Pretparken, wij zijn er dol op. Voordat er kinderen waren gingen we op pad en nu met kinderen is het helemaal leuk. Het is heerlijk om je kinderen te zien genieten en overal vol verbazing naar te zien kijken. Maar bovenal is het fijn om als gezin er even uit te zijn en samen tijd door te brengen! Avonturenpark Hellendoorn hadden wij nog nooit bezocht en nu we er geweest zijn, vinden we dit zeker jammer. Waarom wij dit park graag eerder hadden ontdekt?

Hieronder 7 redenen waarom Hellendoorn zo leuk is en het bezoeken waard is.

1. Avonturenpark Hellendoorn is een overzichtelijk park

Bij binnenkomst voelt het als een prettig park. Op de plattegrond kun je gelijk zien dat het overzichtelijk is en niet te groot. Wij hebben er een hele dag rondgelopen en hadden er makkelijk nog een aantal uur kunnen doorbrengen. De kinderen vonden het onwijs jammer dat we naar huis moesten, ze hadden weinig keus want het park ging sluiten.

2. Het is leuk voor groot en klein

Voor dat je Avonturenpark Hellendoorn binnen gaat kun je de kinderen laten opmeten. Kinderen krijgen een gekleurd bandje wat precies past bij de lengte die gemeten is. Als ouder, maar ook als kind weet je dan precies in welke attracties je mag. Persoonlijk vind ik dit een heel handig systeem, het is zo duidelijk voor iedereen.

Dreumesland Avonturenpark Hellendoorn

Binnen het park kun je jezelf goed vermaken als je 90cm bent geweest. In de meeste attracties mag je dan mee en natuurlijk is dit dan onder begeleiding. De wild waterval (boomstammen) en de Sungai Kalimantan (wildwaterbaan), zijn natuurlijk super leuk om als gezin te doen. Ook de Donderstenen (achtbaan) kon je met het hele gezin ervaren. Dit is natuurlijk geweldig en kun je nog lang over napraten.

Donderstenen Avonturenpark Hellendoorn

Voor de kleinere kinderen is er ook een heel leuk Dreumesland met hele leuke attracties. Zeker kinderen van 2 jaar tot 120cm vermaken zich hier prima. Je kunt je hier zo een dag vermaken met de Zwanenmolen, vliegende Hollander, Draaimolen, avonturen rad, convoy, de postkoets of je maakt in Bella’s swing paleis even een leuk dansje.

Oldtimers Avonturenpark Hellendoorn

Voor de grotere kinderen en de durfals , zijn er ook vet coole dingen. Zoals bijvoorbeeld een achtbaan die over de kop gaat (Tornado), een achtbaan in het donker (Rioolrat) maar ook een heuse disc, die ronddraait (Drakennest) Een snel draaiende bank (  Montezuma’s Revenge) en een zeer snel draaiende ronde schijf met gondels (Tarantula Magica ).

Tarantula Magica Avonturenpark Hellendoorn

3. Avonturenpark Hellendoorn heeft geweldige shows.

Kareltje en Jasmijn een hilarische duo vol avontuur.
Kareltje is een vrolijke kok die gek is op slagroomtaarten. Samen met de stoere en sterke Jasmijn, beleeft hij de meest komische avonturen. 

Kareltje en Jasmijn avonturenpark Hellendoorn

Baba en Bella in ”De Berenboom” op Avonturenpark Hellendoorn wonen de vrolijke parkmascottes Baba en Bella. Iedere dag beleven zij met de allerkleinste avonturiers de leukste avonturen. Iedere dag zijn er Meet en Greets en wordt er geswingd op de Berendans! 

High Dive Stuntshow afgelopen zaterdag is de spectaculaire zomershow ‘De Drakenridders’ in première gegaan. Een aantal keer per dag voert een internationaal team van atleten indrukwekkende stunts uit in het openluchttheater. Bezoekers worden meegenomen in een spannend nieuw verhaal over ridders en draken boordevol special effects. De show is geschikt voor de hele familie en is tot en met 1 september 2019 te zien. 

Ik kan je zeggen dat het een superleuke, maar bovenal spannende show is. Wij zaten met samengeknepen billen op de bank toe te kijken hoe een atleet zich naar 25 meter naar beneden liet vallen in een zwembad.

4. Avonturenpark Hellendoorn heeft een gaaf waterpark

Is het mooi weer en je gaat naar dit park, vergeet dan zeker je zwemkleding niet! Met 11 waterglijbanen, een heerlijk zandstrand en voor de kleintjes een waterspeelparkje is het in de zomermaanden heerlijk vertoeven in Aquaventura Slidepark. Het slidepark kan alleen bezocht worden in combinatie met een bezoek aan het Avonturenpark. De entree bedraagt € 3,50. Vaak gaat dit waterpark in de middag open en VOL = VOL

5. Volop keuze om te eten en drinken in Avonturenpark Hellendoorn

Niet is leuker om op een lekkere plek in het gras of elders in het park te picknicken met zelf gesmeerde broodjes en andere lekkere dingen. Toch is het ook fijn om ergens een lekker patatje te kunnen eten, tegen een redelijke prijs. Er zijn volop mogelijkheden in het park! Zijn de kinderen klaar met eten, kunnen ze heerlijk spelen in de speeltuinen die er naast liggen. Op die manier kun je als ouders nog even lekker “uitbuiken

Eten en drinken Avonturenpark Hellendoorn

Wat ik een enorme plus vond was de thee/ koffiebeker die je kunt aanschaffen op het park. Als enorme theeleut (lees: drink de hele dag door vaak liters thee) mis ik op een dagje weg vaak een lekkere bak. Je kan het kopen zou je zeggen, maar vaak vind ik dit als “zuinige Zeeuw” best prijzig. Je kunt de beker aanschaffen voor €6,50 en kan deze de hele dag door opnieuw laten vullen. Geweldig toch! Mocht je een keer af willen wisselen kun je er ook koffie in doen:) . Leuke ook is dat je gelijk een souvenirtje hebt voor thuis, want ook daar kun je de beker gewoon gebruiken.

6. Het personeel is vriendelijk

Wat ons opviel was het vriendelijke personeel. De meeste waren jongeren die dit waarschijnlijk als bijbaantje doen, maar ze waren heel vriendelijk en behulpzaam. Niks was te veel! In Dreumesland kan het zijn dat je even moet wachten omdat 1 iemand meerdere attracties bediend, niet erg zou je zeggen. Toch zijn er altijd mensen die mopperen en ze blijven rustig en vriendelijk en leggen uit waarom er even gewacht moet worden. Ze staan ook open voor een praatje en maken grapjes met de kinderen.

7. Weinig rommel

Niet is erger dat je in een park zit en de wespen moet je van je af slaan omdat de prullenbakken overvol zijn of er overal troep op de grond ligt. Het park was schoon en de prullenbakken niet overvol. Nu was het wespenseizoen waarschijnlijk niet van start, maar doordat het schoon is krijgen de wespen ook geen uitnodiging om langs te komen

Wij hebben genoten van dit park en komen zeker nog een terug! Kinderen vonden het geweldig en waren nog lang niet uitgespeeld. Het was niet druk en dus korte wachtrijen, wat natuurlijk heel fijn was. We hebben genoten van de shows, maar ook vol spanning gekeken. De kinderen en wij kijken met plezier terug op een fantastische dag!

Ga jij graag naar een pretpark? Welke zou je ons als gezin van 5 aanraden?

groetjes Xenia

#spon.

Ook leuk om te lezen

  • Avonturenboerderij Molenwaard
  • La Mer de Sable
  • Slapen in the Lost World of Tambun

Nog meer interessante artikelen