Eilandhoppen is een heerlijke manier om van je vakantie een afwisselende trip te maken. Het kan niet alleen in Griekenland, maar ook veel dichterbij, op de Kanaaleilanden. Deze liggen voor de Normandische kust op slechts een uur vliegen van Nederland. Ze zijn in het bezit van de Britse Kroon. Op deze prachtige archipel vind je schilderachtige dorpjes met een heerlijke mix van Engelse en Franse cultuur. En prachtige natuur: van bossen tot zandstranden en van rivieren tot ruige kliffen.

Ben jij weleens op de Kanaaleilanden geweest?

Jersey

Ontdek de Kanaaleilanden Jersey, Guernsey, Sark, Herm, Alderny en Lihou

De lente begint hier al vroeg. Je vindt er zelfs palmbomen vanwege de warme golfstroom waarin de eilanden liggen. De grotere eilanden Jersey en Guernsey staan bekend om hun typisch Engelse cottages, smalle straatjes en gezellige pubs. Ze bestaan uit valleien en steile rotswanden en aan de kust vind je prachtige stranden, krijtrotsen en grotten.

Lees ook: 13 dingen die je in Frankfurt kan gaan doen

Kanaaleilanden

Guernsey, Sark, Herm, Alderny en Lihou

Vanuit Jersey vaar je met de supersnelle Condor in zestig minuten naar Guernsey. Na je bezoek aan dit bloemeneiland brengt de Sark Shipping Company je naar het autovrije eiland Sark dat je het beste per fiets verkent. Het uitzicht is er indrukwekkend, vooral als je met de fiets aan de hand over La Coupe loopt, een 91-meter lang, smal weggetje met aan weerszijden duizelingwekkende afgronden dat little Sark verbindt met great Sark.

Guernsey

Daarna verken je de eilanden Herm (in 20 minuten per boot vanuit Guernsey), Alderny (per vliegtuig vanuit Guernsey) en Lihou (lopend bij laag water) . Hier spot je kleurrijke papegaaiduikers en raap je zoveel kreeften, krabben en schelpen als je wilt. De eilanden kennen het grootste getijdenverschil ter wereld, tot zo’n twaalf meter. De steile, groene kliffen eindigen in witgouden stranden omringd door een blauwe zee. Hier waan je je soms op de Caraïbische eilanden.

Lees ook over de mooie stad Wenen

Informatie

Op www.sunair.nl vind je alle informatie over eilandhoppen vanuit de Kanaaleilanden. Vanaf 21 april tot en met 8 september kun je wekelijks vliegen vanaf Rotterdam Airport naar Guernsey en Jersey. Vakanties naar de Kanaaleilanden boek je bij Sunair Vakanties. Vraag de 48 pagina’s tellende brochure Kanaaleilanden aan, kijk op www.sunair.nl/kanaaleilanden, e-mail naar kanaaleilanden@sunair.nl

Kijk voor meer info ook op www.jersey.com en www.visitguernsey.com.

Visit Guernsey

 

 

groetjes Xenia

volg je mij al?

 Facebook| Instagram| TwitterPinterest

⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗⊗

De afbeeldingen in deze blog zijn eigendom van Sunair en in overleg mocht ik deze gebruiken. 

 

 

Nog meer interessante artikelen

2 reacties

  1. Ik vond Guernsey echt fantastisch. Jersey zijn we toen niet geweest maar wat zijn het bijzondere eilanden! Echt een aanrader!

Reacties zijn gesloten.