5 seconden is het razendsnelle woordspel voor de snelle denkers! Het zou makkelijk moeten zijn om 3 beroemde sporters te noemen, maar kun je dat ook onder druk van de timer die de tijd in 5 seconden weg tikt? Ondertussen kijken de andere spelers je grijnzend aan in de hoop dat je faalt!

5 seconden familiespel

5 seconden, zo speel je het spel

De naam van het spel verraad het doel eigenlijk al, in 5 seconden zo snel mogelijk de vraag beantwoorden. Deze tijd wordt bijgehouden met een balletje in een zandloper. Is het balletje beneden, dan is de tijd om.

Heb je binnen de 5 seconden, 3 juiste antwoorden gegeven dan mag je jouw pion een stap vooruit zetten op het speelbord. Er staan ook gevarenzones op het bord, als je hierop komt kan het zo zijn dat je een een beurt moet overslaan. Niet gelijk maar als je bij jouw volgende beurt niet binnen de 5 seconden de juiste antwoorden geeft. Haal je als eerste de finish dan heb je gewonnen!

In het spel vind je ook wissel en pas- kaarten die je kunt inzetten tijdens het spel. Als er een vraag voorbij komt die je niet wilt of kunt beantwoorden, mag je de wissel kaart inzetten. Als je de wissel- kaart inzet, krijg je een andere vraag.

Is de vraag die jij moet beantwoorden gesteld en je besluit de pas kaart in te zetten zal de speler links van je de vraag moeten beantwoorden. Geeft deze speler 3 juiste antwoorden? Dan mogen jullie beide de pion een plek vooruit zetten. Geeft deze speler niet op tijd de juiste antwoorden? Dan mag alleen jij, de eigenaar van de pas- kaart de pion een plek verzetten.

Voor de jongere kinderen onder de 8 jaar zijn er ook speciale junior kaarten. Door deze kaarten is het echt een spel dat je met de hele familie kunt spelen.

Inhoud van het 5 seconden spel

  • 376 kaarten (200 junior vragen en 552 vragen voor het hele gezin)
  • 12 PAS kaarten
  • 12 WISSEL kaarten
  • 6 (verschillende kleuren) pionnen
  • 1 bordspel
  • 1 timer
het spel 5 seconden

5 seconden is een leuk en hilarisch spel voor groot en klein

Dit spel is leuk om te spelen ook met jongere kinderen vanaf een jaar of 6 omdat er junior kaarten aan het spel zijn toegevoegd. Voor de kinderen is de timer wel een dingetje, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze bij de jongste spelers achterwege te laten. Het is leuk dat er ook in de “gewone” kaarten veel variatie zit, sommige vragen zullen makkelijk en snel te beantwoorden zijn, maar voor een andere vraag zullen je hersens misschien wel flink moeten kraken.

5 seconden is ook een fijn spel om met de taal bezig te zijn. Het voorlezen van de kaartjes en het beantwoorden, zijn goede oefeningen.

Dit spel zal ook zeker een aanrader zijn tijdens spelavonden met volwassenen, ik denk dat het een hilarisch geheel zal zijn.

Het spel 5 seconden


Meer leuke spelletjes om te spelen thuis of op reis:

Nog meer interessante artikelen