Les Menuires is een bestemming voor jong en oud en draagt het kwaliteitslabel ‘Famille Plus’. Het skigebied is een waar paradijs voor freeriders. Je vindt er uitstekende restaurants en voorzieningen als een moderne spa en zwembad. In de zogenaamde ‘fun zones’ is er voldoende vertier voor families en ervaren skiërs kunnen zich naar hartelust ‘off piste’ uitleven. Verder staat het dorp in de Franse Alpen bekend om haar veelzijdige afdalingen, hoogbouw uit de jaren zestig en zeventig en de nieuwe ‘ski in, ski out’ chaletwijken. Het wintersport- mekka ligt in het hart van het welbekende Trois Vallées, heeft 607 km aan pistes en vormt daarmee het grootst verbonden skigebied ter wereld.

Skien in les Menuires. Prachtige pistes en afdalingen
stmartin ©OT Les Menuires

Les Menuires

Wintersportplaats Les Menuires ligt in de Franse regio Savoie Mont Blanc en staat bekend om zijn ligging in het bekende skigebied Les Trois Vallées. Pistes van alle niveaus, sneeuwzekerheid gedurende het gehele seizoen,
accommodaties van alle niveaus en een groot aanbod aan après-ski activiteiten.

Hoe je niet van op de latten staan, maar wel van sneeuw? Dan is deze blog over sneeuwwandelen zeker een aanrader

Als lid van de internationale vereniging Protect Our Winters, draagt Les Menuires tevens bij aan klimaatonderzoek en ontwikkelingen van nieuwe manieren om de bergen te beschermen. Hiermee hoopt de winterplaats zijn bestaansrecht voor de toekomst te beschermen.

Les Menuires in de sneeuw
Croisette-©G.Lansard

Veel vernieuwingen in Les Menuires

Het skigebied is het winterseizoen in goede conditie gestart. Er zijn nieuwe liften, een verrassende recreatie piste en evenementen zoals de ‘Crazy After Ski’, moeten van dit seizoen weer een groot succes maken .

De vernieuwingen:

● Een vernieuwde gondellift met gelijkvloerse instap bij Saint Martin 1. De lift heeft een grote capaciteit en snelheid: er kunnen 2.400 personen per uur worden vervoerd.

● In La Masse ligt de nieuwe recreatie piste ‘Friendly Natural Park’. Een parallelslalom, picknickzone en een grote kans om de bewoners van de natuur tegen te komen.

Avondshow les Menuires

● Dit seizoen is het wekelijks feest tijdens de ‘Crazy After Ski’ van 17:30 tot 19:30 uur. Op het programma staan wedstrijdjes met familie of vrienden: biatlon, bubble foot, luchtkastelen en natuurlijk muziek.

● Les Menuires organiseert deze winter een kleurrijk evenement: ‘Cîme Art’. Kunstenaar Lucas Beaufort fotografeert heel de winter mensen die willen poseren voor zijn openluchttentoonstelling, waarbij de mooiste plaatjes op Instagram zullen worden gedeeld met de hashtag #rallyemenuires

Van 7 december 2019 t/m 27 april 2020 exposeert de bekende Franse kunstenaar Lucas Beaufort zijn kunstwerken in Les Menuires.
©A.Bertrand Illustration L.Beaufort

● Een toerskitocht onder de sterrenhemel. Dit jaar neemt ESF Les Menuires vakantiegangers mee op een toegankelijk avondparcours (272m hoogteverschil) naar Refuge du Lac du Lou.

● Een aantal nieuwe hotels opent zijn deuren: Chalet 2000 – een luxe accommodatie met 5 appartementen, Les Chalets du Soleil CGH – voor ruime groepen en Belambra Club Selection Les Bruyères met een all-inclusive concept

Ben jij wel eens in Les Menuires geweest?

Wist je dat je ook kan wintersporten met een kleiner budget? In deze blog deel ik tips voor een budget wintersport vakantie

Nog meer interessante artikelen