Hier in huis leeft carnaval eigenlijk het hele jaar, maar vanaf oktober gaat het seizoen weer helemaal beginnen. Het eerste hoogtepunt in Elst is de bekendmaking van de neie prins. Dit jaar extra spannend want ik mocht samen met mijn groep het podium op om de oude prins uit te zwaaien. Voor mij is dit het eerste jaar dat ik zo actief ben en mocht er gelijk aan geloven. Na de bekendmaking mochten ook de 2 oudste jongens aan de bak, tijdens de pronkzittingen afgelopen januari hebben ze samen met de andere Snuupkes staan stralen tijdens hun liedje. Het mooiste was dat ze op dag 1 al een staande ovatie kregen en als moeder was ik meer dan trots! Zelf ging ik samen met 4 dames als dikke dames het podium op om te swingen ..

Nu is het aftellen begonnen naar de carnaval zelf! Samen met een groep meiden zijn we al weken in de weer met een outfit en worden de naaimachines er zeker bij gepakt. Voor sommige is 4 dagen carnaval ook 4 dagen een nieuwe outfit!

Er is zoveel leuks te koop als het om carnavalskleding gaat. Voor grote en kleine carnavalisten is er genoeg op de markt! Hieronder deel ik de leukste outfits..

Weet jij al wat je aan doet?

Top 5 leukste carnavalskleding voor volwassen

1. La Casa de Papel

La Casa de Papel is een ongekend populaire serie op Netflix, begin je over de serie dan weet je bijna zeker dat die andere persoon de serie kent, gekeken heeft of nu aan het kijken is. Ik ben 1 van de weinige die de serie niet gezien heeft, erg he! Hier thuis was mijn man al begonnen en ik kon de tijd niet vinden om het in te halen. Maar wie weet, als ik de recensies en de verhalen hoor, dan moet ik er zeker voor gaan zitten!

Het gaat over een professor die samen met andere personen de grootste overval aan het plannen is van de Spaanse geschiedenis. Ze gaan zelf bankbiljetten drukken en ze hebben als doel om met maar liefst 2,4 miljard euro het gebouw weer te verlaten. 11 dagen lang hebben ze toegang nodig om dit plan te laten slagen.. Zou het lukken?

De outfits zijn dan ook populair en ik weet zeker dat er verschillende rode pakken met maskers te vinden zijn. Hier in huis zijn de pakken besteld en kunnen de maskers opgezet worden. De outfit is simpel en goedkoop en wat ik super fijn vind is dat er verder geen schmink of toeters en bellen aan te pas hoeft te komen. Een andere mooie bijkomstigheid is dat het plak de kleur rood heeft, wat helemaal past bij de carnavalsvereniging waar wij actief voor zijn.

2. Politie, SWAT, boeven of het leger

Elk jaar zie je verschillende politie outfits of leger outfits voorbij komen. Je ziet hier vooral dat het populair is onder de wat oudere jeugd. Het is altijd leuk om als groep verkleed te gaan met een stel boeven en politiemannen/ vrouwen. Het zier er altijd super uit als er een geheel is.

3. Dieren outfits

Dieren kunnen elk jaar. Je ziet verschillende paarden, kippen of katten voorbij komen. Soms zie je een nieuw dier. Maar deze pakken zijn zeker tijdloos en enorm populair. Ik denk dat er veel unicorns zullen rondlopen dit jaar. Een favoriet “dier”voor groot en klein.

4. Hippie of retro outfits

Ik ben fan! De hippie outfits vind ik zo leuk, lekker kleurig en vrolijk. Toch is het er nog niet van gekomen om als hippie te gaan. Ondanks dat carnaval hier zo leeft in huis, hoef ik geen 4 dagen carnaval te vieren. De dagen dat ik ga, ga ik in gezamenlijke en meestal zelfgemaakte “pakken”. Misschien toch eens zo’n outfit bestellen?

5. Sprookjes outfits

Coen en Sander organiseren elk jaar het “Das Coen and Sander fest”. Een mega populair feest wat altijd uitverkocht is, het thema van dit jaar is: sprookjes. De carnavalsoutfits kunnen hier voor worden gekocht en met carnaval kun je het nog een keer aan! Ga jij als de boze wolf of als Sneeuwwitje?

De leukste carnavalskleren voor kinderen

Sprookjes

Kinderen en sprookjes heeft altijd iets magisch en ook dit jaar zullen er vast veel prinsessen rondlopen tijdens de carnaval. Disney is nog altijd enorm populair en super leuk om aan te schaffen. Kinderen verkleden zich graag het hele jaar door en zo kun je optimaal gebruik maken van een hele mooie jurk!

Dierenoutfits

Dieren doen het goed bij kleine en grote carnavalvierders. Hier in huis hebben de jongens al verschillende dieren gedragen en de pakken blijven leuk! Handig met 3 jongens in huis want dat kan het mooi doorschuiven! Unicorn en dino’s zijn helemaal hip, deze leuke dieren zullen we straks tijdens de kindercarnaval zeker tegen het lijf lopen.

Verkleed als superheld

Mijn jongens zijn fan! Mario is al jaren favoriet, de Mario games worden dan ook met plezier gespeeld . Thijmen zal tijdens de carnaval op zoek moeten naar zijn Luigi want Mario hangt al vast klaar. Fynn speelt dagelijks op school superheldje, en heeft helden genoeg. Ninja, politie en brandweer zijn favoriet. Maar sinds kort een nieuwe held, Fynn is vindt Pokemon helemaal leuk en toen ik het pak van Pikachu zag heb ik deze voor hem besteld. Een heerlijke onesie, die hij na de carnaval ook lekker kan dragen als we een pyjama dag hebben.

Ga jij carnaval vieren? Hoe ga jij verkleed?

Nog meer interessante artikelen