Slide Quest is een superleuk bordspel waarbij je probeert om de ridder te helpen om aan het einde van elke kaart te komen door vallen en obstakels te vermijden.

Slide Quest

Slide Quest, een leuk familiespel

Slide quest is een coöperatief bordspel waarbij je probeert de ridder te helpen om bij het einde van de kaart te komen en hierbij valstrikken en obstakels te vermijden. Je gebruikt de hendels om de ridder te verschuiven. Er zijn 20 kaarten om te spelen, om te winnen probeer je de ridder veilig door een wereld van 5 kaarten of zelfs de volledige 20kaarten heen te loodsen. Het wordt moeilijker als je van de ene naar de andere wereld over gaat.

De slechteriken hebben de controle over ons prachtige koninkrijk overgenomen en het is een puinhoop! Je moet de wereld redden en snel! Laat ons samen deze dappere, rollende ridder leiden door dit turbulente avontuur.

Slide Quest

Wat vinden wij van het spel Slide Quest?

Tijdens de opening van de speelgoed van het jaar mochten wij al kennis maken met dit leuke spel. Mijn zoon van 10 was gelijk enthousiast en het daar druk aan het uitproberen. We waren dan ook blij dat we dit spel van Asmodee kregen opgestuurd.

Het leuke van dit spel is dat het heel goed alleen gespeeld kan worden, maar leuker is natuurlijk om het samen te doen. Het is de bedoeling dat je samenwerkt om de ridder over het speelbord heen te krijgen en onderweg de hindernissen te vermijden.

Slide quest

Het is ook super leuk bedacht want het speelbord hangt als het ware op de handgrepen waar de spelers het spel mee spelen. Je kunt met deze handgrepen het bord laten kantelen. Wij zijn in huis ook altijd fan verschillende moeilijkheidsgraden, net als bij de IQ spelletjes. Je begint makkelijk en naar mate je een bord verder komt is het een stukje moeilijker.

Het spel heeft hier een hele tijd op tafel gestaan en het werd steeds gepakt. De broers (10 & 6) gingen of samen aan de slag of alleen. Als moeder leuk om te zien dat ze echt aan het samenwerken waren en overleg hadden. Je zag de spanning, maar ook de lol tijdens dit spel. Hier in huis zijn ze super enthousiast!

Slide Quest

Wij snappen wel dat ze genomineerd zijn voor de speelgoed van het jaar! Heb jij al gestemd? Niet? Je kan hier nog even je stem uitbrengen en wie weet ga jij met leuke prijzen er vandoor!

Nog meer interessante artikelen