 miljoen te verdienen. Lukt dit, dan ben je een goede kraker. Bij dit spel is het belangrijk dat je goed samenwerkt om deze kluis te kraken. Lukt dit met elkaar niet, dan blijft de kluis op slot en hebben jullie met elkaar deze missie verloren. Lukt het wel dan heb je met elkaar de kluis gekraakt!


Spel regels voor Bank Attack

Bank Attack is niet moeilijk om te spelen, maar je moet natuurlijk even weten hoe. Je zet de kluis in het midden van alle spelers en legt bij de kluis 3 stapeltjes met geld. Een stapel van 1 miljoen, 3 miljoen en 5 miljoen. Om de kluis heen leg je de accessoires die mee doen met het spel. Accessoires zijn bijvoorbeeld een zaklamp, de kaart, explosieven en een laptop.

Als je de voorbereidingen hebt gedaan zet je de kluis aan en de spelers die meedoen drukken op een knop. Je druk op de knop van jouw gekozen personages, door dit te doen geef je aan dat je mee doet.

Dan ga je de moeilijkheidsgraad in stellen. Er zijn 5 levels en een bonuslevel 6 . Level 1 is gemakkelijk en dan zal het steeds moeilijker worden. Handig is om met level 1 te beginnen, zo kun je gelijk bekijken hoe het spel werkt.

Bank Attack het spel

De kluis staat centraal in het spel Bank Attack

Bij Bank Attack staat de kluis centraal. In de kluis zit bovenin alle goudstaven en aan de vier zijkanten vind je de verschillende namen van jouw team. Handig is dan ook dat als je een karakter hebt gekozen om aan die kant van de kluis te gaan zitten waar deze naam op staat.

Heb je gekozen, dit doe je door de knop in te drukken dan hoef je alleen nog maar te luisteren. De kluis, zal je vertellen wat je precies moet doen. De opdracht die is gegeven, moet je snel en binnen de tijd uitvoeren. Dat kan zeker verder in het spel best stressig zijn, want je hoort een piepje steeds sneller piepen en de tijd gaat ook sneller.

Een opdracht kan bijvoorbeeld zijn: “Hacker pak de zaklamp” of ” ruil de kaart voor de laptop”. Ook kan er gezegd worden “gebruik de laptop”, de speler die op dat moment de laptop heeft moet dan zo snel mogelijk op de knop drukken.


Wat vonden wij van het spel Bank Attack?

Hier zijn zijn enorm enthousiast. Dit waren ze eigenlijk al toen het spel nog in de doos zat. Het idee dat je een kluis mag kraken en geld kan verdienen klonk ze als muziek in de oren.

Ik speelde dit spel eerst met mijn 6 jarige en we begonnen bij level 1. Dit level brachten we er samen goed vanaf en level 2 ging ook prima, maar daarna werd het wel wat lastiger. Maar wat Bank Attack ook wel verslavend maakt is dat je gewoon het volgende level wilt halen om verder te komen en uiteindelijk het bonuslevel vrij te spelen.

Later speelde ik het met zijn grote broer en toen kwamen we al in een verder level terecht. Maar het werd steeds spannender hoe verder we kwamen en na het een aantal keer niet gehaald te hebben was hij er klaar mee. We speelde het ook met 3 en dan zie je gelijk dat je meer moet nadenken en opletten.

Bank Attack is geen gezellig spel waar je ondertussen ook gezellig kan kletsen, het is opletten geblazen om de kluis te kunnen kraken. Als de kluis gekraakt is en de goudstaven vallen eruit, dan zie je blijheid en opluchting bij de kinderen. Ze hebben de klus toch maar mooi geklaard:). Wat ik mooi vind aan het spel is dat het een cooperatief spel is, je doet het echt samen. Je wint samen, maar ook het verliezen doe je samen!

Het spel duurt nooit langer dan 10 minuten wat ook zeker een plus is. Maar wil je een hoger level dan begin je weer van voren af aan, want je start dan een nieuwe spelronde.

Wij groot en klein zijn het erover eens en raden dit spel zeker aan!

Bank Attack het spel

Facts van het spel Bank Attack

  • 2- 4 spelers
  • Vanaf 7 jaar, maar met hulp kan eerder ook zeker
  • 3 AA batterijen
  • Coöperatief spel
  • speelduur is 5 tot 10 minuten per spelronde
  • Te koop bij onder andere Bol.com of Amazon

Nog meer interessante artikelen