Vind jij het ook heerlijk om te knutselen met kinderen? Of zoek je een leuke bezigheid om samen met (je) kinderen te doen? Dan is een lamp pimpen een heel leuk idee! Leuk om te maken en hij staat super leuk op de eigen slaapkamers.

Ik deelde nog andere leuke DIY

Aan de knutsel: Pimp je eigen lamp

Mijn jongens zijn altijd in de weer en knutselen doen we maar weinig. Niet omdat ik niet wil maar omdat ze er vaak na 2 minuten alweer klaar mee zijn. Lees: ik zet alles klaar en ondertussen zijn ze al begonnen en als ik er gezellig bij kom zitten roept de eerste al KLAAR!

Niet echt een gezellige bezigheid zo maar ik liet me er niet door ontmoedigen. Ik neus graag op Pinterest en kom daar allemaal leuke ideetjes tegen, zo is ook dit idee ontstaan.

De jongens konden nog wel een lamp gebruiken op de slaapkamer en wat is er nu leuker als een zelfgemaakte lamp.

Wat heb je nodig?

Ik had het idee van de lamp al een tijdje. Nu we toch bij de Ikea waren en ik deze lampen zag heb ik ze goed gekeurd voor deze opdracht.

Pimp je lamp

Nodig: 

 • Lamp die je kan beschilderen/ beplakken/ op kan schrijven.
 • Spullen om de lamp mee te versieren bijvoorbeeld:

Pimp je lamp

Wij hebben alleen verf en stiften gebruikt en dit is op zich genoeg.

Hoe Pimp je jouw lamp

Eigenlijk kan en mag alles. Kinderen kunnen het naar eigen idee maken en gebruik maken van de eigen creativiteit.

Pimp je lamp

Ik heb had zelf wat ideetjes en heb deze met ze gedeeld en Fynn heb ik een beetje geholpen maar het zijn vooral eigen creaties geworden.

Het resultaat

Ze vonden het prachtig om te doen. De voorpret was al leuk, want ze waren erbij toen ik de lamp kocht. Ze vonden het idee leuk en vroegen steeds wanneer we aan de slag gingen.

Thijmen ging wat serieuzer een de slag en Fynn vond het ook lekker om een beetje met verf te kliederen.

Pimp je lamp

Knutsel jij vaak met kinderen of heb je leuke DIY?

We zijn hier bijna 2 uur mee bezig geweest en ze genoten volop. Ze zijn heel erg trots op het resultaat en de lamp krijgt een mooi plekje op de kamer

Het was echt super leuk om te doen en het resultaat is super geworden!

Pimp je lamp

 

 

Ook leuk samen met kinderen te doen:

Nog meer interessante artikelen

41 reacties

 1. Het lieve schat! Wat ben je toch creatief! Wat zullen de Kindjes genoten hebben!!! Ik krijg gelijk zin om ook zoiets te maken! X

 2. Wat een super leuk resultaat! Die ga ik onthouden. De oudste is niet zo van het knutselen, maar wie weet de jongste haha.

 3. Leuk idee voor de kids! Ik heb die lamp zelf ook op mijn nachtkastje staan alleen ik ga hem maar niet versieren. Dan verpest ik zulke dingen altijd.
  Liefs,
  Elles

 4. Echt een super origineel idee, wie weet doe ik het zelf ooit ook wel eens als ik later kinderen heb, of gewoon alleen 🙂

 5. Ohhh. Kei tof gedaan.
  De witte kussen hoezen van de Ikea en de textielstiften zijn ook fijn om te doen.

 6. Wat een ontzettend leuk idee! Is ook gewoon leuk voor volwassenen als je een beetje handig bent met verf of aquarel. Heel tof, Thanks voor het idee.

 7. Wat leuk om te doen! Helaas is mijn dochter nog wat te jong, maar heb al zin om ook met haar te gaan knutselen.

 8. Wat een originele manier van knutselen en ik snap heel goed dat je jongens zich goed vermaakt hebben tijdens het maken van hun eigen lampenkap!

 9. Ik vroeg me al af of de lampenkapjes nog weer gebruikt zouden worden. Maar ik begrijp dat ze in de kinderkamer komen? Superleuk. En je kinderen zien er blij uit : )

Reacties zijn gesloten.