Worteltaart, toen ik deze naam in het begin hoorde stond ik nou niet gelijk te springen. Maar nieuwsgierig als ik was moest ik het proberen en sindsdien ben ik om. Worteltaart is gewoon heel erg lekker. Op de website van Feel Good by Food kwam ik deze gezondere variant van de worteltaart tegen en moest deze gewoon maken! Hij is echt super lekker..

Heb jij wel eens een worteltaart gemaakt? Wat is jouw recept?

Worteltaart gezonde variant

Heb je het recept van de gezonde brownie al gezien? Het recept vind je -> hier!

Worteltaart, wat heb je nodig?

Voor de taart:

  • Springvorm
  • Keukenmixer/ garde
  • Oven/ Airfryer
  • 100 gram volkoren speltmeel/bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 200 gram wortels
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 70 ml kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram  gehakte walnoten
  • 2 el kaneel of koekkruiden
  • snuf zout
  • sap van halve citroen
  • optioneel: 50 gram kokosbloesemsuiker als je van zoet houdt

Voor de topping:

  • 100 gram roomkaas
  • 2 el kokossnippers
  • sap van halve citroen
  • 1 handje gehakte walnoten

Heb je het recept van de kwarkbollen al gezien?

Worteltaart gezonde variant

Worteltaart, hoe maak je het?

Je kan deze taart maken in de oven en de Airfryer, het is maar net wat je voor handen hebt 🙂  De smaak is er niet minder om.

Voor de taart:

  • Verwarm de oven op 170 graden of verwarm de Airfryer op 160 graden.
  • Pureer de banaan
  • Rasp de wortels
  • Smelt de kokosolie
  • Meng het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en een snufje zout (eventueel de kokosbloesemsuiker ook, voor een wat zoetere smaak)
  • Klop de eieren luchtig en doe dit samen met de gesmolten kokosolie en citroensap bij de banaan. Doe hier ook de geraspte wortels bij.
  • Voeg dit mengesel bij de droge ingrediënten en meng dit met een garde of keukenmachine tot een beslag
  • Meng de walnoten door het beslag
  • Vet een spingvorm in met kokosolie of bekleed de vorm met bakpapier.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 45/50 minuten gaar/ Bak de taart in de Airfryer in 35/40 minuten gaar.

Voor de topping:

Worteltaart in de oven? Dan je de topping maken. klop de roomkaas een beetje luchtig en meng hier het sap van een halve citroen en de kokossnippers door heen. Is de worteltaart afgekoeld dan kun je de topping hier over verdelen en er lekker van gaan smikkelen!

 

Geniet ervan!

 

Ook lekker om te maken:

 

Tips om een vakantie te boeken

Nog meer interessante artikelen

22 reacties

  1. Ik heb het beslag in 12 cupcake vormpjes gedaan en 35 minuten gebakken. Het zijn heerlijk cupcakes geworden! Kan er morgen zo één mee in de brooddoos van mijn zoon. 😉

  2. Ik heb het beslag in 12 cupcake vormpjes gedaan en iets korter (35 min) gebakken. Heerlijke cakejes geworden! Kan er zo één mee in de brooddoos van mijn zoon morgen. 😉

  3. De worteltaart was niet zo gerezen, maar hij smaakte helemaal prima. De topping was te zuur. Teveel citroensap.

    1. Ah wat jammer dat hij niet helemaal goed was. Wel fijn dat hij wel lekker smaakte.. Ben wel benieuwd waardoor het misging

  4. Ik heb je recept vandaag gemaakt. Allemaal lekkere ingrediënten en alles volgens recept gemaakt. Helaas is de taart niet gerezen en dus een dunne plak taart gebleven? Geen idee waardoor dat komt? Jammer :/

    1. Wat ontzettend jammer! Ik heb hem pas gemaakt en was goed gelukt. Misschien iets meer bakpoeder toevoegen?

      Groetjes Xenia

  5. Hij mocht van mij iets zoeter, de volgende keer een paar dadels door het beslag. In de topping heb ik de helft van de citroensap door gedaan en sinaasappelsap en snippers toegevoegd, waardoor iets minder zuur.

  6. Om de een of andere reden lijkt me dat altijd zo vreemd: wortels in taart…..
    Maar ik ga het toch ook maar eens moeten proberen?
    Ik weet het niet…

  7. Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar kies het wel graag. Wel moet ik altijd denken aan het grapje van het konijntje dat bij de bakker om worteltjetaart

  8. Het idee van een worteltaart spreekt mij ook niet zo erg aan. Hoewel het natuurlijk wel een manier is om je portie groentes binen te krijgen.

Reacties zijn gesloten.