Ben je op zoek naar witte stranden en een azuurblauwe zee, dan hoef je niet altijd naar het Caraïbisch gebied af te reizen. Met een oppervlakte van zo’n 83km² mag het eiland Formentera ten zuiden van Ibiza met recht klein worden genoemd. Het eiland Formentera heeft wel een groots aanbod aan turkoois water en paradijselijke stranden.

De 69 km lange kustlijn telt tientallen baaien en kleine en lange zandstranden en de vele houten vlonderpaden maken toegang tot het strand vaak makkelijk.

Dit zijn de mooiste stranden van Formentera!

Playa de Ses Illetas, mooiste strand Formentera

Het mooie strand Playa de Ses Illetas wordt door velen ook wel als het mooiste strand van Formentera bestempeld. Het ligt op het Es Trucadors schiereiland in het uiterste noorden en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een lang en small zandstrand en er zijn verschillende restaurants. Kom je te voet of op de fiets dan is de toegang gratis. Kom je met de auto of scooter dan betaal je een toegangsprijs.

Formentera eiland middelandse zee Balearen vlakbij Ibiza

Llevant

Dit strand ligt ten noorden van Ses Illetas en heeft een lengte van zo’n 1400 meter. Er is hier geen bebouwing, behoudens een houten beach bar en is een geliefde plek voor rustzoekers. Omdat er langs deze kust iets meer wind waait, is het populair bij surfers.

Formentera eiland middelandse zee Balearen vlakbij Ibiza

Migjorn

Met een lengte van 5km is dit het langste strand op Formentera, het ligt aan de zuidkust en biedt een mix van rustige baaitjes en rotsachtige delen die ieder een eigen naam hebben. Je vindt hier leuke restaurants en beach bars, waaronder Sol Y Luna restaurant, Blue Bar en Beach Club 10.7

Formentera, een idyllisch eiland vlakbij Ibiza
Formentera eiland middelandse zee Balearen vlakbij Ibiza

Cala Saona

Dit is een van de weinige stranden aan de rotsachtige westkust van het eiland maar bij de eilanders een van de populairste. Een klein maar breed strand en een van de beste locaties om Ibiza én een zonsondergang te zien. Op 10 minuten lopen vind je de mooie kliffen van Punta Pedrera en Punta Rasa.

Dit zijn de 6 mooiste stranden van Tenerife!
Formentera eiland middelandse zee Balearen vlakbij Ibiza

Cavall d’en Borras 

Dit strand ligt op 2km lopen ten noordwesten van de haven van Formentera en is rustiger dan het nabij gelegen Ses Illetes. Het water is hier ondiep en je ziet velden met het Posidonia zeegras.

Formentera eiland middelandse zee Balearen vlakbij Ibiza mooiste stranden

 Es Pujols en Sa Roqueta

Dit strand met kraakhelder water ligt naast het plaatsje Es Pujols, een populaire badplaats. Het strand heeft een lengte van bijna 700 meter en is 25 meter breed. Langs de boulevard volop keuze aan barretjes en restaurants. Ook aanbevolen voor windsurfliefhebbers. Iets verder naar het noorden ligt het rustige playa Sa Roqueta.

Dit zijn de 10 mooiste stranden van de Algarve!
Formentera eiland middelandse zee Balearen vlakbij Ibiza

Vakantie vieren op het eiland Formentera

Formentera eiland middelandse zee Balearen vlakbij Ibiza

Meer lezen over de Balearen

Nog meer interessante artikelen