Cuba is een van de bestemmingen die op mijn bucketlist stond. Jaja stond want heel wat jaartjes geleden hebben wij dit super mooie land bezocht. Dit was nog in de tijd van Fidel Castro. Het is nu enorm aan het veranderen maar de oude auto’s en de kleurrijke straten domineren nog steeds het straatbeeld. Voordat je naar Cuba afreist heb je een visum nodig en deze vraag je tegenwoordig heel gemakkelijk zelf aan.

Cuba oude auto

Cuba

Bij Cuba denk je misschien aan de sigaren, een Cuba Libra en de parelwitte stranden met een helderblauwe zee. Dat is zeker helemaal waar maar Cuba is zoveel meer dan dat. Cuba kent vele hoogtepunten waarom je er zeker geweest moet zijn, zeker nu Fidel Castro dood is zal ook Cuba veranderen. Gelukkig zal dit geleidelijk gaan en kun je voorlopig nog genieten van het communisme in dit prachtige land! Denk wel .

Voor er kinderen waren gingen we regelmatig op reis en bezochten we de mooiste plekjes in de wereld, zo ook Cuba. Nu met kinderen is het reizen anders maar niet minder leuk. Eerder reisde met de oudste al naar Amerika en nu als gezin van 5 zijn we onlangs naar Maleisie afgereisd. Een mega toffe ervaring voor ons als gezin, maar vooral ook dat het smaakte naar meer. Wie weet wel naar Cuba…

Cuba is een heerlijk land en ook goed te bereizen met kinderen, zo maakte Ilse een rondreis met 2 kleine kinderen in Cuba. Wij zouden Cuba zeker aan een ieder aanraden want het was echt zo geweldig! Waarom wij zo genoten van Cuba? Hieronder even kort op een rij:

 1. Communistische invloeden, het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Zo kom je op de weg bijvoorbeeld een paard en wagen tegen.
 2. De mensen, wat een vriendelijke mensen. Ze zijn enorm gastvrij en werden dan ook regelmatig bij ze thuis uitgenodigd om wat te drinken.
 3. Muziek die je overal op straat hoort, geweldig! Leer dus zeker salsa dansen want dit kun je hier goed gebruiken
 4. Het straatbeeld, de gekleurde huizen en de oldtimers
 5. De hoofdstad Havana mag bij een bezoek niet ontbreken
 6. De natuur is prachtig in Cuba, zo was het geweldig om in de Vinales vallei rond te rijden
 7. De verschillende steden zoals Holguin, Trinidad, Cienfuegos, Camaguey, Santiago en Baracoa.
 8. Prachtige stranden. Cuba is een eiland dus volop prachtige stranden. Sommige mensen gaan een week naar bijvoorbeeld Varadero en zeggen dan dat ze op Cuba zijn geweest. Ben ik het helemaal niet mee eens, Varadero is een plek waar veel (all- in) hotels te vinden zijn en waar je vooral geniet van het strand, de zee, het relaxen en de lekkere cocktails. Cuba is zoveel meer dan dit:) Wij hebben tijdens onze rondreis prachtige verlaten stranden gezien, wat echt genieten was. soms stond er maar 1 tentje en daar kon je dan genieten van de net vers gevangen kreeft.
 9. Cultuur, deze is heel divers. Er wonen in Cuba heel veel verschillende mensen, welke weer een eigen cultuur met zich meenemen

Een visum voor Cuba

Als je in de Europese Unie woont, volwassen of kind om naar Cuba te mogen reizen moet je in het bezit zijn van een visum. Een visum voor Cuba kun je tegenwoordig heel gemakkelijk aanvragen. Je kunt het zelfs vanaf je luie stoel online doen. Het visum wordt opgestuurd en thuis moet je nog even voor vertrek je gegevens invullen. Let er goed op dat je de gegevens goed overneemt uit je paspoort, zitten er verschillen in dan is het paspoort niet

Een visum bestaat uit 2 delen en je zult de gegevens dan ook 2 keer moeten invullen. Deze delen zitten overigens wel aan elkaar vast, maar zitten vast door middel van een schuurlijn. Dit is zo gemaakt zodat ze bij de immigratiedienst 1 deel kunnen afscheuren, het andere deel bewaar je zelf heel goed. Verlaat je Cuba, dan moet je ook dit deel inleveren.

-> Hier kun je direct je visum aanvragen

Voorwaarden voor een Visum

Het visum om te genieten van Cuba is 30 dagen geldig. Dit gaat in op het moment dat je aankomt in Cuba. Belangrijk is dat je paspoort op het moment van binnenkomst nog 7 maanden geldig is. Mocht je toch langer willen blijven dan kun je het bij het kantoor van de immigratiedienst verlengen met nog eens 30 dagen.

 • Het is belangrijk dat je paspoort nog 7 maanden geldig is vanaf het moment van aankomst
 • Je mag niet rechtstreeks vanuit de VS aankomen
 • Je mag met een toeristen visum niet werken
 • Ook minderjarigen hebben een eigen visum nodig
 • Je mag 30 dagen blijven, wil je langer blijven dan zul je dit via de immigratiedienst moeten regelen.
Cuba straat oude auto

Nog meer interessante artikelen