Ben jij op zoek naar een vakantie met witte stranden en een azuurblauwe zee? Dan hoef je helemaal niet naar het Caraïbisch gebied af te reizen. Het eiland Formentera in Spanje voldoet aan jouw eisen als het gaat om witte stranden en een prachtige blauwe zee. Je vindt op het eiland Formentera 69 kilometer aan kustlijn en prachtige stranden en mooie baaitjes.

Lees ook: 6x de mooiste stranden van Formentera

Formentera, een idyllisch eiland vlakbij Ibiza

Formentera is een idyllisch eiland vlakbij Ibiza. Het heeft prachtige blauw water, mega witte stranden en je kunt er heerlijk fietsen en wandelen. De sfeer die heerst op het eiland Formentera is relaxt en dit maakt het eiland dan ook geschikt voor mensen die lekker willen wandelen, voor rustzoekers maar zeker ook voor strandliefhebbers.

De 69 km lange kustlijn telt tientallen baaien en kleine en lange zandstranden en de vele houten vlonderpaden maken toegang tot het strand vaak makkelijk. In tegenstelling tot Ibiza vind je hier geen hoogbouw, is er nauwelijks een partyscene en bijzonder – jet ski’s zijn er nergens te huur.

Formentera is misschien wel 1 van mooiste eilanden van de Middellandse Zee. Als je op Formentera bent, dan lijkt het of je zo op een Caribisch eiland bent aangekomen met zijn prachtige wateren. Het eiland Formentera is ook een eiland wat nog niet heel toeristisch is, we hopen dat dit ook zo blijft. Al vinden steeds meer mensen dit idyllische eiland in de Middellandse Zee. Het fijne is dat dit qua reistijd veel minder lang vliegen is dan bijvoorbeeld naar het eiland Curacao

Formentera eiland middelandse zee Balearen vlakbij Ibiza

Het klimaat van Formentera

Wat Formentera ook een heerlijke vakantieplek maakt is dat het in de wintermaanden ook aangenaam is. In deze periode kun je genieten van gemiddeld 5 zonuren per dag. De temperatuur tussen mei en oktober kan erg variëren van 22 tot 28 graden. Op het eiland Formentera kun je met deze temperaturen het hele jaar prima vakantie vieren!

Vakantie vieren op het eiland Formentera


Formentera eiland middelandse zee Balearen vlakbij Ibiza

Booking.com

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Rugzak vol verhalen te laten groeien en nog meer reisinspiratie te delen. Ik ontvang namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt.

Nog meer interessante artikelen