Snorkelen op Tenerife is geweldig! Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een ware hemel voor liefhebbers van snorkelen en onderwateravonturen. Met zijn kristalheldere water, weelderige onderwaterleven en adembenemende kustlandschappen, trekt dit Spaanse eiland jaarlijks duizenden toeristen aan die willen genieten van de spectaculaire snorkelervaringen.

Tenerife heeft een prachtige onderwaterwereld

Zodra je je hoofd onder water steekt, opent zich een betoverende wereld van zeeleven voor je ogen. Tenerife staat bekend om zijn rijke biodiversiteit, met talloze soorten tropische vissen, kleurrijke koralen, en zelfs schildpadden en dolfijnen die zich af en toe laten zien. Snorkelen op het eiland biedt een unieke kans om oog in oog te staan met enkele van de meest fascinerende zeedieren ter wereld.

snorkelen Tenerife

Tenerife heeft ideaal snorkelweer

Het klimaat op Tenerife is bijna het hele jaar door aangenaam, waardoor snorkelliefhebbers de mogelijkheid hebben om deze activiteit vrijwel altijd te ondernemen. De zachte temperaturen en milde zeestromingen zorgen voor perfecte omstandigheden om te snorkelen, zelfs voor beginners. Of je nu in de zomer of winter het eiland bezoekt, er is altijd een prachtige onderwaterwereld om te verkennen.

Tenerife Snorkelen

3 topplekken om te snorkelen op Tenerife

  • Los Cristianos

Los Cristianos, gelegen aan de zuidkust van Tenerife, is een uitstekende plek om te snorkelen. Het beschikt over kalme wateren en een ongelooflijke verscheidenheid aan zeeleven. Zwem tussen scholen gekleurde vissen en bewonder het prachtige zeeleven dat zich dicht bij de kust afspeelt. Bovendien zijn er lokale touroperators die snorkeltrips organiseren naar andere nabijgelegen locaties, waaronder snorkelen met schildpadden, wat een onvergetelijke ervaring is.

  • Playa San Juan

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer rustige en afgelegen snorkelplek, is Playa San Juan een ideale keuze. Deze pittoreske baai biedt helder water en is omgeven door indrukwekkende rotsformaties, wat zorgt voor een spectaculair onderwaterlandschap. Hier kun je zwemmen met een grote verscheidenheid aan vissen en andere zeedieren in hun natuurlijke habitat.

  • El Puertito

El Puertito is een charmante kleine baai in de buurt van het populaire vissersdorpje Alcalá. Deze plek is perfect voor gezinnen en beginnende snorkelaars, omdat het beschut is tegen sterke stromingen en golven. Het ondiepe water herbergt talloze nieuwsgierige vissen die graag een kijkje nemen bij de snorkelaars.

Vissen Snorkelen Tenerife

Tip: Meer toplocaties om te snorkelen op Tenerife

Boek je vakantie naar Tenerife

Tenerife Snorkelen

Meer lezen over Tenerife:

Nog meer interessante artikelen