Monopoly, ik denk dat iedereen het spel wel kent. Zelf heb ik heel wat potjes gedaan van dit leuke spel. Ik speelde vooral de originele editie en dat speelde je niet even, je moest hier echt een avondje voor uit trekken. Vandaag 19 maart is het Wereld Monopoly Dag. Nooit geweten eigenlijk dat deze bestond. Jij wel? In het kader van dit onderzoek heeft Hasbro een onderzoek gedaan naar het valsspeelgedrag van Nederlanders.

Speel jij wel eens vals tijdens een spelletje Monopoly?

Monopoly toen vs Monopoly nu

Uren heb ik dit spel gespeeld en heerlijk moet ik toegeven dat ik er niet altijd goed in was, misschien speelde ik het spel wel te eerlijk.. Toch blijft het een heerlijk spel, naast dat we de originele versie hebben we ook de wereldeditie aangeschaft. Het is al lang geleden dat we deze versies hebben gespeeld. We hebben met 3 kinderen vaak geen tijd of geen rust. Met zijn tweeën vind ik het ook eigenlijk minder leuk, misschien toch weer eens tijd om met vrienden een gezellig avondje Monopoly te spelen!

Tegenwoordig speel ik het Monopoly spel wel , maar dan de extreem bankieren versie. Mijn oudste zoon wilde deze heel graag hebben, dit kwam vast en zeker door de pinpas. Zelf had ik eerst niet echt het Monopoly gevoel bij dit spel, want als ik aan Monopoly dacht zag ik geld! Toch na een paar keer gespeeld te hebben is het eigenlijk een super leuk spel. Het is helemaal van de tijd van nu en heel fijn is dat een potje ook binnen een uur afgelopen kan zijn.

Ken jij het spel Monopoly extreem bankieren al?

Monopoly valsspelers editie

Dit najaar brengt spellenproducent Hasbro de Monopoly Valsspelers Editie uit, waarin valsspelen een must is om te winnen. Het schijnt namelijk dat in de VS bijna de helft van de Monopoly-spelers valsspeelt. Maar hoe zit dat hier, zijn wij ook zulke valsspelers? Hasbro zocht het uit aan de hand van een onderzoek onder Nederlanders en Belgen van 18 tot 65 jaar. Hoe spelen we vals, worden we gesnapt en hoe willen we gestraft worden, zijn vragen die aan bod kwamen.

Voor de fans die echt van valsspelen houden, is de aangekondigde Valsspeler editie van Monopoly een goede aanwinst. Bij dit spel móét je valsspelen om te winnen. Op de valsspeelkaarten staan opdrachten en wat de beloning is als je niet gepakt wordt. Toch betrapt? Dan wacht daar de handboei en een nachtje cel.

Zijn wij Nederlanders (te) braaf?

Uit het onderzoek zou blijken dat Nederlanders best braaf zijn: slechts een kwart zegt eerlijk wel eens vals te spelen. Wat dat betreft zijn de Belgen met 30% een stukje stouter. Of eerlijker met het invullen van enquêtes, natuurlijk. Want uit het onderzoek blijkt ook dat 62% van de Nederlanders zegt wel eens iemand betrapt te hebben op valsspelen…. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat Mannen grotere valsspelers zijn als de vrouwen, of ze worden vaker gesnapt?!

Monopoly vroeg Nederland met welke BN’er ze de cel zouden willen delen. Chantal Janzen is verreweg de populairste BN’er om je straf mee uit te zitten. Bijna 30% wil met handboeien vastgemaakt worden aan de veelzijdige Janzen en de bajes met haar delen. Dat geldt voor mannen én vrouwen van alle leeftijden. Gordon wordt op de voet gevolgd door voetbalster Lieke Martens, cabaretier Jochem Myjer en ‘Mol’ Jan Versteegh met scores tussen de 4 en 9%. Ook radio DJ Domien Verschuren en zangeres/actrice Birgit Schuurman kunnen niet op tegen Chantal met een gemiddelde van 3,2%.

Met welke BN’er zou jij de cel wel willen delen?

Geld stelen van de bank is de manier om vals te spelen


Ondanks dat heel wat spelers valsspelen, worden ze verbazend genoeg zelden betrapt. De meeste Nederlandse Monopolyspelers komen er (meestal) mee weg! Nederlanders spelen vooral vals door geld te stelen van de bank of door gewoonweg te weinig te betalen. Het verzetten van de pion is ook een geliefde manier om de boel te belazeren. Verder wil bijna de helft van de Nederlanders als eerste alle dure straten in bezit hebben, om zo de medespelers dwars te zitten.
Verliezen doen we niet graag, toch neemt ruim de helft een verloren potje goed op. De slechte verliezers uiten hun frustratie vooral door het speelbord weg te slaan of met Monopolystukjes te smijten. Als je echt pech hebt tref je een huilebalk of iemand die de rest van de dag niet meer met je praat.

 

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwe Monopoly editie waarin je moet valsspelen?

Groetjes Xenia

Ook super leuk om samen te spelen is het spel toiletpret!

Nog meer interessante artikelen

1 reactie

  1. Ik heb alleen extreem bankieren en daar zijn mijn kleinkinderen nog een beetje te jong voor.
    Heb het nog maar pas en nog niet gespeeld. Dat komt nog wel.
    Komt er een valsspelers editie uit? Nou, ik speel spelletjes altijd eerlijk, dus daar zal ik aan moeten wennen.
    Maar wel leuk.

Reacties zijn gesloten.