Start de motoren! Monster Jam® komt het weekend van 3 en 4 december 2022 terug naar het Gelredome in Arnhem! Fans en sensatiezoekers van alle leeftijden kunnen eindelijk weer genieten van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts van de meer dan 5000 kilo wegende Monster Jam trucks en hun coureurs.

Monster Jam 2022 Arnhem Gelredome

Monster Jam®, onverwacht, onvoorspelbaar en onvergetelijk!

Onverwacht, onvoorspelbaar en onvergetelijk, dat is Monster Jam® . In deze raceklasse strijden atleten van wereldklasse om kampioenschappen op perfect aangelegde, onverharde parcours met steeds evoluerende, ultramoderne trucks, die zij tot het uiterste drijven. Naast de 350 live-events die over de hele wereld plaatsvinden, breidt het merk Monster Jam® zich ook steeds verder uit met producten, merchandise en inhoud, waardoor de aandacht en het plezier het hele jaar door levend gehouden wordt.

Back in action!

Feld Entertainment, producent van Monster Jam maar ook Disney On Ice, werd net als zoveel andere live-entertainment bedrijven zwaar getroffen door de COVID-19 pandemie. Maar sinds de opleving van de entertainmentindustrie heeft het bedrijf in Amerika alweer miljoenen fans mogen ontvangen. Na het Verenigd Koninkrijk is Nederland het eerste land dat de Europese tour van Monster Jam aan doet.

Monster Jam 2022 Arnhem Gelredome

Freestyle-, Skills- en Racing-competities

Wereldberoemde Monster Jam trucks, waaronder de legendarische Grave Digger®, 12-voudig wereldkampioen Max- DTM, El Toro Loco® en Megalodon® verleggen alle grenzen in Freestyle-, Skills- en Racing-competities op het speciaal aangelegde off-the-road parcours in het stadion. De halsbrekende toeren, technische tricks en waanzinnige sprongen van de FMX freestyle motorcrossers zorgen voor een extra adrenaline kick.

Iedereen houdt van Monster Jam

De bezoekers van Monster Jam zijn heel divers: van jong tot oud, van gezinnen met kinderen tot groepen vrienden en van autofans tot sensatiezoekers. Net zo divers zijn de coureurs van de monstertrucks. En dat niet alleen, het zijn ook allemaal buitengewoon goed getrainde mannelijke en vrouwelijke atleten van wereldklasse. Ze hebben niet alleen fysieke kracht en mentaal uithoudingsvermogen, maar beschikken ook over unieke vaardigheden. Ze pushen hun trucks tot het uiterste met backflips, verticale stunts en het racen met snelheden tot ver over de 100 kilometer per uur over een ruig parcours. Niet voor niets heeft Monster Jam over de hele wereld fans, die gek zijn op deze enerverende live motorsportactie.

Monster Jam 2022 Arnhem Gelredome

Monster Jam Pit Party

En alsof de wedstrijden nog niet genoeg zijn, is er ook een Monster Jam Pit Party voorafgaand aan de show. De Pit Party is de enige plaats waar fans de enorme trucks van héél dichtbij zien, hun favoriete coureurs en teams ontmoeten, foto’s nemen, handtekeningen scoren, meer inzicht krijgen in hoe deze technische hoogstandjes zijn gebouwd en andere activiteiten beleven.

Enkele indrukwekkende feiten over Monster Jam:

  • Elke motor levert ongeveer 1500 pk.
  • Het duurt 1500 manuren om een baan te bouwen en te verwijderen.
  • Een band van een Monster Jam truck is maar liefst 1.68 meter hoog.

>> Meer informatie en prijzen vind je hier <<

Nog meer interessante artikelen