Spelletjes voor op reis en thuis

Vlotte Geesten, een reactiespel voor jong en oud

Wij spelen hier in huis altijd graag spelletjes, het maakt ons niet uit welke spelletjes we zijn van alle markten thuis. Door mijn werk als Remedial Teacher word ikzelf altijd we extra blij als er een educatief iets in het spel zit of dat we er iets educatiefs van kunnen maken.  Op school of in mijn praktijk maak ik graag gebruik van spelletjes om leren en bewegen samen te brengen.  Van het spel Vlotte geesten word ik dan ook erg blij.

Vlotte Geesten

Ken jij Vlotte Geesten al?

Vlotte Geesten

Vlotte geesten is een razendsnel reactiespel van 999games . Je kan het spelen met 2 tot 8 spelers en het spel duurt ongeveer 20 minuten. Advies leeftijd is vanaf 6 jaar, met wat aanpassingen van de regels kunnen jongere kinderen ook meespelen.

Het spook heeft een oud fototoestel gevonden, hij maakt van alles wat hij wilt laten verdwijnen foto’s.  Het spook zet ook zichzelf graag op de foto, alleen zijn de foto’s een beetje vreemd. De voorwerpen van de foto’s hebben soms een andere kleur, de fles is soms rood en dan weer blauw of wit. Het spook raakt er zelf ook een beetje van in de war en weet niet altijd meer wat hij weg moet toveren.

Wie kan het juiste voorwerp noemen en laten verdwijnen?

Vlotte Geesten, hoe je het speelt.

Als voorbereiding zet je de 5 voorwerpen op tafel en schud je de kaarten en leg ze met de foto naar beneden op tafel.

Elke ronde mag de bovenste kaart worden omgedraaid, de spelers mogen nu zo snel mogelijk het juiste voorwerp pakken of roepen. Ben je het snelst, dan mag jij de kaart pakken. Heb je aan het einde de meeste kaarten? Dan heb jij dit spel gewonnen!

Je ziet hierboven bij de foto’s dat het bij het foto’s maken mis is gegaan.  Het spook en de fles hebben op beide kaartjes een andere kleur, er zijn dan ook 2 mogelijkheden om het kaartje te bemachtigen

 1.  Zie je een voorwerp op de kaart die dezelfde kleur heeft als het voorwerp op tafel? Dan is dat het voorwerp dat je moet pakken.
 2. Zie je geen voorwerp op het kaartje dat overeenkomt met de voorwerpen? Dan moet je zo snel mogelijk het voorwerp pakken dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart is te zien.

Vlotte Geesten

Wat vonden wij van dit spel?

Ik had al veel over dit spel gehoord, maar eigenlijk nog nooit gespeeld. Na het lezen van de uitleg op de achterkant werden wij al enthousiast. Het zou zeker een spel zijn voor mijn zoon van 9. En inderdaad hij vindt het een geweldig spel en ik moet kleur bekennen want ik kan bijna niet van hem winnen. Zijn geheugen en reactie is zo ongelofelijk snel dat voordat ik met mijn ogen knipper hij het juiste voorwerp al te pakken heb. Best frustrerend soms haha, maar hij vindt het een geweldig spel!

Ook benieuwd naar dit spel? Probeer dan eens de online variant.

Vlotte geesten

37 reacties

 • Tamara

  Wat een leuk spel, en fijn dat de kleinsten ook mee kunnen spelen! Gezellig om in december met zijn allen te spelen.

 • Lynn Mahieu

  Dat lijkt me een leuk familiespelletje! Wij zijn de laatste tijd weer helemaal in to spelletjes en steeds op zoek naar nieuwe leuke games om in groep te spelen. Deze willen we zeker eens testen! 😀

 • Patricia Lubbertje

  Ik maak geaag kans. Lijkt me een heel leuk spel. We houden enorm van spelletje, veel beter dan al die beeldschermen voor die neusjes

 • Simone Wiersma

  Wij zijn ook dol op spelletjes! Heerlijk samen aan tafel en spelletjes doen! Deze ken ik nog niet, maar t klinkt Superleuk! Ik loot graag mee!

 • Anita koekkoek

  Wauw!! Super leuk ?
  2 meiden hier in huis van 8 en 10 die gek zijn op spelletjes, vooral nu de koude maanden eraan komen ?
  Ik doe graag mee ?
  Groetjes Anita

 • Sonja Hubregtse

  Wat een ‘geestig’ spel ! Hier mee zouden we de koude wintermaanden zeker door komen ! M’n 2 kids gaan dit erg leuk vinden !

 • Tamara de Koning

  Mijn zoontje van 6 is ook ontzettend fan van gezelschapspellen. Vlotte geesten staat toevallig ook hoog op zijn verlanglijstje voor sinterklaas, niet alleen omdat het hem een ontzettend leuk spel lijkt maar ook omdat hij gek is op alles wat met spoken, griezels en monsters te maken heeft. Het zou daarom ook geweldig zijn als we deze leuke prijs mogen winnen! Ik doe het dan als cadeautje in de zak van sinterklaas voor pakjesavond.

 • Lisanne Bons

  Ik speel iedere dag met mijn dochter wel een spelletje. Dit spel ken ik nog niet. Lijkt me echt geweldig leuk.

 • melissa

  Ik las de naam van het spel en dacht eerst: dat is niet echt iets voor ons bang uitgevallen meisje van 7 maar nu ik de plaatjes zie denk ik juist dat ze dit spel superstoer zal gaan vinden. ik doe dus graag mee.

 • emmy

  Hier zijn we ook gek op spelletjes al moeten we er meer tijd voor maken om dit als gezin te gaan doen. Ik vind dat het spel er erg leuk uitziet en doe dus graag mee, ik ben eigenijk wel fan van 999 ook 🙂

 • Karin

  Ja leuk! Wij zij ook spelletjesliefhebbers. Ik doe graag mee met de winactie. Vlotte Geesten, het lijkt me een geestig spel. En helemaal leuk nu met Halloween in aantocht.

 • Kim

  Wauw wat een leuke winactie!

  Als ik win kan in het spel dagelijks gebruiken als ik het zo lees!
  Het klinkt als een leuk spel om doordeweeks met mijn leerlingen in het speciaal onderwijs te spelen. Om te oefenen met samenwerken en inzicht en ondertussen veel plezier te hebben! En in de vakanties en het weekend mee naar vrienden, want dan gaat deze fanatieke juf los! Haha ik ben zo enthousiast geworden van je review!

  X liefs Kim

 • Heidie van der Steeg

  Mijn kinderen stonden laatst in de speelgoedwinkel (inspiratie voor Sinterklaas verlanglijst opdoen) en de aandacht ging ook naar spokenspelletjes uit.
  Deze zullen beide kinderen (6 en 8) erg leuk vinden. En ik ben benieuwd of het mij wel zal lukken om te winnen, waarschijnlijk ben ik ook te traag voor ze…
  Ik zal ook via Instagram gaan volgen (ben daar mamajola77)

 • Viv Schobben

  Wat ontzettend leuk! Dit lijkt me ook echt een geweldig spel voor onze bijna 8 jarige en zijn vriendjes. Iedere woensdagmiddag is het wel raak (plus weekenden) en worden er spelletjes gespeeld. Ze kunnen wel weer wat nieuws gebruiken en dit lijkt me een top spel om ze mee te mogen verrassen!

 • Marieke

  Lijkt mij een erg leuk spel om in mijn klas te spelen. Juist met leerlingen die moeten leren hoe je samen een spelletje speelt. Grappig, lekker kort dus goed in te plannen in het programma.

 • Lynn Brekelmans

  Wat zouden wij hier blij mee zijn, we zijn dol op spelletjes en ik weet zeker dat dit spel echt in de smaak zou vallen en echt heel veel gespeeld zou worden!

 • Marian B

  Mijn zoontje is ineens helemaal van de spelletjes. Een leuk spel is daarom zeker welkom voor de afwisseling. Reacties spelletjes liggen hem wel en vindt hij leuk, ben benieuwd of ik van hem kan winnen.

 • Linda Raaijmakers

  Dit zou fantastisch zijn voor onze tweeling Lucas en Eva die 5 december jarig zijn 😀
  Facebook: Linda Raaijmakers
  Twitter: @lindaenbjorn
  Instagram: @lindaenbjorn

 • Miekske Dingens

  Wat een leuke actie! Zeker met halloween in het vooruitzicht 🙂 Heel graag een kansje om dit spelletje met onze kapoen te kunnen spelen <3

 • Monique Gort

  Super leuk! Ik kende het spel niet, maar nu ik je blog lees lijkt het mij een perfect spel voor ons gezin.
  Heerlijk aan de keukentafel met z’n allen, ik zie het al helemaal voor me.
  Wel vrees ik dat wij ook tot de ontdekking komen dat onze drie kinderen sneller zijn dan ons, maar….
  dat biedt uitdaging!
  We zullen wel eens zien we de snelste geest heeft 😉