Reisdagboek voor kinderen

Een reisdagboek voor kinderen is echt super leuk! Of het nu gaat om een weekendje weg met het gezin, een campingvakantie in binnen of buitenland of een avontuurlijke vakantie overzee. Een geweldige manier voor kinderen om deze reisavonturen vast te leggen en te koesteren, is met behulp van een speciaal reisdagboek voor kinderen.

Waarom een reisdagboek voor kinderen?

Reizen is een creatieve uitlaatklep voor kinderen, en een reisdagboek biedt hen de mogelijkheid om hun ervaringen op een eigen manier vast te leggen. Met kleurplaten, tekeningen en ruimte voor creatieve notities, kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en hun reisverhalen op unieke wijze vastleggen.

Een reisdagboek voor kinderen kan ook educatief vermaak bieden tijdens het reizen. Het kan quizzen, raadsels en leuke feitjes bevatten over de bestemmingen die ze bezoeken, waardoor kinderen spelenderwijs meer leren over de wereld om hen heen. Dit maakt het reizen niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor kinderen ( en jezelf).

Het bijhouden van een reisdagboek kan ook bijdragen aan de persoonlijke groei van kinderen. Door hun gedachten en gevoelens op te schrijven, leren ze zichzelf beter kennen en ontwikkelen ze hun schrijf- en expressieve vaardigheden. Dit kan hen helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en zichzelf beter uit te drukken.

Een reisdagboek voor kinderen zorgt voor herinneringen

Een reisdagboek fungeert als een tijdscapsule van herinneringen die kinderen kunnen koesteren voor de rest van hun leven. Door hun ervaringen en emoties op papier vast te leggen, creëren kinderen blijvende herinneringen aan hun reizen die ze kunnen delen met vrienden en familie, zelfs lang nadat de reis voorbij is.

Een reisdagboek voor kinderen is ook familytime. Ouders kunnen samen met hun kinderen aan het dagboek werken, ervaringen delen en herinneringen maken die ze samen kunnen koesteren. Dit versterkt niet alleen de band tussen ouders en kinderen, maar creëert ook kostbare familieherinneringen.

Dit zijn de 5 leukste reisdagboeken voor kinderen

#1 Het allerleukste reisdagboek voor kinderen

Ga jij lekker met vakantie? Of een weekendje weg? Dan is een reisdagboek speciaal voor kinderen iets wat je niet mag vergeten. Jouw kind kan er elke dag leuke belevenissen in op schrijven en foto’s in plakken. Zo maak je er een boekje vol herinneringen van.

Een handige inpaklijst, maar ook dingen opschrijven over wat je weet over de bestemming waar je bent!

#2 Mijn eerste Journey Logbook – Vlieglogboek

Gaat jouw kind vliegen dan is dit reisboek voor kinderen helemaal geweldig. En met een dagboek vol met leuke weetjes en wel ruimte voor 20 (vlieg) reizen . Wat het een uniek reisdagboek voor kinderen maakt is dat er zelfs ruimte is voor persoonlijke berichtjes van de piloten. Wie weet krijgt jouw kind wel een uitnodiging om in de cockpit te kijken.

#3 Mijn reis

Mijn reis is een superleuk reisdagboek voor kinderen. Je kunt niet alleen je verhalen over de vakantie op schrijven, maar ook dingen er in plakken of leuke spelletjes doen. Er staan een hoop vragen en tips in dit reisdagboek voor kinderen. Ontdek door dit leuke boek hoe bijzonder jouw vakantieland is

#4 Mijn reisdagboek kidseditie

In dit vakantiedagboek voor kinderen kunnen jouw kids alle vakantie avonturen en herinneringen bewaren. Ze kunnen dingen aanvinken, schrijven , kleuren of tekenen. Een nadeel zou kunnen zijn dat dit vakantiedagboek voor kinderen maar voor 2 weken is.

#5 Travel Journal My (Lonely Planet Kids)

Dit Engelsstalige reisdagboek voor kinderen ziet er ook van binnen ontzettend leuk uit. Je krijgt leuke schrijftips, leuke lijstjes die je kunt invullen en je kunt er veel creativiteit in kwijt. De titel zeg al genoeg op de voorkant: Vergeet nooit een avontuur.


Kijk ook zeker eens bij de andere reisproducten

Nog meer interessante artikelen