Tijdens het online shoppen kom ik nog wel eens wat unieke dingen tegen. Zo kun je dus ook een DAB radio kopen. Ik dacht dat een DAB radio retro was, dit vanwege het design van menige DAB radio. Maar wat blijkt: ze zijn helemaal in. Bovendien: een DAB radio is standaard voorzien van de nieuwste digitale techniek. Lees mee waarom ik er best een zou willen hebben.

De retro DAB Radio

Wat is een DAB radio portable?

De DAB radio portable ziet eruit als een lekker ouderwetse radio. Maar dan zonder slecht geluid of half bereik zoals in de auto, maar met ruisvrij zuiver geluid. We luisteren vaak muziek via internet of de TV. Handig, want – als voorbeeld – een Pure DAB radio staat echter wel veel leuker in de kamer.

DAB radio’s hebben een mooi uniek design, dat prima past in ieder interieur. Wat ik ook wel belangrijk vind, is dat mijn kinderen nog iets meekrijgen van vroeger. Dat wij lekker naar muziek zaten te luisteren, zonder verdere afleiding van drukke beelden. Vooral voor kinderen die gevoelig zijn voor prikkels is het heerlijk om even naar wat muziek te luisteren, zonder verdere afleiding.

Je kunt ook voor een DAB radio met cd speler kiezen en daar hun favoriete boek op laten afspelen. Je hebt van die luisterleesboeken, waarmee ze dan ook mee kunnen lezen als het verhaal wordt voorgelezen. Dit stimuleert en helpt ontzettend goed bij leren lezen.

De Kinderradio

Wat vooral voor kinderen erg leuk is, is de kinderradio. Ze draaien er dan non stop kindermuziek. Mijn favoriete radiozenders voor kinderen zijn Kinderradio.fm en de E radio van de Efteling. De Kinderradio draait allerlei leuke kindermuziek van de smurfen tot de bekende liedjes van school.

Op de radio van de Efteling hoor je de Eftelingsprookjes, de Sprookjesboom en andere leuke kinderliedjes. In vergelijking met al die rare filmpjes waar je geheid op komt als een kind even op YouTube zit, is de radio een verademing. Het is allemaal Nederlands, er komt geen ongepaste reclame voorbij. Natuurlijk zal een kind ook nog wel muziek via YouTube luisteren, maar dit is volgens mij best een leuke extra.

Voor tieners is DAB radio ook wel fijn tijdens het huiswerk maken. Door een computer of nog erger, hun telefoon, zijn ze zo ontzettend snel afgeleid. Het is bewezen dat muziek stimuleert bij het leren. Klassiek wordt hierbij het meest aangeprezen, maar een kanaal met rustige popmuziek werkt net zo goed. Geen afleiding van drukke reclames of filmpjes die nog worden aangeprezen. Echt concentreren op je huiswerk is al moeilijk genoeg zonder al die afleiding.

Non Stop Radio

Buiten de reguliere radiokanalen kun je ook Non Stop radio luisteren. Dit zijn radiokanalen zonder reclame. Een soort van Netflix voor de radio. Je kunt gewoon ongestoord muziek luisteren!

Ik luister zelf graag naar Sky Radio lounge tijdens het werken, met lekker rustige lounge muziek. Ik hou van geluid tijdens het werken, maar als ik de TV aanzet dan zit ik al snel zo ongeveer in de TV en uit mijn werk. Niet handig dus. Ook vind ik 538 NONSTOP lekker om naar te luisteren tijdens het schoonmaken bijvoorbeeld. Lekker veel upbeat muziek, en zo blijf ik een beetje bij wat er “in” is op muziekgebied. Slam NONSTOP is ook zo een heerlijk muziekkanaal met de nieuwste hits, maar ook lekker oude tunes die ik nog mee kan zingen.

DAP radio

De DAB radio in het interieur

Buiten dat het dus lekker is om naar de radio te luisteren past zo een DAB radio super in het interieur. Op VT wonen en andere hippe interieursites laten ze allemaal een platenspeler, een retro radio of zelfs een retro walkman zien. Dit is in 2018 echt wat er in huis moet staan volgens de interieur specialisten. Je kunt ze ook echt overal kopen.

Dit jaar wordt er vooral retro met heel strak en wit interieur gecombineerd. Vooral op Instagram is het een grote hype om weer met een radio in beeld te zitten.

Kortom, genoeg redenen dus om DAB radio te kopen! Hij past leuk in het interieur, en brengt gezelligheid in huis. Heb jij al een radio in huis? Of luister je alleen nog muziek via internet?

g

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking. Retro foto in de blog is via Pexels gevonden, uitgelichte foto is van mezelf

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Nog meer interessante artikelen