Wij spelen hier in huis altijd graag spelletjes, het maakt ons niet uit welke spelletjes we zijn van alle markten thuis. Door mijn werk als Remedial Teacher word ikzelf altijd we extra blij als er een educatief iets in het spel zit of dat we er iets educatiefs van kunnen maken.  Op school of in mijn praktijk maak ik graag gebruik van spelletjes om leren en bewegen samen te brengen.  Van het spel Vlotte geesten word ik dan ook erg blij.

Vlotte Geesten

Ken jij Vlotte Geesten al?

Vlotte Geesten

Vlotte geesten is een razendsnel reactiespel van 999games . Je kan het spelen met 2 tot 8 spelers en het spel duurt ongeveer 20 minuten. Advies leeftijd is vanaf 6 jaar, met wat aanpassingen van de regels kunnen jongere kinderen ook meespelen.

Het spook heeft een oud fototoestel gevonden, hij maakt van alles wat hij wilt laten verdwijnen foto’s.  Het spook zet ook zichzelf graag op de foto, alleen zijn de foto’s een beetje vreemd. De voorwerpen van de foto’s hebben soms een andere kleur, de fles is soms rood en dan weer blauw of wit. Het spook raakt er zelf ook een beetje van in de war en weet niet altijd meer wat hij weg moet toveren.

Wie kan het juiste voorwerp noemen en laten verdwijnen?

Vlotte Geesten, hoe je het speelt.

Als voorbereiding zet je de 5 voorwerpen op tafel en schud je de kaarten en leg ze met de foto naar beneden op tafel.

Elke ronde mag de bovenste kaart worden omgedraaid, de spelers mogen nu zo snel mogelijk het juiste voorwerp pakken of roepen. Ben je het snelst, dan mag jij de kaart pakken. Heb je aan het einde de meeste kaarten? Dan heb jij dit spel gewonnen!

Je ziet hierboven bij de foto’s dat het bij het foto’s maken mis is gegaan.  Het spook en de fles hebben op beide kaartjes een andere kleur, er zijn dan ook 2 mogelijkheden om het kaartje te bemachtigen

  1.  Zie je een voorwerp op de kaart die dezelfde kleur heeft als het voorwerp op tafel? Dan is dat het voorwerp dat je moet pakken.
  2. Zie je geen voorwerp op het kaartje dat overeenkomt met de voorwerpen? Dan moet je zo snel mogelijk het voorwerp pakken dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart is te zien.

Vlotte Geesten

Wat vonden wij van dit spel?

Ik had al veel over dit spel gehoord, maar eigenlijk nog nooit gespeeld. Na het lezen van de uitleg op de achterkant werden wij al enthousiast. Het zou zeker een spel zijn voor mijn zoon van 9. En inderdaad hij vindt het een geweldig spel en ik moet kleur bekennen want ik kan bijna niet van hem winnen. Zijn geheugen en reactie is zo ongelofelijk snel dat voordat ik met mijn ogen knipper hij het juiste voorwerp al te pakken heb. Best frustrerend soms haha, maar hij vindt het een geweldig spel!

Ook benieuwd naar dit spel? Probeer dan eens de online variant.

Vlotte geesten

Nog meer interessante artikelen