We zijn hier in huis niet zo vaak aan de knutsel, de jongens hebben vaak andere plannen. Wel worden er hele mooie tekeningen gemaakt of ingekleurd. Vooral Fynn vindt dit helemaal leuk om te doen. Hij mocht dan ook als eerste de Crayon pen uitproberen.

Crayon pen van Crayola

Ken jij de Crayon pen al?

De Crayon pen

De Crayon pen is een bijzondere pen die wasco krijtjes laat smelten en daar kun je dan hele mooie kunstwerken van maken.

Ingewikkeld is het niet:

  1. Stop de stekker in het stopcontact zodat de pen van binnen zal verwarmen. Je kan de pen even in de houder zetten zodat jij je handen vrij hebt tijdens het wachten.
  2. Kies een mooi kleur krijtje waar je mee wilt beginnen
  3. Stop een stukje wasco in de pen.
  4. En maak de mooiste kunstwerken.

Crayon pen van Crayola

Denk van te voren goed na wat je wilt kleuren met welke kleur, want je kan niet zomaar wisselen van kleur. Eerst moet de kleur op zijn, verstandig is dus om kleine stukjes wasco erin te doen zodat je makkelijker kan wisselen van kleur.

De wasco smelt in de pen en door lichtjes erop te drukken komt de kleur eruit. Het is gelukkig niet zo dat de kleur er zomaar uit loopt.

Wel even oefenen

In de doos zit naast een paar kleurplaten ook een oefenvel wat heel handig is om een beetje handigheid erin te krijgen. Fynn vond het vooral lastig om de pen rechtop te houden omdat hij met 5 jaar net aan het oefenen is met schrijven, nam hij al gauw de schrijfhouding aan. Thijmen van 9 had dit beter door, waardoor het bij hem allemaal iets soepeler ging.

Crayon pen van Crayola

Kleuren maar

Fynn koos na het oefenen voor het visje en hoe makkelijk het ook lijkt dat is het niet. Ook is deze Crayola pen niet om netjes te kleuren, maar dat hoeft ook niet want het droogt dikker waardoor je een relief krijgt. Echt super leuk! Fynn genoot met volle teugen en heeft heel veel plannen met de pen!

Crayon pen van Crayola

Thijmen mocht met de leeuw aan de slag en die vond het ook heel leuk, maar was iets minder geduldig. Hij besloot na een nieuw krijtje niet eerst even op een klad papiertje te kleuren waardoor het even duurde voor de gekozen kleur eruit kwam.

Crayon pen van Crayola

Onze ervaring

De jongens en dan vooral Fynn was erg enthousiast over de pen en heeft hem al meerdere malen gebruikt. Ook ik kon niet achter blijven en heb de Crayola pen natuurlijk uitgeprobeerd en ik vond het leuk om te doen! Leuk om op een andere manier iets in te kleuren, met super leuke resultaten.

Het is kleuren maar dan met andere resultaten! Wat ook zo leuk is dat je de Crayon pen niet alleen op papier kan gebruiken maar ook op canvas, hout, karton, glas en op bijvoorbeeld bloempotten. We gaan zeker eens aan de slag met ander materiaal!

Een ander positief iets vind ik toch wel dat het vrijwel gelijk is opgedroogd als je er mee gekleurd hebt. Dit voorkomt vegen op het papier maar ook vieze vlekken in de kleren.

Enig minpuntje vonden wij de stekker, we moesten echt een plekje zoeken waar we dit konden doen. Wellicht was een oplaadbare pen prettiger geweest of batterijen? Maar ja die moeten ook steeds vervangen worden, ook niet fijn.

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk kadootje, dan is dit zeker een aanrader..

Feitjes

Aanbevolen leeftijd is 8 jaar. Toch denk ik dat iets jongere kinderen er met begeleiding ook een heel eind mee uit de voeten kunnen.

De Crayon pen kost 24,95 en is onder andere te koop bij bol.com

Groetjes Xenia 

Nog meer interessante artikelen