Wil je een leuk spel geven voor de verjaardag van je baby of peuter? Of ga je op reis en zoek je een leuk spel voor de regenachtige dagen? Een aanrader in deze gevallen is het spel: nijntje kiekeboe! We zijn er allemaal mee opgegroeid: nijntje, haar familie en vriendjes. Als je het spel: nijntje speelt verstoppertje kent, is dit een mooie aanvulling!

Nijntje kiekeboe, dit zit er in de doos

Nijntje kiekeboe zit in een prachtig vierkant blik. De spelregels zijn kort, goed visueel ondersteund en meteen op te volgen.

Voor dit spel heb je minimaal 2 spelers nodig. In het blik is nijntje aanwezig, drie kartonnen huisjes en de spelregels. Eenmaal uitgepakt, hebben we in nijntj eerst 2 AAA batterijen gestopt. Daarna begon nijntje meteen met praten!

Zo hadden de kinderen meteen de aandacht voor nijntje.

Nijntje kiekeboe, kun je spelen met verschillende niveaus

Je speelt dit spel samen met je kind. Het leuke is, dat er maar liefst 3 niveaus en manieren zijn dit spel te spelen. Je hoeft enkel te beginnen met de ‘on’ stand bij nijntje te activeren en de huisjes in elkaar te zetten.

Nijntje kiekeboe: Niveau 1 (t/m 1 jaar)

Samen met je baby kun je dit spel al gebruiken. Het spel is een mooie oefening in vertrouwd raken met dat iets wat eerst zichtbaar is ( papa of mama ) even kan verdwijnen ( vertrekken naar hun werk of een andere ruimte in huis).
Zo krijgt nijntje een huisje over zich heen, terwijl je baby toekijkt. Zo stimuleer je kind om het huisje van nijntje af te halen. Als je het moeilijker wilt maken, kun je 1 of 2 huisjes naast het huisje waar nijntje onder zit plaatsen. Kan je kind aanwijzen onder welk huis nijntje zit?

Nijntje kiekeboe: Niveau 2 (1-2 jaar)

Jonge kinderen in deze leeftijdsfase zijn zich steeds meer bewust van hun omgeving. Daarbij is hun fijne motoriek ook flink ontwikkeld. Dit kun je op niveau 2 mooi eens stimuleren of uittesten!
Je zet nijntje weer aan. Plaats nu 2 huisjes een meter van elkaar af. Je dreumes mag even niet kijken, terwijl je nijntje onder 1 van deze 2 huisjes verstopt. Lukt het voor jouw dreumes om het goede huisje aan te wijzen? Het gaat dus puur op gehoor nu. Nijntje maakt vanzelf geluid: ‘kiekeboe’ of ‘hoi!’

Als je dit spel iets meer wilt verdiepen kun je een huisje toevoegen. Of je zet de huisjes dichter bij elkaar qua afstand.

Nijntje Kiekeboe

Nijntje kiekeboe: Niveau 3 ( 3-4 jaar)

Nijntje staat aan en wordt met een huisje afgedekt. Je peuter mag toekijken bij dit niveau! De andere twee huisjes zet je dicht ernaast. Nu ga je de huizen verwisselen ( let op, til ze niet op! ) terwijl je peuter blijft kijken. Kun je aanwijzen waar nijntje zit?

Wil je het iets moeilijker maken? Zet dan het geluid uit. Je peuter moet dan met de ogen volgen waar nijntje blijft.

Nijntje Kiekeboe

Dit vonden de peuter en kleuter van nijntje kiekeboe

Aan de review voor dit spel deden een peuter ( net 2 ) en een kleuter mee. Ook grote broer van 6 jaar kwam kijken. Alle drie waren ze heel erg enthousiast. Nijntje past helemaal in de belevingswereld, het extra aspect van geluid aan of uit zetten met de huisjes maakte ons allemaal enthousiast én de verrukking op het gezicht van onze jongste was zo mooi. Als hij het huisje omhoog tilde en er ook werkelijk nijntje onder zat.. goud waard die lach!

Daarnaast is het spel stevig, mooi vormgegeven en zijn de spelregels simpel en effectief. Wil je een leuk en leerzaam spel aanschaffen voor onderweg of tijdens een vakantie? Dan is nijntje kiekeboe een mooie aanvulling op je spelletjeskast!

Ben jij al bekend met het spel nijntje kiekeboe?

Nijntje Kiekeboe


Nog meer interessante artikelen