Monopoly, ik denk dat iedereen het spel wel kent. Zelf heb ik heel wat potjes gedaan van dit leuke spel. Ik speelde vooral de originele editie en dat speelde je niet even, je moest hier echt een avondje voor uit trekken.

Speel jij wel eens Monopoly?

Afgelopen jaar heeft Monopoly maar liefst 4 nieuwe varianten uitgebracht :

  1. 1 waarbij vals spelen moet; De valsspelers edietie
  2. Het meest actieve Monopoly spel ooit: Geld graaien
  3. Een Monopoly Gamer, volledig gebaseerd op de beroemde Mario Kart
  4. Als laatste een Monopoly Fortnite editie

Monopoly Valsspelers editie

Uit een onderzoek dat eerder dit jaar is gedaan zegt maar liefst een kwart van de Nederlanders weleens te hebben vals gespeeld met Monopoly. Zou de rest eerlijk hebben geantwoord? Daar gaan we maar vanuit!

Het is zeker dat Monopoly al meer dan 80 jaar emoties oproept bij spelers: plezier, strijdlust, de zoete overwinning of juist keihard bankroet. Ze vergeten eigenlijk frustratie want dat heb ik zeker met dit spel gehad, ik had meestal niet de goede tactiek..

Het zal niet de eerste keer zijn dat een speler even wat geld “leent” van de bank of “per ongeluk” de pion van een ander verzet of als verliezer het bord omkiepen. Valsspelen blijkt ongeveer net zo leuk als iemand betrappen. Met dat idee ontwikkelde Hasbro de Monopoly Valsspelers editie: de eerste versie van Monopoly waarin je mag valsspelen, maar je het moet doen om te kunnen winnen!

De spelregels, het bord en de valsspeelkaarten geven opdrachten om vals te spelen en waarvoor je ook beloond zal worden. Zorg alleen dat je niet betrapt wordt, want anders wacht de handboei waarmee je aan het bord komt vast te zitten en een  nachtje cel.

Mij lijkt dit een geweldige variant op de Monopoly versie, ik snap dan ook helemaal dat deze editie gewonnen heeft in de categorie 8- 9 jaar binnen de speelgoed van het jaar verkiezing!

Monopoly geld graaien

Deze editie brengt de geldwolf in je naar boven. Met dit compleet nieuwe en snelle spel kan je niet meer op de bank blijven plakken. Gebaseerd op Youtube filmpjes heeft Hasbro deze versie bedacht waarbij je elkaar op het tapijt tegen komt, gulzend graaiend naar Monopoly dollers en kanskaarten. Ja inderdaad het brengt de geldwolf in je naar boven en dat is HILARISCH!

De bank is in dit spel de geldknaller, waarmee je de biljetten en kanskaarten in de lucht schiet. Daarna geldt alleen nog maar het recht van de snelste. De kanskaarten helpen je bij een strategie en daarmee kun je nog meer geld binnen harken. Het zal geen verrassing zijn dat de speler die het meeste geld heeft als de bank blut is wint.

Monopoly Gamer Mario Kart

Wij zijn al jaren Nintendo fans en ook eigenlijk al jaren fan van Monopoly dat deze 2 geweldige spellen nu samen werken in 1 spel vind ik dan ook helemaal geweldig. Een gamesensatie op je speelbord. Het spel heeft unieke elementen uit de videogame op je bord. In plaats van met pionnen te lopen schiet je over het bord met een heuse kart met aan het stuur Mario Luigi, Peach en natuurlijk Mario.  Geen Kalverstraat of de Coolsingel maar echte locaties uit het Mario Kart spel zoals Rainbow Road of Bowser’s Castle. Ontwijk bananen schillen, gooi met schelpen, pak een Grand Prix kaart en verzamel munten. Als de laatste race voorbij is, wint de speler met de hoogste score. De hele look van dit spel lijkt op het bekende video spel en ook de spannende acties sluiten aan bij Mario Kart zoals je gewend bent.

Wij mochten dit spel uitproberen en zijn als echte Mario fans enorm enthousiast. We spelen graag de video game Mario Kart maar ook dit spel is ook al meerdere keren gespeeld. Een positief punt vinden wij dat je binnen een uur het hele spel wel gespeeld hebt, waardoor het leuk is om met kinderen samen te spelen. Binnenkort een uitgebreide review van dit spel!

Monopoly: the Fortnite Edition

Deze exclusieve, Engelstalige editie van Monopoly is ontstaan door een nauwe samenwerking met Epic Games en is geinspireerd op de mega populaire Fortnite videogame. Geen Kalverstraat maar Title Towers. Algemeen Fonds en Kans zijn vervangen door Trap en Chest cards.  In dit spel gaat het er niet om hoeveel je bezit, maar of je blijft leven. Daarom moet je helathpoints verzamelen in plaats van geld.

In Monopoly Fortnite Claimen 2-7 spelers de welbekende Fortnite locaties, bestrijden ze hun tegenstanders en is het de bedoeling dat je de storm overleeft. Er zijn maar liefst 27 Fortnite outfits om mee te spelen.

Dan is het tijd voor de strijd. Spelers kunnen health packs verzamelen, muren bouwen en de tegenstander schade toebrengen. Elke keer als de spelers langs Start gaan, laten ze de storm vrij. Maak dat je weg komt, want anders verlies je health points. De laatste die overeind blijft, wint Victory Royale!

Voor welke editie zou jij gaan?

 

4 NIEUWE MONOPOLY EDITIES!

Nog meer interessante artikelen