Tips voor het Europa – Park! Europa-Park is een van de grootste en meest populaire pretparken in Europa en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het themapark biedt meer dan 100 attracties, shows en entertainment voor het hele gezin, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagje uit of een langere vakantie.

Europa-Park tips vind je hieronder!


Kies de juiste tijd om het Europa-Park te bezoeken

Als je van plan bent om Europa-Park te bezoeken, is een echte Europa-Park tip dat het belangrijk om de juiste tijd te kiezen. Het park is niet hele jaar geopend, maar sommige attracties sla je liever over tijdens de koudere maanden. Bovendien zijn er bepaalde dagen waarop het park drukker is dan andere, zoals weekends en feestdagen. Als je de drukte wilt vermijden, is het raadzaam om doordeweeks te gaan en buiten de schoolvakanties.

En als je dan weet op welk moment je gaat, zorg dan dat je net voor dat de deuren opengaan er bent. Op deze manier kun je alle tijd halen uit jouw bezoek van dit geweldige pretpark

Voletarium , Europa Park

Koop van te voren je Europa-Park tickets

Een Europa-Park tip is zeker dat als je naar Europa-Park gaat, het een goed idee is om je tickets van tevoren online te kopen. Dit bespaart niet alleen tijd bij de ingang, maar ook geld. Vaak kun je online net wat goedkopere tickets vinden.

Tips voor het boeken van goedkopere tickets:

Europa Park, Rust Duitsland

Plan je route van tevoren

Misschien ga je meerdere dagen, misschien ga je maar 1 dag naar het Europa-Park. Een tip voor een bezoek naar het Europapark is dat je enigszins goed voorbereid gaat naar het park. Het is misschien wat raar, omdat je daar wel ziet wat je wilt zien. Maar wil je veel zien, dan is een plan zeker wel handig.

Europa-Park is groot en heeft veel attracties en shows, waardoor het belangrijk is om je route van tevoren te plannen. Maak een lijst van de attracties en shows die je wilt zien en plan je route rond het park. Dit bespaart tijd en voorkomt dat je belangrijke attracties mist.

Met zoveel attracties en themagebieden kan het moeilijk zijn om te beslissen wat je eerst wilt doen. Maak een plan voordat je het park betreedt en zorg ervoor dat je alle hoogtepunten kunt zien. Een tip voor het Europa-Park is ook om de verschillende soorten attracties af te wisselen. Handig is, als de drukte het toelaat het park te bekijken per themaland. Dit scheelt je onnodig heen en weer wandelen.

EPE Express Europa Park

Probeer zoveel mogelijk verschillende attracties in het Europa-Park

Een andere tip voor het bezoek aan het Europa-Park -> Europa-Park heeft meer dan 100 attracties, variërend van spannende achtbanen tot rustigere ritjes voor kinderen en gezinnen. Probeer verschillende attracties uit om het meeste uit je bezoek te halen. Als je niet zeker weet of een attractie geschikt is voor jou, kun je informatie krijgen bij de ingang van de attractie of via de Europa-Park-app.

Europa Park wegwijzers

Neem voldoende pauzes tijdens jouw bezoek aan het Europa-Park

Het is belangrijk om tijdens je bezoek aan Europa Park voldoende pauzes te nemen om te rusten en gehydrateerd te blijven. Er zijn veel zitplaatsen en schaduwrijke plekken in het park waar je even kunt rusten.

Bovendien zijn er verschillende eetgelegenheden waar je kunt genieten van een maaltijd of snack. Het leuke van het Europa-Park is dat de themagebieden land gerelateerd zijn. Bij elk gebied kun je dan ook iets te eten kopen zoals in dat land. Zo kun je poffertjes eten in Holland en een lekkere worst in Duitsland. Als je echt een tip wilt voor een restaurant dan kan ik het Loop restaurant aanraden. Dit restaurant is al een attractie op zich, hier wordt je eten door middel van een “achtbaan” bezorgd.

Europa Park foodloop.

Kleed je comfortabel tijdens je Europa-Park avontuur

Europa-Park is een groot pretpark met veel wandelen en staan, dus het is belangrijk om comfortabele kleding en schoenen te dragen. Vermijd strakke kleding en hoge hakken, en draag in plaats daarvan comfortabele schoenen en lichte kleding die geschikt is voor het weer.

Je wilt tijdens jouw Europa-Park avontuur er zoveel zien en doen, dus je gaat mogelijk lekker op tijd. In de ochtend kan het wat fris zijn, kleren met laagjes Vroeg kan het nog wat frisser zijn, hou met je kleren rekening met laagjes. Deze kun je makkelijk aan en uit doen en jezelf zo aanpassen aan de temperatuur.

Wat echt niet mag en kan ontbreken zijn een paar stevige schoenen, de slippers zijn op warme dagen erg aantrekkelijk maar helemaal niet handig. Je maakt flink wat meters in het park en de kans bestaat dat er eens iemand per ongeluk op je tenen gaat staan.

Piraten van Batavia in het Europa Park

Geniet van de shows

Europa-Park biedt een breed scala aan shows en entertainment voor het hele gezin, van theatershows en muziekoptredens tot parades en straattheater. Een tip voor het bezoek aan Europa-Park gaat is ook da je moet zorgen dat je tijd maakt om enkele van deze shows te zien De shows zijn vaak van hoge kwaliteit en bieden een leuke afwisseling van de attracties.

Europa Park , Duitsland de parade

Neem ook de tijd om te genieten van het Europa-Park zelf

Europa Park is niet alleen gevuld met attracties en shows, maar ook met prachtige landschappen en themagebieden. Neem de tijd om te verkennen en te genieten van de prachtige omgeving van het park, van de sfeervolle tuinen tot de themagebieden die zijn geïnspireerd op verschillende Europese landen, zoals Italië, Spanje, Scandinavië en Griekenland. Elk themagebied heeft zijn eigen unieke sfeer, architectuur, winkels en restaurants, waardoor het voelt alsof je door heel Europa reist.

Europa Park, Noorwegen

In het Europa-Park heb je WiFi!

Europa Park biedt gratis wifi in het hele park, waardoor je de Europa Park-app kunt gebruiken om je bezoek te plannen en te navigeren. De app biedt kaarten, wachttijden, informatie over attracties en shows en de mogelijkheid om een plekje te reserveren in een rij. Dit kan bij een aantal attracties en is te vergelijken met een fastpass in Disneyland. Handig want zo reserveer je een tijdslot en kun je op de aangewezen tijd je melden bij de attractie en is de wachttijd bijna niet aanwezig.

Arthur in het Europa Park

Een bezoek aan Europa Park kan een onvergetelijke ervaring zijn voor het hele gezin. Door je bezoek van tevoren te plannen, tickets van tevoren te kopen, pauzes te nemen, comfortabele kleding te dragen en te genieten van de shows, attracties en de prachtige omgeving, kun je het meeste uit je bezoek halen en een geweldige tijd hebben in een van de beste pretparken van Europa.


Meer lezen over het Europa – Park

Nog meer interessante artikelen