Den Helder is een prachtige plek in Nederland, en er is genoeg te doen voor iedereen. De stad Den Helder heeft mij blij verrast en is een hele fijne stad om een dag naar toe te gaan, een weekendje of om gewoon vakantie te vieren.

Den Helder in de Kop van Noord Holland is ook zeker een aanrader als je op zoek bent naar een stad in Nederland voor een stedentrip. Er is genoeg te doen in deze bijzondere stad. Hieronder deel ik verschillende tips om te doen als je in Den Helder bent.

Pak de boot naar Texel vanaf Den Helder

In het noorden van Nederland ligt het eiland Texel. Dit eiland is een prachtig stukje natuur en heeft veel te bieden voor bezoekers. De meeste mensen zullen Den Helder kennen omdat ze door deze stad heen moeten om de boot naar Texel te pakken.

Het eiland is het grootste Waddeneiland en ligt in de Noordzee. Texel heeft een hele diverse natuur en is daardoor erg geliefd onder toeristen. Er zijn veel verschillende soorten dieren te spotten op het eiland en er zijn ook prachtige wandel- en fietspaden. Het eiland is zeker een bezoekje waard!

Texel is een heerlijke eiland om vakantie te vieren, maar verblijf je voor je vakantie in Den Helder dan is een dagtocht naar Texel zeker een aanrader.

Boot naar Texel

Breng een bezoek aan de oude Rijkswerf van Den Helder

De oude Rijkswerf van Den Helder is een plek met een rijke geschiedenis. Het is een van de oudste werven van Nederland en heeft door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse maritieme industrie. De werf is gelegen in het noorden van het land, in de provincie Noord-Holland, en is de thuisbasis van verschillende grote scheepswerven.

Meer lezen over wat je kunt doen op deze leuke oude Rijkswerf in Den Helder
De oude scheepswerf Den Helder Willemsoord

Bezoek een museum in Den Helder

In Den Helder zijn verschillende musea te bezoeken en dit zijn ook altijd leuke activiteiten om te doen met of zonder kinderen. Op deze manier leer je meer over de stad Den Helder en geniet je van een leuk dagje uit.

Meer lezen over de leukste museums in Den Helder

Marine museum Den Helder

Bezoek de Marine dagen

Iedere zomer worden in Den Helder de Marinedagen gehouden. Tijdens de Marinedagen kun je alles over het Nederlandse marineleven ontdekken. Er zijn verschillende activiteiten, zoals demonstraties, voorstellingen en rondleidingen.

Fort Kijkduin in Den Helder

Fort Kijkduin is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Het Fort valt ook onder de te bezoeken musea in Den Helder maar het heeft veel meer te bieden dan alleen maar dat. Het bezoeken van een echt fort is al gaaf, maar dit fort heeft ook een aquarium. Als je bovenop het fort gaat staan heb je een prachtig uitzicht over de Noordzee, Texel en de duinen. Ook zie je het grootste zandplaat van Europa, de Razende Bol.

De vuurtoren van Den Helder, Lange Jaap

De Lange Jaap is zeker een toeristische trekpleister. Stamt af uit het jaar 1878 en kreeg in 1988 de status van een rijksmonument. Deze vuurtoren is maar liefst bijna 64 meter hoog en op de top te bereiken moet je 284 traptreden betreden. De Lange Jaap is de hoogste gietijzeren toren van Europa welke nog brand.

Deze vuurtoren is alleen vanaf de buitenkant te bezichtigen , want je mag hier als publiek niet naar binnen.

Als je toch met de fiets of lekker tijdens een wandeling bij de vuurtoren in de buurt bent, zit daar een heel leuk eettentje, Nogal Wiedes! Je zit er heerlijk, kijkt uit over de zee en je kunt er goed eten.

Vuurtoren Lange Jaap Den Helder

Ga lekker wandelen in de Helderse Duinen

Niks is zo lekker en ontspannen om te wandelen, het is lekker mindful of gezellig als je met meer bent. Kinderen zien tijdens een wandeling altijd van alles om mee te spelen, te klimmen of paddenstoelen te zoeken.

Dat is vooral heel leuk als de herfst zijn intrede doet. In Den Helder zijn er heel veel plekken waar je lekker kunt wandelen maar vanaf het bezoekerscentrum De Helderse vallei heb je verschillende routes waar je uit kan kiezen/die je kan bewandelen.

De donkere duinen is een aangeplant dennenbos, waar je heerlijk beschut loopt tijdens de zomermaanden en in de herfst kun je op zoek naar de rood met witte paddenstoel.

Paddenstoel rood met witte stippen

Lekker winkelen en lekker eten in Den Helder

Of je nu een dag, een weekend of voor langere tijd in Den Helder bent is het heerlijk om fijne eettentjes op te zoeken en daar te lunchen of te dineren. Op de oude Rijkswerf Willemsoord zitten heel veel leuke eettentjes en kun je genieten van heel veel gezelligheid.

Uit eten in Den Helder

Een stedentrip in de gezellig stad is natuurlijk niet compleet als je niet kunt winkelen. Ook in Den Helder zijn heel veel leuke winkels. Je zult er de bekendere winkels zien, maar je kunt ook genieten van de lokale winkels.

Breng een bezoek aan Fort Westoever in Den Helder

Het bezoeken van een Fort heeft toch altijd iets bijzonders, het heeft toch altijd een rijke geschiedenis. Dit Fort is meer dan de moeite waard om te bezoeken, het was zeker 1 van de leukste dingen die ik heb gedaan aan een bezoek aan Den Helder. De volgende dingen moet je zeker doen als je Fort Westoever bezoekt:

  • Probeer te ontsnappen uit een escaperoom
  • Ga lekker lunchen
  • Als het mooi weer is kun je een bootje huren en lekker gaan varen
  • Boek een rondleiding in de bierbrouwerij

Wil je meer informatie over de Kop van Noord Holland? Klik dan hier

Nog meer interessante artikelen