Wij Nederlanders zijn gek op zomer én op water. Wat is er ook lekkerder dan met stralend mooi weer een dag op het water door te brengen met familie, vrienden of collega’s? Helemaal nu steeds meer Nederlanders voor een vakantie in eigen land kiezen. Ook zonder een vaartuig te bezitten, kun je komende zomer toch genieten van alle voordelen van een boot. Op het platform van Click&Boat, dé Airbnb voor boten, huur je namelijk makkelijk een boot van particulieren of professionele verhuurders, ook als je niet over een vaarbewijs beschikt. Bij iedere gelegenheid past een ander type boot: we lichten er vijf uit die je kunt gebruiken voor de mooiste vaarroutes in Nederland.

De zomer in Nederland: ga voor een voordelige vaarvakantie in eigen land en ontdek de mooiste vaarroutes in Nederland

Ga voor een vaarvakantie zeilen in Friesland

Friesland is bij uitstek de provincie waar je de mooiste zeiltochten kunt maken. En hierom is Friesland ideaal voor een vaarvakantie in eigen land. Bijvoorbeeld op de Friese Meren, het IJsselmeer of de Waddenzee. Enige zeilervaring (en een vaarbewijs) is wel vereist bij het huren van deze zespersoons zeilboot, gelegen in Makkum. Vanaf deze plek vaar je zo het IJsselmeer op, waar je ideaal vaarwater voor een kortere of langere zeiltocht vindt. Ga je voor een langere zeilreis, bijvoorbeeld met het gezin? Vaar dan de Afsluitdijk door, na de brug en de sluis kun je beginnen aan je tocht naar de Waddeneilanden! Helemaal een gave ervaring is om tussen 6 en 11 augustus richting Friesland te varen voor de Sneekweek.

vaarvakanties Zeilen Friesland

Overnacht op een woonboot in de Biesbosch, een heerlijke vaarvakantie!

Wij Nederlanders zijn gek op woonboten. Op een woonboot kun je zelf ervaren hoe het is om te leven op het water, vooral wanneer je kiest voor een verblijf van een paar nachten. In Nationaal Park de Biesbosch vind je dit modern ingerichte pareltje voorzien van heteluchtverwarming, airco en een achter- en bovendekterras, waardoor er altijd wel een plekje in de zon te vinden is. Met deze woonboot hoef je niet op één plek te verblijven, je kan er ook op uit gaan om de groene oevers van het 90 km2 natuur- en recreatiegebied te verkennen.

vaarvakanties Biesbosch

Ga tijdens je vaarvakantie terug in de tijd in Enkhuizen

Een uniek bedrijfsuitje of familiefeest beleven reizigers op een historisch schip, zoals een Tjalk of een Skûtsje. Van oorsprong zijn het zeilende vrachtschepen voor de binnenwateren, maar tegenwoordig worden ze verhuurd aan grote groepen mensen. Op deze 35 meter lange driemastschoener in Enkhuizen bijvoorbeeld, kunnen vijftig mensen aan boord en zijn 30 slaapplekken. Je hoeft je tijdens de tocht nergens zorgen over te maken, want een ervaren team zorgt ervoor dat het vaartuig wordt bestuurd en goed in de zeilen wordt gezet

vaarvakanties Enkhuizen

Vaar met een elektrische boot door Amsterdam

Heb je wat te vieren en zoek je naar een boot die geschikt is voor bedrijfsfeestjes, vrijgezellenfeestjes, verjaardagen of een dag op pad met vrienden? In de grachten van Amsterdam zijn er verschillende opties te vinden voor al deze gelegenheden, zoals deze elektrische open motorboot voor maximaal 52 personen. Ontdek de grachten van Amsterdam in goed gezelschap en exclusieve catering aan boord. Mocht het plotseling gaan regenen, dan zorgt de crew ervoor dat je binnen no-time droog zit onder de overkapping.

vaarvakanties varen door Amsterdam

Ga varen met een sloep in Delft

Naast Amsterdam heeft Delft ook een eeuwenoude grachtengordel die zeker de moeite waard is om te ontdekken. De ideale manier om dit te ervaren is met deze prachtige sloep. Voor maximaal zes personen. Bijvoorbeeld met het gezin of collega’s. In de ‘stad van Delfts blauw’ vaar je namelijk langs prachtige monumentale panden en onder de meest idyllische bruggen door. Ondertussen ontdek je de interessante historie van de stad: wist je dat Willem van Oranje in Delft heeft gewoond?

Ontdek de leukste boten op de meest bijzondere locaties
vaarvakanties sloep Delft

Nog meer interessante artikelen